U Click Me...I Click U Back

Monday, April 28, 2014

Sukaneka SKTM 2

As salam..

tinggalkan cerita yang bikin aku temper tuh

oo..ok btw
pepagi tadi masa assembly budak yang sama dah kena penampo buaya dulu dengan cikgu yang bertugas
terima kasih la korang2 yang concern takut aku kena saman ke apa kan??
inshaAllah... aku tau batas2 aku nak marah atau pukul anak orang..
aku tampo pun bukan sekuat hati..
cuma aku rasa budak tu perlu sangat diajar...

aku setuju sangat TA cakap..
didikan perlunya bermula dari rumah..
kalau anak ko dah biadap kurang hajar
bila cikgu ajar anak ko..
ko jangan nak marah..

sorry sebab aku lantang sikit kat sini
no offend please...
tapi aku memang tak boleh tolerate dengan budak yang tak reti hormat cikgu
tak hormat tu dah satu hal
ko bercakap macam aku ni kawan ko!!
ni boleh plak tanya aku balik soalan sambil hentak2 meja..

"cikgu ni kenapa nak marah2 saya?"
sambil buat muka tak puas hati plak tuh
fuhhhhhh!!!!

*********************************************************************
tutup cerita sadis kat atas..

meh nak cerita hari Sabtu punya kisah
sabtu lepas sekolah aku ada sukaneka..
seperti biasala semua cikgu dapat tugasan masing2..

aku terpaksa bawak dak Aish sekali
sebab nak juga bagi chance pengasuh dia datang jugak ke sekolah
tengok anak dia masuk sukaneka..
anak dia pun sekolah kat sini..

sukaneka ni hanya melibatkan murid tahun 1-3
nanti sebelum puasa baru akan diadakan sukan tahunan melibatkan murid tahun 4 hingga 6
faham tak??
kalau tak faham angguk2 jela tanda faham ek...

 meh tempek dulu gambo budak bujang gonjeng ni sorang...
tu siap buat muka nak muntah kot..
kakak dia la ambik gambar nih..
sure kakak dia la ngarah suruh buat muka camtuh..
adik..adik..



majlis diserikan lagi dengan persembahan senam seni dari murid2 tahap 1..
comel je aku tengok derang gelek2..
kemahen!!!
nanti yaya masuk tahun 1 tahun depan..
aku nak paksa dia masuk jugak senam seni
aku tak kira
dulu kak ngah aku suruh masuk dia takmo
alasan dia tak reti nak gelek2 macam cikgu suruh..
bahahaha...
so kali ni aku nak yaya masuk jugak..
arghh tak kira
(sambil hentak2 kaki..jangan bayangkan ek)



yaya masuk acara untuk pra sekolah..
ala..satu acara je pun untuk budak pra...
tapi sayangnya tak dapat nak ambik gambar dia tengah bersukaneka tuh..
hmm..
apa nak buek..
eden buat2 sibuk kat tahun 3 nun di sana
bertugas menjaga murid2..
sambil bertugas menjaga dak Aish..
(ikon hembus hinguih)

oh..btw
kumpulan kak cik Yaya menang tempat ke-3 jep
alhamdulillah..



kat depan murid2 dia dah mula nak selak2 baju aku
pfffftttttt
sebelum dia start cranky..
cepat2 aku bawak dia masuk kat kelas kosong kat luar dewan
bagi dia apa yang patut (read : bfeeding)

 fefeling mother and son giteww...

setel ambik stroller dia dalam kereta
bawak masuk dewan..
terus tidur..
senang!!!


ni dah setel majlis..
tolong2 apa yang patut..
then sempat bergambar dengan our beloved Madam Lee..
our ex PK Petang...
now duty in SK Bkt Indah as a Penyelia Petang jugak..

tu ajela nak gebang kat hampa hari ni..

sory sebab memang takde langsung gambar2 sukaneka dari murid pra sampai acara murid tahun 3
sebab aku memang tak cukup kaki tangan nak jadi fotographer tak bertauliah..
ngeeeee....

tq for reading this..

15 comments:

Tina Othman said... Reply Comment

Alahai napanya rin takpe karang skodeng

Oh dia tak buat serentak ye sukaneka tu ingatkan buat sekali, byk jgk keja ye 2x event tu

Allene said... Reply Comment

yaya tembam... cubit sikit...

Umi Qi said... Reply Comment

Aish yer buggy sebijik cm Qi punya...geng sungguh la hihihi

Aty_Fared said... Reply Comment

bab kate selak2 baju tu..saya dah gelak..hahaha..dapat bayangkan..sama macam qaleef...tak peduli kiri kanan..kalau dah kate nak tu..main raba2 jer depan orang..geram betul..

Falsya said... Reply Comment

Comel je yaya..hehehe..

Kak rin, qisya tuh nasib baik la die x reti nak selak2 baju lg..tppppp die dh pandai nyodol2 dh bile nak susu..hehe

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

perghh.. menyirap dengar kalau jenis menjawab macam tu kak.. kesian guru guru zaman sekarang..

eima said... Reply Comment

tak sabo nk tgu giliran fahim ..

CikNaa said... Reply Comment

seronoknya..dah lame tak bersukaneka kak oii..

LydSunshine said... Reply Comment

oo.. patut le rin marah sbb budak tu mmg wajar dilempang. tu mesti budak pompuan tu.

kakak2 aish mesti suka buli aish sbb comel sgt. pastu dia rajin je melayan kakak2 dia suh buat aksi muntah tu.

aThidEaN said... Reply Comment

akak, stroller tu muat smpi berat baper eh?

Diana Rashid said... Reply Comment

sukan untuk, cikgu2 tak de ke??hehhe

Lydia Miza said... Reply Comment

Aish comel la g sek pakai baju merah. Ooo sempat lg bf ye. Hihihi

Fuza Musa said... Reply Comment

Hah..siapa kata yaya debab kan..
Menang tu meaning kuat lari..Yahuu
Tahniah Yaya Embam hehe

ZazaMyMoon said... Reply Comment

alaaa x ada gmbr yaya dlm acara sukan..
aisy kenapa comel sgt ni???!! hehe

Nad MamaZN said... Reply Comment

best gak kan sukan asing tahap 1 ngan 2.. takde la crowded sgt.. fenin la klu ramai org hehehe