U Click Me...I Click U Back

Wednesday, May 21, 2014

Unwell | Sukantara

As salam..
Ni update LIVE dari padang sekolah..
Baru habis tugasan jadi pengadil untuk acara lontar peluru..
Ginila kalau jadi cikgu..
Berpanas berhujan lumrah..



Aku tak berapa sihat nie..
Since semalam..
Kepala dok berdenyut..
Tengkuk pun sakit..
Mungkin sebab kurang tidur..
Terkena hujan kot..
Or kurang rest..

Recently dak Aish banyak kali bangun tengah malam mintak nyusu..
Sakit badan2..
Susu memang dah kurang..
Tapi dia nak jugak..
Susu fm dalam botol ke..
Cawan ke..
Takmo langsung..
Stress haku!

Aku memang ada low blood..
Pernah hypotension..
Bukan tak nak rest..
Dah stok jadi mak2 ni mana boleh rest..
Pagi sibuk kat sekolah..
Petang sibuk kat umah..
Biasa ar tuh..
Semua pun camtuh kan??
Pfftttt...

Yang kerja 8hours tu lagi la kot..
Huhuhu



Hubs pesan suruh minum air banyak..
Bahek bang!
(saya isteri solehah)-tetiba

Tak sihat tak larat sikit2 ni redah je la..
Tak payah nk mc bagai..
Aku bangsa manusia payah nak ambik mc..
Dah tak boleh bangun then baru gagah kot jumpa DR..
So kita makan pcm je cukup..
Hahaha

Semoga aku cepat sembuh..

11 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

rin...tu la tugas cikgu niberatkan...bukan setakat mengajar, kalo pegang cikgu sukan dah kene libatkan diri ngan padang...kalo jadicikug pusat sumber dah kene pegang pusat sumber...mcm2 lagi kan....

jaga diri key....lieya ni pun dari semlm sakit kepala kat tengkuk tu...uphamol dah telan 2 bijik semalam ngan arini...hope lega laa sakit pale ni....nak tenung pc pun rase mls nieh...

Allene said... Reply Comment

speedy recover akak cikgu.

Julia Johari said... Reply Comment

Jaga diri cikgu...jgn fengsan tgh padang sudah tau...cikgu ni rajin update blog eh time x sihat....kalo ju mmg x kan bukak dah heheh

ameris said... Reply Comment

badan penat tu rin. sama laa kita mana ada masa nak rest,bersenang2 baca majalah. kat kat umah ada je benda nak kena buat....
sampai umah kul 7.30 mlm. berkejar mcm lipas kudung, nak solat, mandi, siapkan mkn mlm, layan bdk2 pfttt...

ZazaMyMoon said... Reply Comment

apa2 pun take care yer cikgu.. karang buatnya pitam tengah padang anak murid pulak yg panic haha..

Nad MamaZN said... Reply Comment

semoga akak cepat sembuh

aThidEaN said... Reply Comment

akak jgn gitu kak.kena bg diri akak dpt rest btol2 nnt melarat susah nak jaga anak2 n uruskan umah tangga et well soon kak

Amalina Hussain said... Reply Comment

get well soon... :)

Fai CeritaCinta said... Reply Comment

jadi cikgu ni memang penat kak.. ibu fai cikgu, tapi fai memang tak nak jadi cikgu sebab tahu kerja cikgu ni penattt... kat sekolah lain, smbung pula kerja kat rumah.. kadang2 tak sanggup rasa tengok ibu kepenatan. tapi nak buat macam mana dah itu minat dia..

kak, jaga diri k.. semoga cepat sembuh..

Gieyana said... Reply Comment

Gws beb..stress juga mak mak yg kerja cikgu ni erk..bkn rezeki sy jd cikgu wlaupon bkali interview cikgu n x dpt..ekeke

Falsya said... Reply Comment

Get well soon kak rin..paling xsuke kalau sakit kepala nie..satu ape pun xleh wat..