U Click Me...I Click U Back

Friday, May 9, 2014

RSMY Best Cheese Naan at Danau Kota

As salam..

sapa penah makan cheese naan kat RSMY di Medan Tunku, KL??
actually this one is their another branches..
tak silap aku branch yg ke 3 kot..
yang bestnya dekat la jugak dengan rumah ahkak..
ngeeee...

sebabnya memang dah lama dah tak makan cheese naan yang kat KL tuh
memang dah hardly ke KL pun kan??
so bila dah dekat harusla kita terjah..
tu pun sebab mehantu aku fuza yang tanya pasal RSMY nih...

so moh la kita membawak anak2 kita makan kat sini..

aku pergi waktu malam..
dalam kul 8.30 tu belum penuh lagi tau..
ko tunggu kul 9 ke atas..
sekejap je penuh..
memang ada yg kena tunggu untuk dapat tempat duduk..huhu


sebelum posing gambo makanan..
mehla tengok gambar2 kami dulu..
sebab tak ramai orang kemahen sakan bergedik bergambo memasing..



tuan rumah dengan anak2 tersayang kekdahnya..

kat sini korang taukan terkenal dengan cheese naan meleleh ayaq liurnya..

kalau korang usha cheese naan tu memang tup tup ayaq liur hampa meleleh..
bahahaha

 naan dengan ayam tandori memang tidak dapat dipisahkan gitewww...
ayam tandori dia memang sedap sangat!!

 memasing order lemon tea suam2 je..
tapi sedapnya lemon tea dia..
sangat okeh!!!
aku as usual neskepe sajok!!

 ini beef keema nama dia..
dimakan dengan cheese naan jugak kot..
sebab nak jadi cerita aku tak order pun yang nih..
tapi tetiba dapat...
aikk...kepelikan jugak..
so tambahla bayar rm10 for this keema..

 disebabkan atirah (kakngah) tak suka cheese sangat..
so aku order cheese naan biasa jek..
takde la meleleh2 bagai..
aku order 2 untuk kakak ngan kak ngah..

 aku try this one..
nasi beriani ayam kot..
dia ada nama dia tersendiri..
idokla aku ingat..
harga rm12

actually menu dia takdela banyak sangat...
capati ke roti canai ke nan hado ek
memang special dish dia is cheese naan tuh..
tapi korang boleh order nak yang leleh2 atau biasa...

if korang nak datang sini senang jek
Copy alamat kat bawah ni..
tak jumpa juga sila set waze..
kata hp semua canggih2 khen..

RSMY Best Cheese Naan
D72A, Plaza Usahawan
Genting Klang,
Taman Danau Kota KL


sumber : google

landmark dia belakang Hospital Columbia, sebelah dengan restoran NZ Curry House

Selain dari danau kota..
RSMY juga beroperasi di...


No 11 & No 13, Jalan Medan Tuanku, 50300 Kuala Lumpur  
+603 – 2697 0700@
No 16 Lorong Bunus 6, Off Jalan Masjid India, 5100 Kuala lumpur.
+603 – 2692 9700
Untuk tempahan catering dan reservation
Hubungi Datin Ida +6019 325 8282 / +6012 334 5548


Jom terjah!!!!

19 comments:

Aeen said... Reply Comment

lama gile x mkn cheese nan RSMY ni..last makan masa pregnant kan Raees dulu...ni dah dekat..boleh la gi terjah....thanks for shared kak..
:)

DYatie said... Reply Comment

Kite makan kat Hajris je sis.
Suka cheese nan! ;)

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

memang terbaik..cantik ropa ayam tandoori tu.. menjejes ailiyo.. hehehe

Mimy Hamid said... Reply Comment

yeayyy dh ada kt danau kota

Nad MamaZN said... Reply Comment

teringin....!!!!!
xpernah pi yg kt kl
terjah sini la kot senang dpt parking kan hehe..

eima said... Reply Comment

ni la rest yg Wahida promote tu ... nampak sgt terbaik nanti ade peluang nk pi rasa jg sbb 2 org dah blogger aku kenai ni dok review ... hihi

Falsya said... Reply Comment

Falsya dh makannnnnn..sedapppp..cheese leleh2...nyum nyum..

Petak Bunga said... Reply Comment

oh..memng specialist buat nann ni.

ZazaMyMoon said... Reply Comment

I pernah beberapa kali pergi yg kat medan tuanku tu.. tapi yang kat danau kota ni tak pernah pegi lagi sbb tak tau kewujudan branch baru ni.. harus pergi nnt.. thx for the info Rine :)

Allene said... Reply Comment

fav. kami ni.. .wah...

Ema Johari said... Reply Comment

Salam kenalan, terima kasih datang and drop komen pada blog ema. suka makan roti nan tp tak suka yang ada cheese....

Julia Johari said... Reply Comment

Akakkkkkkkk julia laparrrr....apa danau kota je...dekattt sgt....terjahhh....beef keema tu menggugat keimanan huh

LydSunshine said... Reply Comment

tak elok makan cheese banyak2 rin... kolestrol tinggi...

yang benar,
Orang Yang Jeles Sebab Tak Pernah Makan Cheese Nan.. huuwaaa.... terliur.

Diana Rashid said... Reply Comment

budak Nomey tu pun makan cheese nan ke??heheh..

tengok harga pun berbaloi...

mrs kayrul said... Reply Comment

Klu kat kl tue sentiasa ramai..penat nak tunggu. .huhuhu

mrs kayrul said... Reply Comment

Klu kat kl tue sentiasa ramai..penat nak tunggu. .huhuhu

FARAHLEENA MY said... Reply Comment

Terima kasih di atas entry tentang rsmy!! Sy mewakili pihak rsmy nk ucap ribuan terima kasih di atas sokongan anda! Dtg lg ye 😇

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

eh...termasuk ke blog ini pula nak cari info rsmy. hihi..

nanti ari Ahad ni nak terjah la sbb dapat diskaun kan kalo p masa bufday. Hiwhiw :D

Datin Ida DY said... Reply Comment

Terima kasih atas sokongan.