U Click Me...I Click U Back

Sunday, June 15, 2014

Extra Alert Parents!!

As salam..
Lately banyak message whatsapp kekawan forward kat aku
Cerita pasal sindikit culik kanak2 berleluasa sekarang ni

Aku ni kadang2 lepa jugak ank2 aku yang besar pergi tandas awam sendiri bila berhenti kat rnr atau station minyak..
Satu lesson untuk aku!!

Kalau derang tengok anak2 pergi ke tandas tanpa pengawasan parents
Kemungkinan besar untuk kanak2 tu jadi mangsa adalah tinggi..
Kalau tak culik pun..
Mungkin rogol..
Nauzubillah..
Semoga Allah sentiasa melindungi keluarga kita.
#scary

Tadi baru baca kat berita harian online
Pasal cubaan menculik 2 orang kanak2..
Nasib budak tu memang baik
Sebab derang melawan


Aku screen shot nak tnjuk kat korang

Korang2 yang bawak anak ke mall tu pun jangan lupa diri pulak
Kang dok sibuk layan sales sana sini
Anak entah lari ke mana..uhuk
Better jangan pergi shopink ngab anak berdua..
Bawakla teman supaya ada yang memantau sementara kita memilih barang..

Aku just nak share supaya dapat beri peringatan kat semua
Especially untuk aku
Semoga anak2 kita sentiasa dilindungi olehNya
Amin...

4 comments:

TeacherAzimah said... Reply Comment

Eeeeee serious scary dgn isu ni lately. Mmg kena berwaspada sentiasa. Tu yg klu outing dgn anak2 mulut sy dah jd mcm mulut murai hahaha

Scarlett O'Hara said... Reply Comment

Selalu ingatkan anak-anak murid supaya sentiasa berjaga-jaga.MInta dijauhkan hendaknya.

Falsya said... Reply Comment

Aah la kak rin..takut gile skang nie..kes culik la rogol la..nauzubillah..semoga kite dijauhkan dr perkara2 mcm nie..sumpah takut nak2 lak ade anak pmpn..

Even qisya kecik lg pun falsya duk risau..gie memana mesti ade yg nak mendukung..qisya mmg xkan penah lps dr pandangan mata..risau terlepa alih2 xde..takutttt..

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Ampang??? OMG!! skrg ni jenayah berleluasa mcm seolah2 tak ada undang2 negara plak. semakin berani penjenayah2 kat luar sana tu..huhuhuhu