U Click Me...I Click U Back

Monday, April 28, 2014

Bikin Aku TEMPER

As salam..

lambat ahkak bersiaran hari nie..
banyak plak keroje nak kena settled..
ni baru sempat nak mengadap sat buat entry..
huhuhu..

eh tadi aku baru hangin dengan sorang budak tahun 6
dah 4x since aku masuk pagi aku..
aku mengajar sivik kelas nih..
punyala kurang ajarnya..
dia tak salin note aku bagi..
ok itu dia punya pasal la.
aku serius takmo stress2 paksa budak salin nota..
dia tak nak salin dia punya pasal..
yang penting ko jangan ganggu kelas aku..

kelas ni kategori kelas belakang la..

tapi tadi aku punya hangin sampai tahap nak balik kasut kat dia..
at last dada aku berombak2 tahan marah..
aku pergi kat dia..
aku tampo muka dia..
tak pernah2 ok...
aku tampo mulut dia yang kurang hajar sangat tuh!!!

dia menjawab bila aku suruh dia duduk puncanya..
cara dia menjawab tu macam aku ni kawan2 dia..
bila aku naik hantu camtuh!!
terus budak2 lain diam sampai habis waktu..

aku rasa aku memang patut tampo dia..
sebab dia perlu diajar hormat orang tua..
sebab dah 4x aku masuk kelas tu aku tahan je sabar
ko tahu tak aku tengah2 mengajar nih
dia jalan2 selamba je keluar masuk..
macam takde cikgu kat depan..
yang tu aku masih je tahan sabar tau!!


tapi bila dah masuk bab menjawab2 ni..
ko ingat aku kawan ko ke hape??
cara dia jawab tu kalau korang pun rasa nak sepak kot...
memanggggggggg KURANG HAJAR!!
siap hempas2 buku bila aku tegur dia...



hoii..pagi2 bikin aku panas je bebudak nih..
tahun 6 nak ambik UPSR
tapi tak jugak insaf2 budak2 nih..
tak tahula aku apa nak jadi...

nasib aku masuk seminggu sekali jek...
kalau tiap2 hari tampal koyok kot aku ngan perangai budak2 nih

sapa kata senang jadi cikgu??
cakap boleyla!!!

(PANASSSSSSSS HATI SUNGGUH!!!)

20 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi mmg bikin pon..jgn mak pak datang nak slaah kan cikgu udah la..kak...kalo mak pak datang, kasi bidas sikit kan...bukan salah akak...salah budak tu....tak reti erti apa itu adab kan....mmg biadap la kaloo gitoo...kalo sue kat tempat akak pon mmg selamat la kena kan

Mimy Hamid said... Reply Comment

kak takut..budak skrang tak hormat cikgu,,,,

aThidEaN said... Reply Comment

HOI SELAMBA SGT KELUAR MASUK KELAS X MINTAK KEBENARAN...
LAYAK DITAMPAR...

TeacherAzimah said... Reply Comment

Eeee paham sgt apa yg rine rasa tu. Kita pun prnh berada dlm situasi menggigil2 tahan marah tu huhuhu...soal adab ni bermula dr rumah. Klu kat rumah tak diajar semua tu, jgn salahkan cikgu. Tp selalu yg berlaku, cikguuuuuu gak salah huhuhu. Ok ler tu tampo. Klu zaman kita sek dulu lg mcm2 kena dgn cikgu.

eima said... Reply Comment

hmmmm jgn dpt surat saman dah la kak ... huhuhu

mmg jd cekgu ssh pun sape ckps enang .

Cik Anita said... Reply Comment

Alamakkk...

Hadoi la, bebudak memang camni la gaya.. Nak sabar pun kadang bertempat. Tapi tulah, risau sekarang ni. Memang budak salah, tapi apa pun jadi kadang cikgu jugak dipersalahkan.

Hm..

Nad MamaZN said... Reply Comment

tiap kelas letak cctv, biar makpak tgk sendiri perangai anak dorg cemana kat skolah. nak manjakan anak berpada2 la jugak. klu dah sampai kurang ajar dgn cikgu mmg xleh kompromi dah. lain la klu cikgu tu mmg mental. panas hati btul kalu ada anak murid yg camni.

Nadt said... Reply Comment

memang bikin hati panas kak..

Falsya said... Reply Comment

Budak2 skang nie xtakut langsung kt cikgu kan..kan dh kene sedas..

LydSunshine said... Reply Comment

tak hormat tu satu hal. Rin tampar dia pun satu hal. Cuma takut kalo dia report kat mak ayah dia, then mak ayah dia masuk campur tu yg bahye. Org jaman sekarang ni kan mana bleh org usik anak dia. btw, apa yg dia jawab tu. nak tau jgk.

`mode gossip girl is on.

Gieyana said... Reply Comment

Mmg budak2 skrg melawan...sbb tu jd kes yg sengaja si besarkn oleh parent tu kn..sabar k beb..:)

ameris said... Reply Comment

yg baca ni pun rasa nak tampor skali budak tu. kuang ajor betul. ingat kite ni cam kawan2 dia ke suka suki kuar masuk ooii...
haaa .. nak hangin skali nie...

SyimaSyaz said... Reply Comment

saya rasa budak skrg ni berani mcm ni sebab dia tau mak bapak dia sure back up... kdg2 budak2 ni dpn mak ayah baikkk, belakang cam hahaharem..... tu yg risau tu....

saya doa takde apa2 jadi kat akak.

hakimi azean said... Reply Comment

Eii..sabo je la kan...sy pun penah je tampo budak sek sy nie..dok bercakap xhenti2...suh salin nota pun xbuat2..bercakap je kejenye...dh bg warning utk d whole kelas pun xstop lg..bg wsrning specific utk dia,dpnw dia pun still nk sembg ngn org sblh dia..las2 ape lg,tampo je terus.ambik ko..

hakimi azean said... Reply Comment

Eii..sabo je la kan...sy pun penah je tampo budak sek sy nie..dok bercakap xhenti2...suh salin nota pun xbuat2..bercakap je kejenye...dh bg warning utk d whole kelas pun xstop lg..bg wsrning specific utk dia,dpnw dia pun still nk sembg ngn org sblh dia..las2 ape lg,tampo je terus.ambik ko..

Aty_Fared said... Reply Comment

budak sekarang....saya baca pon urut dada... tu kelas sivik tu...adoyyy... kat umah tah macamane rupernya yer..kalau dengan cikgu..orang lebih tua pon tak boleh nak hormat...

Diana Rashid said... Reply Comment

tahun 6 buat perangai gitu..kalau darjah satu nak bejalan keluar masuk kelas time cikgu ngajar boleh la kata dia tak paham..ni sah2 dia memang saja nak tunjuk dia degil keras kepala..berani la konon..naik tingkatan satu tak berubah memang kena la tu..silap2 kena buang sekolah.

Lydia Miza said... Reply Comment

Budak sekarang suka memberontak. Kdg2 mak ayah elok budi bahasanya tp anak perangai susah dibentuk. Iman tak dapat diwarisi..

Umi Qi said... Reply Comment

meremang baca!~ fuh lap peluh betina keluar ni...cikguuuu!....sebab itu lah baru saya tau napa dolu2 cikgu marah...bukan senang ooo nak handle budak2 ni kan...mcm2 ragam...cikgu...rasanya bukan budak2 je ada masalah kurang sivik....ni yg hat2 besaq2 gedegaq ni pun haram jadah nak hormati org lain...cm na tu cikgu...kalu budak kita rotan xpa...sbb nak ajaq kecik2 biaq dari rebung....ni yg hat buluh betung ni...susah sungguh la...kadang2 meluat tgk....cikgu, sekarang Umi Qi tau...byk lg cikgu simpan lg byk ragam lah budak tu...better cikgu slow talk ngan anak murid tuh dari hati ke hati...sometimes kita x tahu apa masalah utama dia...puncanya sbb apa dia ngelat x minat belajar...huhuhu

ZazaMyMoon said... Reply Comment

itu bkn kurangvhajar namanya rine.. itu x makan ajar..
kat rumah pn agaknya makbapak dia puas mengajar tp dia x mkn dek ajar..
mmg penampor lah makan dia..
nway jd cikgu ni kena bnyk bersabar kan rine.. tp besar ganjarannya..
cikgu kan mcm parents jg.. cuma bezanyanya antara kt rumah dan sekolah je.
all the best to u rine..bjgn patah semangat ye. .