U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 29, 2014

Shopping Raya Pulak!!

As salam..

morning uols!!
hari ni mood dah ok dah..
ngeee..
cerita semalam tuh dah aku lupakan..
aku pun perlu istiqamah
belajar untuk lebih bersabar next time..
hmmm...
doakan aku ye

********************************************

petang sabtu tu lepas sukaneka
balik rumah rehat sekejap..
then dalam kul 3 camtu nak gerak ke Shah Alam..
moh kita kempiskan poket di Jakel nun...
hahaha
kalau tunggu hubs aku free..
esok nak raya baru dapat menyopink kot
ok..tak lawak!!

aku janji dengan anak tiri aku nak fetch dia kat umah subang
then shoot to jakel terus
tanpa membuang masa
ko tahula shopink bawak anak2 ni memang tak berapa nak feel la
kot2 aku jadi tarzan ke hape kan??
better aku bawak kakak besar derang tolong tengok2kan..


ko tahu tak sepanjang aku drive dengan tempuh jammed yang maha dasat
ni jela keje kakak..
berselfie
tak cukup dengan tab dia
ngan hp2 aku pun dia berselfie
(geleng2 kepala)


sampai aku2 pun terbabit dalam keselfian dia..
kononnnnn!!!

ni akibat borink sangat
dari melati nak ke subang tu bukan jauh sangat
45 minit kot sampai
tapi sebab hari yang sama Obama nak datang Malaysia
(salahkan obama)
then semua jalan jammed hari Sabtu tu
nak dekat kul 5 baru aku sampai subang..
hadehhhh!!!


sampai je jakel..
aku terus usha baju2 ready made...
sebab aku pikir malas nak cari kain utk aku tempah
ready made rasanya lagi jimat
maklumla bila dah ramai anak ni (ramai la sangattttt)
perbelanjaan memang kena ambil kira
so aku beli jugak baju ready made sepasang untuk pakai pagi raya..
untuk 2nd day raya aku beli tempah sedondon dengan anak2 aku
dah selamat aku hanta kat BAK Tailor semalam..


setel dah nyopink
orang ramai jugak tapi takdela sampai berlaga2 vontot..
hikhik
nak tengok bajur ready made tuh??
tunggu raya la ek
nanti tak seperise plak..
(macam ada yang kesah)

kalau nak tahu harga
memang sangat berbaloi ok
kain pun elok
berkualiti
dari rm238 ada potongan tinggal rm150 aje
jimat itu wajib okeh...


 setel dah 
anak aku tukang isi borang cabutan bertuah 
saje suka2


 then terus cari tempat makan
planning nak bawak budak2 ni makan kfc
tapi perut dah lapar sangat
terus gi Pelita kat seksyen 9 tuh..
sebab dari tengahari tak membedal nasi..



ko tengok dak Aish makan tuh..
orang dah habis licin dah makan
dah siap bayar
dia boleh terjerit2 ngamuk nak nasik lagi tau
hadoi dik..
kamu memang hantu nasila dik..


"ok ummi saya dah kenyang..jom balik"

p/s : tinggal nak shoppink baju kasual jela untuk derang, kalau semua nak beli sekali harung, end of month kena buat catuan makanan plak...kikiki

12 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

wahh dah shopink ni...sue jugak belum lagi kakak..insyallah hujung minggu ni kot...

Nad MamaZN said... Reply Comment

kami pun sama...beli baju kasual bebudak ni..th bila ni..weekend adaaaa je halnya, huhu

Zara Nurhaidah said... Reply Comment

fuyoo.. best nya.. =D

Mimy Hamid said... Reply Comment

sy plan nak beli awal..tapi tak best pulak heheh nak feel raya nak soping mas puasa br best pilih smbl dgr lagu raya

Aeen said... Reply Comment

waaaa..dah start shopping dah ek..syoknye kak....

Lydia Miza said... Reply Comment

Wahhh.. Sy br beli sepasang je bj utk dijahit. Lain 2 tu ready made ja lah kot rine. Maisarah pun x bambam sgt dah blh kot ready made

ZazaMyMoon said... Reply Comment

semangat nak raya sungguh ni Rine..
tapi better prepare awal2 kan.. last min kalu nnt baju jalan tar di malam raya lah nnt ko beraya.. yer takk hehe

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

alamak..da dekat nak raya.. puasa pun tak habis ganti lagi...

ameris said... Reply Comment

kite pun dah beli baju budak2 ni skit2. jumpa yg berkenan terus beli. tak nak tunggu last minit penat wooo nak tawaf soping mall dgn org ramai mcm ulat.

eima said... Reply Comment

wahhh dah ready bj raya thn ni kami tatau la nape tak de semangat nk buat bj pun .. huhuhu tak pe tgu hjg bln mei ni .....

Cik Anita said... Reply Comment

Dah shopping raya dah?? Hmmm.

Cepatnya~ rasanya macam baru je lepas raya. Dah raya lagi.. Tahun ni Nita tak beli apa kot.. Sedeyh.

Cik Puan Rara said... Reply Comment

wahhh dh sompim dh.sonoknyaaaa!