U Click Me...I Click U Back

Monday, May 19, 2014

REVIEW ~ NYX ~ My Favourite Makeup Brand For Lipstick

As salam..

wahh..macam bagus je nak buat citer pasal make up2 nih ek
sebenarnya takdela terror pun makeup
sekadar calit liptik ngan eyeliner je selalunya..
berbedak nipis2 jek..
unless kalau keluar dengan hubs then baru make up up2 sikit..
kahkah..
macam ada yang kisah ek??


ok..korang biasa dengar atau biasa pakai ke...or mungkin biasa tengok kat kedai jenama nyx nih??
aku kenal brand ni pun dari fb..
melalui pembacaan aku..nyx kosmetik ni asal dari US..
then ada some bloggers yang aku baca blog dia
then update kat ig...
so saje la suka2 nak try..
dah lama dah since february kot aku dah start pakai lipstik brand ni
rupa2nya warna2 dia memang best arr..
dan paling best long lasting..

aku belum pernah try lagi dia punya produk yang lain selain dari lipstik
sebab memang aku jarang beli barang2 makeup melainkan lipstik
lipstik pun jarang beli actually..
sebab nyx ni semua dah lama aku beli..
kang syok dok asyik usha2 online..
terbeli banyak plak..
bahahaha...


ini salah satu website yang jual produk nyx
http://www.colourscosmeticsmalaysia.com/
tu pun aku google baru jumpa..
so lepas ni boleh beli kat sini jek..
ketulenan lebih diyakini giteww...
produk ni ada yang fake tau..
so be careful
kalau dah fofular cam gitu la
mesti ada yang nak fake kan
pffftttttt...


korang boleh la nak try beli
atau just window shopping pun takde sapa nak marah..
sekarang semua di hujung jari kekdahnya..
kheennnnn???

 i found out another website yang jual juga produk nyx nih..
http://www.cherryculture.com/nyx

tapi aku beli kat fb jek..
korang search D'Kedai..
sebab aku just beli lipstik dia je kan??
kalau kt fb tak silap aku barang dia limited
cepat habis macam goreng pisang panas...
budak kat fb ni boleh siap wasap aku update lipstik yang baru sampai..
ahahaha..
tapi ku tahan je jebat..
tak boleh nak terpengaruh sangat..
beli yang patut2 jek..
gitewww...


ini je koleksi yang aku hado..
yang paling kiri tu the latest yang aku hado..
kod istanbul..
memang lawa weyhhh!!!
cepat je out of stock
so bila ada cepat je budak tu wasap aku bagitahu...
kehkeh

korang mesti nak tau best tak brand nyx nih??
murah tak?
sebab ada yang ingat brand ni dari US sure mahal...


jenama ni tak mahal tau..
memang kalau ko nak banding dengan Mac memang jauh Nyx lebih murah la..
aku memang tak mampula nak pakai Mac..hahaha

dan paling best long lasting...
warna dia pekat...
aku suka kalau yang matte tuh..
cantik je kalau pakai...

lepas ni bolehla beli yang lain2 plak..
nak try blusher dia plak..
takde la mahal sangat kot
tak sampai 40 hengget..
lagipun blusher aku selalunya lambat habis
makan berbulan2 jugak..
takdela rugi sangat belinya erk..


masih mampu milik kan??
untuk those yang suka beli make up la erk..
mungkin kang ada kata tak worth buying it..
lain orang lain citarasakan??

benda yang baik harus dishare2 la kan?
macam lipstik dia hanya rm15 je aku beli
and lipgloss dia hanya rm25..
berbaloila sebab lipstik dia tahan lama..

kalau kat luar tak silap aku kat outlet SEPHORA ada jual..
tapi aku baca dari review2 bloggers..
selalunya kat SEPHORA out of stock...
tu yang tak best sikit..

kot2 kekawan tau kat mana lagi ada jual kat luar..
boleh la share2 kat sini...
sekian review aku yang rasanya macam tak berapa nak review...
bahahaha

23 comments:

Innanie Ariffin said... Reply Comment

NYX is my favourite brand too! Selalu pg Sephora, NYX memang habis cepat. Saya dah lah suka make up. terima kasih bg cadangan website jual barang NYX.

Betul, NYX ada banyak fake item.

Saya pun pernah review Lipstick NYX.

http://www.coklateyes.my/2014/01/review-nyx-soft-matte-lip-cream.html

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

eh samalah. kite pakai istanbul jugak.. beli kat instagram. kena restock huhu

juelee said... Reply Comment

mmg best lipstick die azrine.. kita ritu beli 3, pastu order lg 3... suka sangat kaler anwrept ngn little susie... best, bila pakai bbir rasa ringan je.. hihihi

mrs kayrul said... Reply Comment

menarik jer tengok warna lipstik tue...

Siti Nursyamimi said... Reply Comment

mimi pun fav nyx lah kak..
skang dh ada 2 lipstic..nnt nk tmbah agi.. hahha.. mood shopping dh membuak2 ni bila bce e3 akk ni..hehe

Falsya said... Reply Comment

Falsya xmakeup sgt kak rin..makeup hantaran dulu pun xabis2 lg..hehe

Mommy_Cha said... Reply Comment

kita ade 4 batang dah kak
:)

Nad MamaZN said... Reply Comment

mcm best je... nnt nak terjah la link tu hehe
tq kak!

Allene said... Reply Comment

kak lin br nak jatuh cinta ni... bahaha.. tp da order. takut gak fake. tawakal je la... klu tak ok, no more next time. =D

Umie Artoqiemie said... Reply Comment

suke nyx ni sebab color die matte.. :D

Cik Aann said... Reply Comment

macam bessstt je..i suke baked eyeshadow tu.. tq for sharing tauu..kalau x i memang xtau..

HandMade Cotton Jubah

ZazaMyMoon said... Reply Comment

mmg kalau kat sephora selalu out of stock.. beli online lagi baguih sebab apa code semua ada.. kalau tak ada sure cepat diorang restock..

Syima Syaz said... Reply Comment

takpe kak... saya hari2 boleh gi klcc...haha

make up saya dah 3 bulan beku n rosak dalam bag.masuk krja ni memang kna tukar baru sumenya dari lipstik, blusher sampai la ke eyeliner.... kopak!

Cik Anita said... Reply Comment

Tak pernah pakai pun brand ni, tapi selalu nampak dan kawan-kawan pun ada yang excited pakai. Maka layankan je kawan-kawan.. hehe. Nantilah cuba.

Tina Othman said... Reply Comment

Suka gila nyx ni, biasa beli kat ig, skrg gigih kumpul smlc hehe

Julia Johari said... Reply Comment

Julia suka lepak kt sephora lama2....tp pitam tgk rege tu kak hahhahaha....nak try lah nanti

TeacherAzimah said... Reply Comment

Rine pakai make up cantik...sy x pandai nak make up huhu. Setakat tepek bedak dan lipgloss jer haha

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Ooo tak pernah nmpk lg. alahai rine nape x tunjuk warna lipstik tu. hehehe

kathy jem said... Reply Comment

kan lipstik nyx paling best dan tahan lama.. =)

aThidEaN said... Reply Comment

waahhhh tak pernh nk amik tau pasal brand mekap ni...tq memperkenalkan

LydSunshine said... Reply Comment

rIn, hi-5 skit, saya pun suka pakai lipstik yg matte. Tak suka pakai yg shine2 sgt walaupun nama ku sunshine. Rasanya sbb bibir nipis macam kita mmg tak sesuai pakai yg lembab kot kan? Sbb nampak mcm mulut comot baru lepas makan mee goreng basah tak lap mulut. Gittuuuu..

Best eh brand ni? Nnt kalo lipstick dh habis, bleh la try. Saya ni skrg pakai lipstick yg mak mentua bagi beli kat mekah, yg ikut warna darah tu. Hehehe. Senang. Lg long lasting.

farah zain said... Reply Comment

salam,,sy de jual nyx ori us,,,boleh whatsapp 0179267106 utk tgok pic n more details,,,tp stock sgt2 limited,,,so berminat boleh cpt2 ws sy ^^...

Zurina Zulkefli said... Reply Comment

baru nak try..thabks bg review..