U Click Me...I Click U Back

Monday, June 30, 2014

Dugaan Pertama

As salam..
Alhamdulillah..sudah ramadhan ke2..
Semalam aku berbuka dengan family hubs aku..
Macam biasa pot berkumpul di subang..
So memang takde la gambar2 berbuka hari ni..

Hari ni rasanya mood nak masak belum muncul2 lagi..
Hilang entah kemana ntah?
Hahaha..

Cita2 nak cuba buat bermacam menu pun macam ke laut dah aku rasa..
Hari pertama semalam semangat aku berpuasa!
Kuat siap pergi mydin cari barang sikit..
Tapi alahai ummat manusia..
Tepuk dahi je aku mampu..
Memang tak ar next time nk gi mydin subang nun kalau weekend..

Semalam yaya dapat puasa lengkap sehari tapi..
Dokla berzikir kat telinga aku "nak minum..nak minum"..
Hubs aku bising2 kat aku kenapa paksa anak puasa?
Aku cakap kena ajarla..
Sebab kalau berbuka pun nak minum je..
Bukan nak makan sangat pun..
Rugila kat situkan??

Hari ni dia bangun kul 6pg..
Mandi2 semua..
Aku bagi makan nasi sesiap..
Siap pesan jangan makan kat sekolah..
Sampai kul 1 petang nanti..hehe
Saje nak bagi dia belajo sikit puasa..
Sebab semalam tu memangla kesian..
Tapi aktif je aku tengok dia..
Sampai kul 5 ptg baru dia melepek..

Hari ni sedar2 kul 4.50 ko!!
Loncat aku dari katil p letak nasi..
Buat sardin jek..ngan telur dadar..
Siap kul 5.15..

Kalaula dak Aish tak bunyi2 nak susu..
Memang 'selamatla' sahur hari ke2 nih..
Hahaha..
Aku kunci jam pun xdengar jam tu melalak!!
Pffftttttt....
Sempat jugak anak2 aku sahur..
Lega!!

Mood ngantuk je rasa hari nie...
Tapi best sebab sekolah aku balik awal..
12.30 dah balik!!
Yeayyyyy!!!

Jangan jeles!!

11 comments:

Cik Anita said... Reply Comment

hehe. dapat bayangkan terkejut jam dah lewat, confirm melompat dari katil!

Ayu Firzara said... Reply Comment

mana boleh tak jeles....memang jeels kakkkkkk kalau dah balik kul 12,30! wuwwuuuw

Julia Johari said... Reply Comment

1230 dah balik?
Okey nak jeles laju2 hahahha

Nad MamaZN said... Reply Comment

tu la yg paling kalut dibuatnya tu klu terbgn lambat...lagi haru klu xsedar langsung! :)

mrs kayrul said... Reply Comment

Kita pun mood kelaut nak masak2 nie...peti ais buat hal plak bulan2 puasa nie so itu pun masak yg simple jer...

ZazaMyMoon said... Reply Comment

cobaan di awal ramadhan tu rine.. hehe

Falsya said... Reply Comment

eh eh eh..nape situasi kite sama nie kak rin..menu pun sama nie..time makan pun sama nie..mcm duk satu umah lak kan..ahahaha

ameris said... Reply Comment

amboi cikgu rin, best aarr dapat balik awal. mcm saya 7.30 belum tentu sampai umah, mcm thn lepas gak berbuka dlm keta laaa

Fuza Musa said... Reply Comment

Eh bukan hari ni nak masak dendeng rending pudding ayam pandan

eima said... Reply Comment

wahhh syoknye dpt blk awal.... tido brg sejam 2 br masak berbuka plak

Aty_Fared said... Reply Comment

seronok tengok perangai anak2 puasa kan.. saya teringat dulu2 saya paksa adik2 saya puasa..umur2 yaya ni lah..heheh.. die tak takut ngan mak..takut ngan kakak lagi..sebab kakak nya garang.. hahaha.. siap kakak nya janji kalau puasa penuh kakak belanja.. gittewww.. miss those day... :)