U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 29, 2014

Tahniah Kak Cik Yaya!!!

As salam..


Tahniah anak UMMI!!
pagi2 dah dapat berita gembira..

aku dok tengah bertugas kat pintu masuk sekolah
budak2 ada sesi penyampaian hadiah untuk Program Anti Dadah
tetiba dengar nama anak aku kena sebut
Nur Amirah Bt Abdullah

"eh salah dengar ke"
dalam hati aku la..
pastu kak faridah cikgu yang bertugas dengan aku cakap yaya la rine
aku tanya
"menang apa?"
"menang tempat pertama pertandingan mewarna program anti dadah budak pra" (pra sekolah)
kak faridah jawab...

terus rasa kembang kempis hidung bangga dengan Yaya
(bagi chance la ummi dia fefeling proud gitu ek)
hahaha
rasa nak bagitahu semua orang budak tu anak aku!!
over tak ummi dia??

dan aku bernasib baik sebab cikgu kaunseling sekolah aku ada snap gambar2 pemenang
terus wasap laju2 mintak forward gambar..
hahaha..
tak berhagak ummi ko yaya..

neway sapa tak banggakan??
dan memang tak nafikan dia mewarna kemas dan cantik
cikgu2 yang ngaja pra selalu la citer kat aku
tapi tak payahla citer banyak2 kat sini..
sat gi ada yang juih mulut plak
wakaka..

apa pun aku bangga dengan anak2 aku
kalau bukan ummi dan abah yang bangga kat derang
sapa lagi kan??

tq for reading this..

11 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

tahniah kak cik!

ZazaMyMoon said... Reply Comment

hahhaa kembang kunchop lah hidung Ummi time tu kannn.. Yaya ilek je tengok.. hahaha

TeacherAzimah said... Reply Comment

Wahhhh tahniah kakcik yaya! Rine klu dpt snap lar pic hasil mewarna yaya tu. Ku dpt bwk blk tampal kat peti ais.

aThidEaN said... Reply Comment

wah tahniah yaya
tgk orang pon tau dia ni budak yg kemas n teliti
nnt amik la pic lukisan dia warna tu kak

Falsya said... Reply Comment

wewittt..congrats yaya..;)

Lydia Miza said... Reply Comment

Tahniah yaya..

Yg best nya ummi dia x tau. Teruja kan rine? Kejutan betul tu

eima said... Reply Comment

wahhh tahniah ... anak ai tu mewarna sesuka hati je .. die tak suka mewarna klu tulis fahim tu tak bebel ..klu warna mesti bebel ...penat ..penat...

Cik Anita said... Reply Comment

HEHE.

Rasa macam lawak bila akak terus berdesap mintak gambar suruh wasap tu!

Itulah semangat seorang ibuuu~

:)

Umi Qi said... Reply Comment

Yaya tahniah...auntie proud of u dear :)...sapa2 jd ibu bapa pasti rasa bangga tgk pencapaian anak tau cikgu heheh

Damski Fashion said... Reply Comment

Congrats Kak, tgk anak akak, teringat time saya zaman kecik2 dulu... Cuma bezanya, sekolah saya seluar pendek... ; )

Cik Puan Rara said... Reply Comment

betul tu kak.kalau bukan ummi sendiri,sape lg kan kak.