U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 26, 2014

JJCM ~ Dinner di Friske Steakhouse

As salam

ni kisah semalam..
anak2 la dah lama request..
"ummi dah lama kita tak makan kat friske kan?"

aku pun macam kesian la plak kat bebudak nih..
memang serius dah lama kot..
last rasanya tahun lepas..
aku dah 3x makan kat sini
tapi tak pernah up entry sebab pergi makan memang takde ambik gambo pun..

entry tanpa gambar memang tak syiok wa cakap lu!!!

tak payah la aku citer panjang berjeler erk..
layan kan gambar sajok..
makan kat sini yang sedap dia punya beef stick dengan lamb la...

ni hubs aku punya..harga tak silap rm16.90

breaded chicken chop..rm12.90
yang ni aku order 3 satu untuk kakak, yaya ngan kak ngah

mine..special beef steak..
sedap tapi banyak sangat okeh..

jangan risau portion dia semua besar2
dan sangat affrodable..

servis tip top..
tak sampai 10 minit uols order dah sampai..
memang pantas!!

sebab tu kalau rasa nak makan steak aku memang terjah sini jek..

semalam aku makan total semua rm70 jek..
berbaloikan..
plus dengan steak dia semua lembutla..

keadaan luaran kawasan Friske Steakhouse di AU2 Keramat..
ni aku ambik kat google jek..
bukan aku snap erk...

juga sumber google..

senang je nak datang sini..
landmark dia sebelah balai polis
berdepan dengan Safura Holding...

9 comments:

athi FATHIYAH said... Reply Comment

laaa, selalu lalu situ. xpernah perasan pon kedai ni...

lieyalatif said... Reply Comment

10 minit sampai rin??? wooo sgt cepat dan best ....siyes lieya kalo kedai servis laju mmg akan dtg balik.... tgk dari menu pun nampak sedapnyeee...gravy tak kedekut..... harga pun lieya setuju mcm rin ckp tak mahal tak murah ..berbaloi laa dgn portion besar die tuh....

Aeen said... Reply Comment

ok..sangat mengiurkan..argghhhhhh..:)

Ratu Hatiku said... Reply Comment

sedapnya..ank2 suka mkn western nie.. nak pegi nnt. Tq share..

safurara said... Reply Comment

saye dh lepas kempunan bila makan kat moons kitchen haritu.hehehe.kak,entry tanpa gambar mmg xbest! hahaha

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Puas lah dok pkir kt mana AU2 ada steak sedap.. rupanya kt dpn sapura tu.. ai panggil kedai tu as 'kedai kaca' sebab kedai tu dok dlm cermin.. tp nak duduk luar pn boleh jg.. pernah jg mkn kt situ.. steak dia sedapssss.. asam pedas dia pn sedap.. satey dia pun sedapppp.. mak ai paling suka asam pedas kt kedai tu.. portion steak mmg banyak.. setarap hotel gittue.. 😊😊

Falsya said... Reply Comment

Dh lama xmakan kat sana..sedapppnyeeeee..

Nad MamaZN said... Reply Comment

saya teringin betul nak makan kat sini :)

Gieyana said... Reply Comment

Time2 ni tgk mkanan uols..adess kelaparan..:)