U Click Me...I Click U Back

Friday, May 2, 2014

Kesayanganku Dah Berumur!!

As salam..

kereta pun macam manusia jugakkan??
makin tua makin banyakla ketidaklaratan tu kan??
hahaha

giteww jugak la kereta kesayangan aku nih
dah hampir 13 tahun aku pakai okeh
sayang sangat kereta aku nih

kereta ni hadiah dari hubs aku lepas aku habis pantangkan kakak (alyaa)
sekarang umur alya nak masuk 13 tahun
samala umur kereta aku dengan kakak..

kereta susah senang aku actually
berjaya jugak survived..
sebab husb aku bisnes dia pernah down..
then aku masa tu tengah belajar kat Tg. Malim
sebulan rm1,138 aku kena setel kat bank
satu jumlah yang besar jugakla dulu2..
memang parak jugak!!

sebab dulu beli kereta installment 5 tahun je
takde dah macam sekarang..
sekarang ni aku dengar 7 tahun kot ek
9 tahun dah tak boleh ek??
ke camne?
kurang pasti..
hahaha..

kena beli kereta baru la baru tahu kan??
wakakaka

recently kesayanganku nih
buat peel terkejut2 plak
nasib tak mati tengah jalan..
sempat aku berhenti kat tepi jalan called hubs aku..
then aku try hidupkan enjin balik..
elok plak berjalan..
hmm...so kompius peel apa yang ko cuba tunjukkan kat aku nih??
gitewwww..

hubs aku syak..
petrol filter..
pergila tukar kat bengkel..
then lusa tu jadi plak peel yang sama..
peel terhentak2 sampai anak2 aku yang dok dalam kereta pun cuak weyhh..
nasib masa tu bawak slow je..
hadehhh!!!
jangan gear box kena tukar sudah!!
banyak plak duit nak kena bawak keluar kalau main dengan gear box nih..
huhuhu...

kesayanganku masuk spital sat...

so far takde dah kejadian serupa itu berlaku lagi..
aku harap dapat bertahan dan berjasa dengan aku sampai bila2..

alhamdulillah..
aku dah setel bayar kereta ni since 2007 kot if tak silap..
since aku kerja kiranya gaji aku nih bersihla takde nak kena bayar untuk kereta..
tu sebab aku sayang sangat kat kereta nih..
kereta ni bersama aku masa aku susah tau
sekarang aku dah bergaji..
kira dia tak nyusahkan aku pun..
alhamdulillah..

kalau boleh aku takmo buat hutang kereta lagi dalam masa 2-3 tahun ni
aku tengah setel proses membeli rumah aku nih..
baru stage beli tanah je..
gaji aku pun dah potong untuk tanah tuh..
umah siap baru gaji aku kena potong untuk tanah + rumah..

beli kat mana??
yang tu aku belum sedia nak cerita lagi kat sini..
nanti2 la bila rumah aku dalam proses binaan..
aku akan update kat sini..
inshaAllah..

semoga jodoh kesayanganku dengan aku panjang..
amin..
korang doakan jugak ye

9 comments:

eima said... Reply Comment

wahhh dah lama tu keta tu ..kire ok la jrg buat perangai ..kiranye cekgu pandai jg tu yg tak buat hal sgt tu ...

syoknye tak de hutang keta .....gaji bersih je

Rizziela said... Reply Comment

ini betul2 setia ni

Aeen said... Reply Comment

kereta kite same kat..waja...pun dah habis bayar..actually ain pakai kete abg ain..pastu ain yg sambung bayar..sebulan RM700++..mmg sakit la nak bayo..dah la kite baru2 keje..
ain habis bayar kete ni 2 tahun lepas..Alhamdulilah..lega sangat...

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

kereta tu terbatuk agaknya kak.. nak demam.. maklumlah musim hujan ni.. hehehe

Falsya said... Reply Comment

Kalau kete wat hal nie mmg hati xsenang je kan kak..bestnye kete dh abis bayo..bebas utang..

ZazaMyMoon said... Reply Comment

hahah mcm nak kena mendoakan seseorang pulak.. apa2 pun "encik kesayangan.. please be nice to Puan Rine yer";P

Diana Rashid said... Reply Comment

dia nak manja2 la tu..:p

Fuza Musa said... Reply Comment

kereta idaman otw dah tu..Amin

LydSunshine said... Reply Comment

rin, sebaye la umur keta kita. hehehe... dah lama pakai, dah lama berabih kat keta tu dah syg sgt dah. org suruh tukar kereta [sbb nak suh ikut trend katanya], tak kuasa nak layan. keta dah abih bayar, tetiba nak buat utang baru, mmg tak kuasa.