U Click Me...I Click U Back

Friday, May 23, 2014

Dak Aish Dah 19 Months Old

As salam..

mata i dah macam panda pagi nih..
eh tetiba sebut panda plak nih
hikksss

pagi tadi dak Aish ajak bangkit kul 5 pagi..
siap tarik tangan aku suruh bukak tv
dia nak tengok 613 la tuh
aku layankan aje...

then aku rasa badan dia cam dedar2 sikit
terus bagi makan pcm..
aku risau plak melarat..
layan dia tengok channel disney junior..
menguap2 dak Aish aku tengok..

pastu aku gi mandi tinggal dia tengok tv
nak siap gi sekolah awal..
then dia pun datang nak mandi jugak..
bagila dia mandi..

ni gambar fresh pagi tadi aku ambik..
masa dia ajak aku nengok tv..
alahai adikk..
korang abaikan kebesepahan kat belakang tu erk..
kihkih

alhamdulillah sekarang dia dah genap 19 bulan..
ada about 5 months to go to reach  2 tahun kan??
ish...sekejap je dah besar...
rindu sangat aku zaman dia baby dulu

tapi tula..
kalau dulu masa dak Aish baby2..
aku nak dia cepat besar..
cepat 6 bulan boleh bagi dia makan
pastu nak suruh dia cepat2 jalan..
sebab dah tak larat nak dokong
nah sekali dia boleh jalan
ko tak larat dah nak kejar...
bahahaha

tula manusia tak pernah puas hati dengan hidup diakan??
aku ler tuh..

milestone dak Aish sama je macam budak2 lain seusia dengan dia..
paling syiok sebab dia suka makan..
alhamdulillah..
memang senang la aku nak bawak dia kemana2
makan memang takde hal kalau dak Aish..
kalau sebungkus nasi lemak tanpa sambal tu memang boleh habis..
syukur sangat sebab dak Aish senang makan

masih lagi breasfeed tanpa jemu okeh..
aku ulang....TANPA JEMU!!!!
pantang aku baring..
nyelak2 la dia..
kadang2 aku marah jugak dia sebab dia saje2 nak berkepit ngan aku dengan ngempeng
tapi tula..dia punya ngamuk tu tahap memang tak boleh blah punya la..
kuat plak tu nangis..
macam orang pukul..
kot jiran dengar sure cakap aku ni dera anak kot erk..
huhuhu..
tapi itula dak Aish...
tengah2 tidur pun dia boleh bangun duduk gerak aku bagitahu..
"nak itek"
susu aku pun bukan banyak dak pong...
uhukkk

banyak dah benda yang dia boleh sebut dah
akak -kakak
angah - k.ngah
abah 
mie - ummi
bok - sibuk
cik - nasi

tak ingat dah lagi..

tapi kalau dia nak benda2 apa ke..
dia tarikla tangan aku ke abah dia ke
kalau tok ayah dia ada..
tokayah dia pun dia tarik..
selalu bila dia nak minum air putih dalam cawan dia akan buatla camgitu...
comel jek!!!


kalau aku bukak lappy nak buat kerja tak dapat la erk nak buat
selagi dia tak tidur la kan..
layan kan dia nak nengok video yang aku simpan kat youtube downloader...
banyak koleksi video fav dak Aish aku sumbat situ je..
senang dia nak tengok...
ini paling dia suka sekarang ni video lagu ABC
siap nak nyanyi sekali tapi belum reti sangat..

rasanya takde apa lagi dak kot..
pongoih tu masih ada lagi la..
lembikkan badan tu dengan dak Aish memang tak dapat dipisahkan...
memang dah sebati..

semoga membesar dengan sihat ye dik..
jadi anak yang soleh..
sayang anak UMMI!!!

15 comments:

LydSunshine said... Reply Comment

hahaha, part lembikkan badan tu kelakar. Lebih kurang je kot tektik anak2 ni kalo nak perhatian.

Untungnya rin sbb dak Aish ni suka makan. Bagus tu. Sesuai la dgn entry Rin smlm. Pasal memilih makan. So, Rin betul2 praktik nk bg Aish boleh makan semua benda. Good job rin. Harap berterusan mcm ni.

Zara Nurhaidah said... Reply Comment

Zara tgk aish nmpk tgggi laaa.. alhamdulillah.. daa 19bulan.. semoga sentiasa sehat dan mjadi anak yg soleh.. amin ya rabbal amin =')

Falsya said... Reply Comment

Sekejap je kan kak rin..tau2 nnt dh nk masuk sekolah dh dak aish..dak aish mcm pandai je nengok lappy gitu..comel..;)))

Alamakkk..sama la ngan falsya kak..suruh qisya cpt besau smp 6bulan sbb gigil2 tgn nak suap makan..pastu nak suruh cpt jalan sbb nak pakaikan kasut2 die..ahahaahaa..

Allene said... Reply Comment

happy 19 month aish...

Nad MamaZN said... Reply Comment

kejap je...
aish membesar dgn sehat, yeay!
alhamdulillah :)

ameris said... Reply Comment

betul rin, masa dia kecik nak suh cpt besar. dah besar rindu masa dia kecik lak...

syawalsimpsons said... Reply Comment

happy 19 months adik tecik...macam2 ragam tu

Nory Zoulkefle said... Reply Comment

cepat je baby membesar kan...
anak nory baru 2 bulan lebih...tak sabar nak tggu dia 6 bulan, tapi dah 6 bulan nnt mesti rinduuu time dia baby2..heee

Syima Syaz said... Reply Comment

ba ba black sheep dia sama dengan aisya...hehehehe

happy 19 months Aisy... Aisya pandai eja nama Aisy sebab dia hafal sampai y je, a selalu ter missed

Julia Johari said... Reply Comment

bijak la aish ni...byk dh dia leh cakap...weeee

amal said... Reply Comment

aish dedar2 nak besar tu hehe..

Fuza Musa said... Reply Comment

xlama lagi dah anak bujang

lieyalatif said... Reply Comment

KEHKEHEKH...isu panas sebut panda ni skrang ni rin haahahaha..trending gitu panda .....

alhamdulillah aish membesar dgn sihat...byk gak yg die dah pandai sebut...comel jek pelat2 die tu kan...

bab tgk youtube tu mmg semua budak puncamtu rin...jenuh kalo kite bagi tgk kat laptop...kite punye turn nak buat kene keje kene tgu die tdo laa heheheh...tapi pasni cikgu2 bakal dpt netbook kan rin...haa lega dah tu rin...

aThidEaN said... Reply Comment

cpt nya besar anak2 kita ni

gembira tp di sudut hati ada rasa syahdu kan makin dorng membesar

apepun harapan kita dorg sihat dan dilindungi Allah sentiasa..

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Alhamdulillah dak
Aish dah besar dan sihat.

Suka tgk aish sbb selalu terkenang rine kata nk ank lelaki bila LM ada syafiq dulu. Bila tgk aish.. Alolo omeynyee