U Click Me...I Click U Back

Monday, June 9, 2014

Happy Birthday | Kak Cik Yaya Genap 6 Tahun

As salam..

syukur alhamdulillah

hari ni 9 June 2014 genap kak cik Yaya 6 tahun...

masih teringat2 lagi saat melahirkan kak cik..
memang satu experience baru masa aku nak bersalinkan dia..
sakit lama sangat masa bersalin dia..
kesilapan aku sebab belum rasa sakit aku dah pandai2 minum air selusuh...

sampai Pusrawi bukaan takde lagi
tapi sakitnya hanya Allah sahaja yang tahu..
memang aku tak pernah ada experience sakit masa bukaan baru 3cm..
anak2 yang lain 7cm baru mula rasa sakit mengerang tuh...
dugaan aku masa melahirkan kak cik..
aku sentiasa bercakap dalam hati aku

Allah sayangkan aku..
Allah nak bagi aku rasa sakit masa melahirkan kak cik
supaya Allah dapat menyedarkan aku dengan dosa2 aku..
dan Allah dapat menghapuskan dosa2 aku..
inshaAllah...

aku admitted kul 11 malam 8hb June 2008
aku bersalinkan yaya kul 8malam 9hb tu
ko bayangkan berapa lama aku dok kat LR...

yang belah kiri tu yang nganga melalak kuat tu gambo fresh from oven..
yang sebelah kanan tu 1 day after deliver her..
muka memang tak banyak sangat beza dia ngan kakak2 dia masa baby
bila dah besar baru nampak lain sikit..
dia lahir 3.7kg..
semangat!!!

 kemahen kalau di suruh posing..
dengan syarat jangan ditayang gigi rongak depan tuh
spoilt!!!
bahahaha


 gambar fresh nih
gambar semalam...

tahun depan kak cik Yaya dah mula sekolah di tahun 1

Happy Birthday Kak Cik Yaya!!!

Semoga Membesar Dengan Sihat..
Belajar Rajin2...
Be A Proud Daughter to Your Parents..
Last But Not Least
Semoga Panjang Umur
Murah Rezeki
aminn....

16 comments:

Aty_Fared said... Reply Comment

heppy besday jugak tuk kakcik yaya.. untie doakan yang baik2 sahaja tuk kamu yer.. :)

syawalsimpsons said... Reply Comment

HAPPY BUFDAY KAK CHIK YAYA....MOGA JADI ANAK YG TRBAIK UNTUK MAMA YEE

TeacherAzimah said... Reply Comment

Happy besday kak cik yaya!! Wow 3.7kg jenuh nak meneran tu hehe.. mr 3rd baby ni kurang sekilo...2.7kg jer.

mama tisya said... Reply Comment

happy birthday kakcik yaya...smoga jd ank yg solehah

CikNaa said... Reply Comment

dah 6 tahun..tapi umi masih ingat sakitnya bersalin kamu kakcik yaya.. :)

Falsya said... Reply Comment

Happy birthday kak cik..;)

Nad MamaZN said... Reply Comment

hepi bday kak cik yaya! tah berapa komen saya ni kak, klu byk sgt akak delete ek, hehe

Julia Johari said... Reply Comment

comel betul kak cik yaya masa baby....putih berseri2....cantik diwarisi ibunya...yeyyyy happy birthday kak cik yaya...

ZazaMyMoon said... Reply Comment

HAPPY BIRTHDAY LIL'PRINCESS YAYA..
semoga membesar bagai johan dan menjadi anak yg solehah yer sayangggg :))

kausar said... Reply Comment

happy bday yaya!! kejap je kan rasa anak dah besar. kadang rasa sayu jeee

eima said... Reply Comment

hepi besday k.cik yaya ... kejap je awak besar ....
semoga semua hasrat ummi utk awak tercapai ....

Ibu Dilah said... Reply Comment

happy birthday kak cik yaya..

Diana Rashid said... Reply Comment

mata cantik..:)

selamat hari jadi kakcik yaya..semoga comel selamanya..:p

athi FATHIYAH said... Reply Comment

Happy besday kak cik yaya..amin utk doa umie dia

Nadt said... Reply Comment

Happy besday yaya. Jadik anak yg solehah ye.

LydSunshine said... Reply Comment

Gambar fresh baru lahir tu paling lejen skali Rin. Kumpul2 gmbr nnt bleh buat photobook.