U Click Me...I Click U Back

Monday, April 21, 2014

Aish Iskandar ~ 18 Bulan

As salam...

morning uols..

jangan MONDAY BLUES erk hari nih...
aku pun kepenatan melayan weekend pun tak habis2 lagi..
hadehhhh!!!


macam biasa..meh tempeh gambar dak Aish dulu
bagi fresh sikit penglihatan pepagi nih
bahahaha...

kalau tengok gambar latest dia
kemahen nampak macam dah besar2 sangat 
makin besar makin banyak perangai2 baru yang muncul ye dik..

aku ni nasib baik dah jadi ibu kategori 30-an tau
kalau tak mau aku tangan2 kan aje..
wahhh..ko jangan kata aku tak garang...
budak ni sekarang dah pandai mengamuk tau
mengamuk stok lembikkan badan..
berguling2...
tahuk???!!!


favourite ever dak Aish is makan..
dia sangat suka makan..
kalau dia bangun tidur harus ko bagi dulu air putih atau susu (bf) untuk bagi dia tenang..
dia ada peel bangun tidur mood weng2 sikit..

pastu ko kena bagi upah dia biskut ke apa ke...
kalau ada kopok ikan tu yang goreng sendiri tuh...
yang tu fav dia tau..

aku kalau goreng boh dalam tupperware besar tuh..
kemahen lagi dia tunjuk benda tu 36x...
"nak...nak...nak"
selagi ko tak bagila..

makan nasi pun senang...
ko suapla selalunya dia akan nganga...
alhamdulillah...part makan memang senang..
macam kakak2 dia jugak..
lega aku sesangat...

ni pengasuh dak Aish yang share..
ko tengok dak Aish mengkonker nasi..
hahaha


cuma dak Aish ni takmo minum susu dalam botol
dia dah campur susu..
aku dah cuba bagi dugro yang mix vege and fruits tuh..
susu tu takde masalah..
yang masalahnya dia takmo botol susu langsung...
bingong aku mikirin tahuk!

takde banyak sangat perkembangan dia dari 17 bulan..
cuma toddler ni makin lama makin cerdikla kan??
ada je benda baru yang dia belajar day by day..
fish bird dah pandai tunjuk..
sebut nama sendiri pun dah ada bunyik2 dah..
hahaha..

yang paling ketara perubahannya ialah...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


dia dah tak takut kalau orang ambik..
aku pun terkejut clown pun dia tak takut..
siap babai2 lagi aku ko!!
hahahaha

16 comments:

aThidEaN said... Reply Comment

cool je dia kena dukung dgn clown. ilyaas imani takut clown..

aThidEaN said... Reply Comment

cool je dia kena dukung dgn clown. ilyaas imani takut clown..

Falsya said... Reply Comment

kak rin..mcm kenal je tau tmpt nie..kat sri gombak fasa 6 nyeah...

Nad MamaZN said... Reply Comment

aloh aloh...
kuruihnya clown tu, hahahah!
aish makin besar makin banyak akal la kan
semua pun nak explore.. lagi la dia sorg je yg lelaki :)

Umi Qi said... Reply Comment

Puas hati dpt jumpa aish hari tuh...hahahhaha mesti aish pelik sapakah...sapakah hahahahha...aish sama cm Qi...kalo dia nakkk...mmg nakk ar...leh guling2 kalo x kasi hahahha

ameris said... Reply Comment

Hihi...clown tu hikhik. Rayyan pun takot clown rin, siap kata momok besar, mcm dia penah tgk momok kecik. Bdk2 mmg bila makin beso makin pjg akal, peel pun mcm2 gak. Sabar byk2. Kalu dgn rayyan mmg bole buat kite ilang sabo

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

maksudnya dia nak minum susu dalam cawan je ke kak..? anak saya yg no 2 tu umur setahun lebih sikit pun taknak susu dalam botol..kira mmg taknak botol susu la.. minum semua dalam cawan je.. saya positif je.. bagus jugak.. tak gaduh nak wean botol nanti..

Allene said... Reply Comment

klu anak kita da nangis2 da kak...

Diana Rashid said... Reply Comment

hahha..dah makin bijak nih..

Tina Othman said... Reply Comment

Dah tu dia minum susu cmana tu klu kat rumah pengasuh

Senang hati klu anak nak mkn

eima said... Reply Comment

HEBAT SLALUNYE BUDAK TAKUT NGAN CLOWN ... MMG HERO NI AISH NI

Lydia Miza said... Reply Comment

Yg penting aish sihat dan nk mkn. Kena bg susu byk dlm makanan dia kot?

Uish sy pun x brp berani dkt ngan abg badut. Hihihi

MimahAjil said... Reply Comment

wah...dh bujang dh.kak...untungla aish sng mkn.ank sy.....huh.ssh mkn.hrp susu jela.....selamani akk tinggal aish minum susu cane?kot dia nk botol yg selesa dgn dia kot kak

Aty_Fared said... Reply Comment

tengok muka banyak akal dak Aish..heheh.... hensem ar...macam omputeh.. :)

Cik Puan Rara said... Reply Comment

bagus lah x takut.kalau princess mst nangis.hahaha

LydSunshine said... Reply Comment

Part konker nasik tu paling lawak. Bagus kalau dia suka makan.