U Click Me...I Click U Back

Thursday, April 10, 2014

Kisah Kak Cik Yaya Pulak La..

As salam...

rasanya dah lama aku tak citer pasal kak cik Yaya kat blog kan??
alhamdulillah..
dah besar dah kak cik kan..

beza 5 tahun la dengan dak Aish..


kak cik memang suka sangat ambik gambo buat memek muka..
kalau happy go lucky tu memang ketara la..
tapi ada masa minah ni moody jugak nih..
and selalu buat perangai bila abah dia ada..
anak abah sungguh ni...
hehehehe

yaya dekat pra sekolah..
kawan aku cikgu dia..
so dapat la gambar wasap dari kawan aku nih..
dia kalau buat kerja berkaitan sekolah sangat komited..
bukan nak puji tapi kalau kerja tu hari Jumaat pun dia balik rumah dia siapkan terus..
kalau aku cakap sabtu ahad kan ada..
tak...dia nak siapkan jugak..
bagusla kan??

fokus...fokus...hehehehe

btw..kak cik yaya tidur masih ditepuk2 oleh abahnya ye..
manja sungguh dengan abahnya..
tapi bila mai perangaui mengada dia tuh..
rasa nak lepuk2 je tau..
dia ni cengeng sikit ko..
suka nangis!!!

kalau kakak cubit sikit nangis macam kena pukul gitewww

drama queen la sikit..
hehehehe


alhamdulillah..
baca pun dah agak lancar...syukur sangat..
ada aku rakam video dia baca..
tapi tak boleh nak transfer plak tru email..
nantila kalau rajin aku transfer tru usb hp...
inshaAllah...


tiap2 hari mintak duitt syiling nak simpan kat tabung kat pra sekolah dia..
ni cikgu dia jugak ambik wasap kat aku..
tq yien..


alhamdulilah..
lulus dah anak dara kecik ni nak tolong ummi sapu2 umah...
kemahen rajin lagi menolong cikgu ayien ek kak cik...


sedikit info aku dapat dari kekawan wasap...

kebetulan Yaya anak no.3
tapi kan banyak je tak betulla bila aku kaji yaya..
hehehhe


tapi no.4 tu aku rasa ada sikitla betulnya.
dia memang kuat touching sikit
sebab tu aku bagitahu yang dia cengeng sikit..
ayaq mata punya olang!!

yang bagusnya dia..
kalau adik Aish dia pukul dia ngan apa pun..
dia tak balas tuh..
nangis je la kesudahannya..
alahai kesian...

9 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

kak cik yaya comey sgt...
rajinnya kat skolah...
kene rajin kat umah gak tau kak cik! :)

eh, sebaya zakwan la kan kak?

LiYa HaNiF :: said... Reply Comment

sebaya anak liya yg sulung... :)

TeacherAzimah said... Reply Comment

Ooo beza 5thn dgn aish. Sama lar nnt amal dgn baby pun beza 5thn. Good girl kak cik yaya..dah pandai membaca ya.

Falsya said... Reply Comment

Anak manja abah sgt yaya yer..kak rin, fakta pasal anak no 4 tuh mcm semua terkene kat batang idung falsya jer..;)

Allene said... Reply Comment

yaya nampak matang

Allene said... Reply Comment

yaya nampak matang

DYatie said... Reply Comment

5 tahun beza nya ye kak. Nanti Arissa ngn adik pun nak 4 or 5 tahun gitu. InsyaAllah. Hihi. Tup2 kang taun depan. Yer dak? =P

ZazaMyMoon said... Reply Comment

manjanyaaaa.. masih bertepuk kalau nak tdo.. kalah adik aish hehehe
apa2 pn semoga yaya rajin2 belajar ye.. belajar pandai2 boleh jd cikgu mcm Ummi ;-)

Umi Qi said... Reply Comment

Kak cik yaya dah pandai menyapu dan membaca...alhamdulilah...seronok kan tgk perkembangan anak sihat dan cemerlang...serius x sabar tggu Qi masuk sekolah...mmg x sabar hahahah