U Click Me...I Click U Back

Monday, May 26, 2014

Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah SKTM2 2014

As salam...

cerita basi tapi still nak update..
takde sapa kisah kot...
dah kata blog untuk coretkan kenangan khennn...
hehehehe...

Event : Teacher's Day 2014
Venue : Sk Taman Melawati 2
Date : 16 Mei 2014
Theme : Back To School

seawal pagi cikgu2 dah datang dengan pakaian sekolah memasing..
dah katanya excited sebab dah lama tinggal pakaian uniform sekolah...
semua comel...


kalau tengok secara mata kasarnya memang dah nampak macam budak2 sekolah..
bagi chance kat cikgu fefeling remaja giteww...
gedik pun bolehhhh!!!
even jadi budak sekolah
cikgu kena juga beratur untuk punch card!!!

korang kenal tak minah kat atas nih??
pengawas paling GARANG abad ini..
jangan memain!!
kalau tak kenal..tak payah kenal la erk...
sebab nanti pengawas poyo ni tulis nama kat buku kesalahan dispin..
nampak sangat giler kuasa!!!
hahahaha
tak tahu bila lagi boleh fefeling jadi pengawas sekolah homei..homei camni..
wakakaka

the only indian teacher in our school..actually we got 2 indian but another 1 is a man...
so marila kita bergambo2 dengan manimoli yang fefeling budak sekolah rendah...hehehehe

oh btw..
baju sekolah aku tu bukan beli tau
ada sorang ahkak (colleague) yang baik hati bagi terus kat aku baju tuh
sebab dia dah takde anak yang sekolah menengah..
yang paling kecik 6 tahun baya yaya
tapi dia cakap tak mo simpan dah..
dia bagi kat alyaa anak sulong aku..

konon2 kami ni anak2 murid 
ambik gambo dengan guru beso..
padahal GB kami lelaki..
saje jek kekonon...
akak yang pakai baju kuning tu cikgu biasa sekolah nih
tapi alhamdulllah..
2 june ni kena lapor diri kat sekolah ulu klang 
naik pangkat menjadi PK
Tahniah Kak Yang!!!

kak surah dan manimoli...
semua sporting pakai uniform sekolah tau!!

sampai keluar sekolah hah cikgu cikgi ni bergambo..
dasat betul!!!
fefeling budak nakal sungguh..
siap kereta2 kat luar sekolah pun ada yang berhenti sebab jakon..
ish..ish...
kalau budak yang buat kita hamok2kan ye dop..
kalau cikgu yang buat..
redho je la...hik..hik

cikgu2 berkumpul di dewan tertutup sebelum bermulanya sambutan hari guru..
masa ni kemahen cikgu2 berposing..
maklumla peghak pakai uniform sekolah..
hahaha

banner dan pentas..
done by our beloved teachers...

kalau ikutkan
to be frank tahun ni kurang meriah sikitla..
walaupun tema dah sangat gempak "Back To School"
tapi tak semeriah tahun lepas..
tahun lepas cikgu ada dapat gift dari sekolah..
aku rasa event dia lebih teratur dan cikgu2 diarak dengan kompang..
tahun ni takde...
pasal apa ntah..uhuk!!



SELFIE + GEDIKSS!!!!

masa ni la murid2 mula buat persembahan untuk cikgu2...
tapi serius aku tak ambik satu pun gambo murid2 tengah buat persembahan
sebab kepala aku pening2 masa nih..
dah start tak berapa sihat..
so aku dok je dendiam kat kerusi jadi pengawas yang sangat baik hati...





macam nak tertelan mikrofon
fefeling rockers awie..



tu kat atas tu semua persembahan daripada cikgu2 yang sempat aku ambik..
ada persembahan lakonan dari cikgu2 petang..
tajuk Ombak Rindu..
aku rasa Ombak Rindu yang original pun kalah..
kemahen cikgu2 ni berlakon tau..

aku pun ada jugak buat persembahan..
tapi gambo tak lulus ISO...
so tak payah tempek sini la erk.,.
nanti ramai sangat peminat ahkak nak sign otograp...
kehkeh
statement berani mati!!!!
wakakaka...


our beloved pupils!!
actually ni dewan baru
baru tahun ni siap..
sekolah aku murid dia 2k lebih..
memang sekolah besar la..

alhamdulillah baru2 ni tercalon untuk sekolah kluster..
semoga terus cemerlang ye SK Taman Melawati 2
tumpang kembang kuncup hidung jela aku pun...
hiksss..



sweet sangat...
cikgu khidir ambik gambo guna gopro..
syiok arr gopro nih..



cikgu pun terkinja2 okeh..
maafkan kami!!!
hahahaha



melafazkan ikrar dan nyanyian lagu Guru Malaysia...

 with my bff...

 
my sweet sister..Loy...
tengah preggy 6 bulan lebih nih..
sorok perut...hahaha

hadiah yang aku dapat bolehla tahan banyak jugak..
ada dapat tudung dalam 3 helai...
yang lelain macam coklat..kek..cookies..barang hiasan
tapi aku tak ambik gambo pun...


aku pun takdela dambakan hadiah pun masa hari guru
dapat pen merah sebatang pun aku rasa dah seronok sangat..
yang syiok skit kalau dapat marker pen..
hahahaha

dan yang paling penting bagi aku...
anak2 murid aku menghargai cikgu2 derang...
hormat cikgu derang...
sebab dulu masa zaman aku sekolah..
kami sangat memuliakan cikgu2 kami..
aku dulu nak bertentang mata dengan cikgu pun tak berani okeh..
tak sama dengan budak2 sekarang...
zaman advance camnih..
budak2 pun berani lawan cikgu
berani pukul cikgu...
kan??

situasi nila yang kami alami sekarang...


semoga sentiasa muhasabah diri...


13 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

SERIUS MERIAH SGT RIN!!!!

lieya plak teruja tgk...sbb unik semua berbaju sekolah...sgt2 sporting gileeeee.... mmg dpt bayangkan happening n sukses nye majlis nieh....untung murid2 sekolah rin dpt cikgu2 sporting mcm nieh heheheeheh....

betul laa bile dah pakai baju sekolah semua nampak muda tauuuu!

syawalsimpsons said... Reply Comment

mmg havoc la kakak...saya tgk satu2 gamba ni mmmm lama pandang betoi ke tak cikgu2 ni....tp mmg best la

TeacherAzimah said... Reply Comment

Woi meriah tul!! Best tu...bagus2.

ZazaMyMoon said... Reply Comment

serious korang semua cute2 giler..
bestnya.. teruja pulak I tgk Rine pakai baju prefect.. x macam cikgu langsung.. nampak sweet 17 sangatttttt..
psstt cikgu india tu cute lah.. hehehe

Allene said... Reply Comment

happy belated teacher day akak cikgu.... comel ok. muda 10 tahun eh.. muda 30 tahun... kikiikkihhh

Nad MamaZN said... Reply Comment

happening giler kot! xleh nak bezakan mana cikgu mana murid hehe
apa2pun syabas kat semua cikgu!

Falsya said... Reply Comment

Cikgu ke student nie..ahahahhaha..comel jerk..sporting sungguh cikgu2..;))

mrs kayrul said... Reply Comment

dah tak cam mana anak murid mana cikgu...semuanya sama jer...

Si DauN CeRi said... Reply Comment

heyyy sooo comelsss nyaaa cegu2 pakai baju skolah~~~


x pnah terfikir ade skolah yg sporting gila semua org mcm ni.. thorbaik lahh

meriahnya sambutan hari guru kat skolah akk~


tros rindu zmn skolah dgn kadar segera ^^

Fuza Musa said... Reply Comment

NAK TAG CHEKGU
http://fuzamusa.blogspot.com/2014/05/liebster-award-from-liza-izara-fazriel.html

emmeraz said... Reply Comment

Selamat hari guru

Julia Johari said... Reply Comment

Cikguuuuuuuuuuuuu....napa omey sangat ni heheheh lucu lah semua cikgu2 pakai pakaian sekolah,....gud idea

MrDe6 said... Reply Comment

selamat hari guru...seronok kan cikgu pakai baju sklh