U Click Me...I Click U Back

Wednesday, April 23, 2014

Cubaan BERDIET

As salam..
Morning everyone!!

Hari ni cikgu nak ajar topik berdiet..
Ewahhh!!
Koya je mu deh!!

Ok..ok..
Let me tell u the truth...
The truth is..
I have gain my weight successfully..
Clap..clap..
Nangis aku sapa yang clap2 tu tau..

Tanjat aku bila naik atas alat penimbang...
Boleh tak nak kata alat penimbang tu rosak??
Boley la...boley la..

Last week aku memang dah rasa tau..
Aku punya badan naik..
Aku citer kat hubs aku..
Then hubs aku cakap "takdelah"
Lelaki ni kalau ko tnya dia..
Memang tak membantu langsung!!
(Ikon hembus hingus)

Pastu buat ayat jeles..
"U nak diet nak tunjuk sapa?"
Nampak tak...nampak tak..
Jeles tu sebab suruh aku gemuk..

Aku cakapla aku nak kena diet..
Sebab bila duduk perut dah berlaga2..
Pastu aku rasa macam penat sikit..
Cth bila aku gi jemur baju 2 trip je..
Terus rasa macam penat sangatttt!
Ke aku berdrama lebih ek?
Uhuk!!

So kononnya semalam..
Aku cubala avoid makan nasi malam..
Hubs aku bawak aku gi mamak..
Pekena roti sardin..
Nescafe 1 as usualla..
Makan kul 6 ptg cenggitu..

Lepas maghrib camtu..
Aku rasa pedih dah perut..
Alamak!!
Aku rasa macam gastrik..
Lama dah aku tak kena gastrik..

Aku bagitahu hubs aku rasa pedih perut..
Hubs aku tanya nak makan nasi tak..
Dia nak gi beli..
Aku jawab tak payah..
Aku buat milo panas makan ngab rotj butterscotch..
Baru rasa kejap sikit perut..

Then hubs aku cakap..
"U tak boleh tak makan nasi sebab still bf aish"

Aku terus..
"Oooo...yelar"
(tepuk dahi)
aku lupa plak yang aku breastfeeding mother..
No wonderla aku rasa perut aku kosong je..
Yelar aku ingat perut aku mmg tak boleh kot tak makan nasi..
Siang malam bedal nasi mana badan tak dipam2..
Sedihhhh!!!

(ikon mata juling sambil jelir lidah)

So tak payahla nak diet sangatttt!!
(alasan)
Sat gi tak cukup plak production susu cap gantung utk dak Aish..

Anak diutamakan gitewww...

Love,
Azrine

10 comments:

ZazaMyMoon said... Reply Comment

hahaha masalah omponpuan ncm ni lah rine.. asal nak diet ada je halangan.. hujung2 kita bertambah mok2..

i ni dari tahun 2011 nak diet tp x boleh.. ate tekak ni asek mintak makan je.. laki plak asek hulur makanan.. terima je lah badan i yg agak tombam skrg ni.. lg sadis :-(

Nad MamaZN said... Reply Comment

heee...
takpe pas bulan puasa nnt, pasti slim semula
xbyk, sikit pun jadik la ;P

Fyda Rahim said... Reply Comment

insyaAllah.. blh berdiet tu.. hehe.. slm perkenalan jgk dr sy.

Umi Qi said... Reply Comment

Hahhahhahah seram baca tajuk...kihkihkih...umi Qi pun xleh diet...kesian nanti Qi ngan Walid xd teman nak mkn sama hahahhaha alasannnnn hahhaha

Aeen said... Reply Comment

akak nk diet buat ape lagi...body akak dah cantik la..mcm anak dara tau...kalau ain..huhu..

Falsya said... Reply Comment

Ishh kak rin nie..dh selim melim lg mau diet..lain la falsya nie, lalu sebelah hyppo, hyppo boleh say hi sbb ingat kawan..sigh..tsk tsk tsk..

Falsya said... Reply Comment

Ishh kak rin nie..dh selim melim lg mau diet..lain la falsya nie, lalu sebelah hyppo, hyppo boleh say hi sbb ingat kawan..sigh..tsk tsk tsk..

Allene said... Reply Comment

kikiki... tu la kak, lin nk diet tp fikir tgh bf amk.. tunggu je la dlu.

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

hahaha..kelako.. cemane boleh lupa tang bf tu.. hihihi..

TeacherAzimah said... Reply Comment

Hahaha best entry ni i like! Ala rine.. selagi blh mkn..mkn jer. Btl tu dahler tgh bfd aish. Kena cukup nutrient utk salurkn pd dia.