U Click Me...I Click U Back

Monday, April 21, 2014

Just EXTRA Alert!!

Kita ni terutamanya kalau dah namanya perempuan suka tak ambik endah berapa liter minyak kita isi usually kan?

Ok meh nak share benda penting ngan uols semua especially women out there..

Di bawah ini sukatan minyak RON95 (Liter) yang anda patut dapat bergantung kepada wang yang anda bayar.

RM10 — 4.762 Liter
RM20 — 9.524 Liter
RM30 — 14.286 Liter
RM40 — 19.048 Liter
RM50 — 23.810 Liter
RM60 — 28.571 Liter
RM70 — 33.333 Liter
RM80 — 38.095 Liter
RM90 — 42.857 Liter
RM100 — 47.619 Liter
RM110 — 52.381 Liter
RM120 — 57.143 Liter
RM130 — 51.905 Liter
RM150 — 61.905 Liter
RM160 — 76.190 Liter
RM170 — 80.952 Liter
RM180 — 85.714 Liter
RM190 — 90.476 Liter
RM200 — 95.238 Liter

Perhatikan meter RM dan Liter semasa mengisi minyak di stesen minyak.

Jika anda dapat kurang daripada sukatan yang sepatutnya, sila laporkan kepada pihak berkuasa!

Pernah keluar dalam paper yang ada station minyak yang menipu dengan mengubah suai pam pengagih minyak tuh..

Katakan uols isi 100 tapi jumlah liter yang uols isi tidak sama banyak dengan jumlah wang yang uols isi..

So extra alert on this matter..

9 comments:

Umi Qi said... Reply Comment

wauuu bagus yer info ni...umi Qi selalu isi minyak kereta RM30 — 14.286 Liter...so kena ekstra alert dah lepas ni...yeyy...nak snap gambar simpan dlm hp...nanti nak isi minyak leh semak :)

Mama Zharfan said... Reply Comment

tak pernah check pun..emm

Nad MamaZN said... Reply Comment

huhu ada gak yg kaut untung dgn cara camtu...

tq kak for sharing this!

Falsya said... Reply Comment

Falsya xpenah tau pun psl bende nie kak rin..lgpun husband falsya yg isi minyak kete falsya..lg la jd punca xalert..nnt kene roger husband nie..

Lydia Miza said... Reply Comment

Sy x pernah ambik tau pun rine. Tq ye

Fuza Musa said... Reply Comment

I antara org yang memang tak tengok hehe

MimahAjil said... Reply Comment

jarang2 cek...info bguna ni.....thanks for sharing kak

LydSunshine said... Reply Comment

Penah baca pasal ni, tpai mcm malasnya nak hapal list ni.

ZazaMyMoon said... Reply Comment

16tahun dah ada lesen kereta tp sikit pn x pernah check hal2 isi minyak ni.. ekekekekek
thx for the info rine