U Click Me...I Click U Back

Friday, May 30, 2014

Ibu Bapa Boleh Semak Markah Peperiksaan Anak Secara Online

As salam...

to those parents yang dah ada anak2 bersekolah
dari Tahun 1 hingga Tahun 6
bolehla menyemak markah peperiksaan anak anda di..


kalau dulu sebelum PBS diupgrade..
cikgu2 hanya perlu mengisi untuk tahun 3 dan ke atas...
now semua tahun WAJIB diisi markah...

ibu bapa hanya perlu mengisi No. KP atau Sijil Lahir anak2 untuk menyemak markah anak2

SELAMAT MENYEMAK!!!

3 comments:

Syima Syaz said... Reply Comment

lepas ni takde dah la kes report card bawak balik sign sendiri... hehehe....

ZazaMyMoon said... Reply Comment

baru this year I check guna sistem ni.. last year tak reti hehehe.
bertambah senang lah skrg kann.. budak2 tak boleh nak menipu lagi mcm zaman kita dulu2.. makbapak boleh terus check online mcm ni.. :D

LydSunshine said... Reply Comment

untuk semua skolah ke? Pastu ada option tak utk mak ayah yg kat kampung yg buta IT utk pergi jumpa ckgu jugak nak tau markah anak2?