U Click Me...I Click U Back

Wednesday, April 2, 2014

Selalu P.E.N.I.N.G

As salam...
Petang ni sejuk je kan?
Hujan belum berenti lagi kat sini..
Nasib kain aku basuh aku tak jemur kt panas..
Sebab dapat rasa hujan ni sebelum aku balik dari sekolah..
Tepat sangkaan aku!!!
Alhamdulillah..

Apa yang PENING??

Hehe..
Kecoh je lebih hang ni!!

Aku kan selalu sangat pening pikir nak masak apa la untuk hubs dan anak2 aku untuk dinner..
Memang la boleh je masak simple2..
Tapi kan simple pun simple setakat mana?

Takkan nak goreng telur mata kicap je sematakan?
Kalau hubs aku takde ok jugak kot..
Nak kumpul pahala sebagai seorang isterikan..takkan nk masak camtu je kat lakik sendiri..

Ala..sekali sekala tu ok la kan??
Tapi aku memang selalu ada masalah pikir menu nak masak apa..
Kalau boleh rsanya nk print menu untuk seminggu..
Ok jugakkan..tp macam poyo je pulak..
Hahaha..

Tapikan aku kalau masak sedap2..
Kang aku yang makan 3x tambah tau!!
Ini bikin aku susah hati jek!!
Aku masak kari hubs aku pulak makan banyak..
Dah acaner????

So hari ni nak masak apa ni??
Any suggestion???

13 comments:

Mama Zharfan said... Reply Comment

Me dh berkurun tak msk proper..setakat goreng ayam dan msk sup sayur ajer tu pun seminggi sekali *sigh

DYatie said... Reply Comment

Hahaha kak. Sama la kite.
Ni balik kite dah ada menu.
Bayam masak lemak.
Husb dah request smlm.
Lauk lain tu ikan la kot.
Ikan goreng.
Hihi.

Nad MamaZN said... Reply Comment

kami masak ayam goreng rempah ngan kari ayam je arini, hehe
timun as ulam pastu telur masin

Nad MamaZN said... Reply Comment

kami masak ayam goreng rempah ngan kari ayam je arini, hehe
timun as ulam pastu telur masin

TeacherAzimah said... Reply Comment

Eh ada tau yg mmg dah set up menu for 1wk, print cantik2 and lekat kat board kat dapur. Cuba u google. Kira dia pening sekali jer lar time pk memu for 1 wk tu. Lps tu just follow jer. Cuba u buat rine. Klu ok nnt hbs pantang i buat plak.

ameris said... Reply Comment

sama la kita rin. tiap ptg mesti discus dgn asben.. bdk2 tu nak mkn apa yer mlm ni....
mcm mak pak ni tak kisah, bantai apa je pon.. singgah mamal pon ok otw balik opis.

mOoN IzzaN said... Reply Comment

hehehe...x penah pening lgi sebab stakat ni bab masak suami yg lebih expert..dia slalu tawarkan diri nak masak..:D

Amanda Suria said... Reply Comment

aish baca komen2 diatas buat perut iolls menggelegak la.....HELP....

Huny eda said... Reply Comment

ehehehe....mmng kalu dah jadi wife..banyak benda kena fkir...sy blm kwin tak tahu la cam ner nnti..hihi

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

oh..ingatkan pening apanya...saya suka simple dan menyelerakan,apa ye nak suggest?...hmmm...goreng kailan ikan masin ngan telur dadar pun sedap gak...

Fifi Nadhrah said... Reply Comment

masak nasi goreng.. :) kadang2 ubah selere syok jugak.. di terime tak? hihi..

Falsya said... Reply Comment

Falsya pun selalu ade masalah nak masak ape time dinner or lunch..ikutkan tokak nie sodin pun sodap..hahaha..

Nasib baik la somi falsya makan je ape yg terhidang..xde memilih makanan..hehe..

LydSunshine said... Reply Comment

Dah tau dah menu simple yg rin masak. Lauk telur lemak dgn ikan goreng, ikan pekasam dan sambal belacan. Ni mmg matching ni. Lauk lemak mmg sangat matching dgn ikan goreng dan sambal belacan. Walla. *komen ni patut komen kt entry dak aish potong rambut tu. hehe.