U Click Me...I Click U Back

Thursday, May 8, 2014

Malang Tidak Berbau..

As salam..
Baru sempat nak update blog..
Hari ni busy sangat..
Nak berceloteh manja pun tak sempat..

Aku ada cerita sedih nak cerita kat korang ni..
Semalam ada sorang akak nih..
Colleague aku jugak..
Tapi mengajar petang..
Kesian aku dengar cerita dia kena rompak..
Masa tengah drive plak tu..
Kat traffic light nak ke sekolah..
Mungkin 2 jahanam tu dah aimed akk ni dari rumah lagi..

Berlaku pun betul2 right after dia keluar rumah..
Benda pun berlaku sekelip mata..
Dia pecahkan cermin tingkap..
Terus ambik handbag akak tuh..
Akak tu tergamam je sampai tahap speechless..
Tak bergerak2 lepas kena rompak tuh..
Nasib ada orang2 kat situ yang very helpful..
Tolong kawan aku tuh hanta balik rumah..
Yelar..mau tak menggigil terkejut..

Memang kenduri besarla perompak durjana tuh..
Sebab akak tu carry 2k cash..
Nak buat camnekan..
Licin sekali hp dia kebas!!

Aku bercerita ni nak ingatkan kekawan semua..
Dan untuk diri aku jugak..
Polis siap pesan kt akak tuh..
Next time nak selamat letak handbag dalam bonet..
Dan pastikan takde sapala nmpk masa ko letak tuh..
Even ko letak kat bawah kaki kt sebelah pemandu atau kaki driver..
Dia usaha jugak ambik..
Derang perompak ni hati kering weyhh..
Nasib dia tak usik akak tu..
Nauzubillah...

Semoga kita sentiasa beringat2..



Aku bizi sikit hari ni..
Banyak benda nak setel..
Tak sempat BW lagik nih..
Petang2 sikit aku datang umah korang ek..

Sekian...

15 comments:

Gieyana said... Reply Comment

Ya Allah..kesian akak tu..pengajaran utk sy gk ni. Pasni kena letsk dlm bonet..huhu

Falsya said... Reply Comment

kak rinnnnn..falsya paham mcm mana perasaan akak tuh sbb falsya pun penah kene ragut..geram mmg geram but at the same time falsya bersyukur sgt3 xtersungkur ke xkene seret ke sbb time tuh falsya tgh pregnantkan qisya 4months..

skang nie nak masuk kete dh phobia dh dgr bunyik moto dr belakang..

ZazaMyMoon said... Reply Comment

kesiannya... benda2 mcm ni mmg tak diduga.. Rine u take care too.. peringatan utk diri sendiri jugak..

msredcheesecake said... Reply Comment

semuga kita sentiasa dilindungi Allah... bahaya la skang ni

Nad MamaZN said... Reply Comment

innalillah....
harap jd pengajaran buat semua..n

Zara Nurhaidah said... Reply Comment

Allahuakhbar ! menakutkn laaa... mmg perompak tuu da phatikn kawan sis tuuuu.. bahaya nyaaa..

Dayah said... Reply Comment

erm zaman sekrang nie mcm2 berlaku, duduk dalam rumah pun rasa tak selamat, sy bila drive sorang2 pun selalu terfikir benda mcm tu, walau dekat seat sebelah beg berisi buku ja, tapi perompak tu apa dia fikir, huhuh
moga Allah lindungi kita semua dari benda yang tak diingini....

TeacherAzimah said... Reply Comment

Fuh...mcm dlm drama hakikatnya realiti ya. Mesti trauma kakak tu. Ish...sy pun selalu jer letak hb kat seat sblh masa tgh drive huhu

Allene said... Reply Comment

mesti orang tu da tahu kak ada 2k. klu tak, takkan dia boleh aim.... jht btul.

lieyalatif said... Reply Comment

ya Allah rin..berderau darah bace..skrang mmg tak selamat la kan.... perompak ni ade ajek care dan kaedah tuk die merompak.... kawan lieya kat opis ni pun baru kene bulan lepas.... abis ipad, henset, duit anak2 die nak masuk dlm tabung haji lesap....putih mate betul....

ameris said... Reply Comment

takutnya.. perompak ni mmg aim pompuan utk rompak. berhati2 korang...

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi seriaunya..kesian akak tu ye...nasib jugak la dier tak da pape...tp mmg kesian tu..mmg trauma la jawabnya..sekarang ni macam2 kan

LydSunshine said... Reply Comment

nauzubillah. mentakutkan bila dengar kes kena ragut ni. sampaikan ucapan takziah saya kepada kawan rin tu ye.

SyimaSyaz said... Reply Comment

hish.... kakak saya bawak beg plastik je sebab dia selalu sorang2 je.masuk2 kereta trus kunci tp tu lah diorang boleh pecahkan cermin kereta pulak. spend sikit, buat tinted yang tak blh pecah tu...kena peluru pun tak blh tembus...

Fuza Musa said... Reply Comment

bahaya kan. U pun take care while driving with the kids