U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 15, 2014

4 Karenah Katanya!!!

As salam..

alahai baru lepas makan tengahari nih...
makan ikan patin sedap jugak..
konon nak ambik sikit je nasi..
sekali dah makan2 sedap plak
bangun pegi tambah plak lagi..
bahahaha
dasar makan banyak!!!

ok..meh2 nak citer
semalam aku belek2 gambar2 kat album lama dalam fb
mostly gambar2 dalam fb aku privatekan 
sengaja sebab niat aku nak simpan2 je gambar2 tu kat fb
kot2 hilang ada jugakla back up kan??
gambar anak2 aku kat fb aku tak private..
cuma album gambar2 aku la..
yang mana yang rasa tak menonjolkan aku tak kisah kot tak private..
yang gambar2 posing ala2 gedik tu aku privatela..
hehehehe

bila dah ada anak 4 nih ko
memang mengadapla dengan macam2 peel..
yang sorang kaki melawan..
yang sorang suka dengki..
yang sorang cewekkk (cengeng)
yang sorang pongoih..
serba lengkap anak2 aku punya perangai..
hahaha..

pening tu memang pening la..
ada 4 peel yang berbezakan..
jenuh jugak weyyhh..
kalau rasa2 dah fedup tu..
jadila tarzan akhirnya...
ampun daku ye Mr Hubby...
kikikiki



kakak ngan kak ngah...
masa masing2 umur 5 tahun dan 3 tahun kot..
hehehe...
derang ni rapatla masa kecik
sebab jarak umur tak sampai 2 tahun pun sebenarnya...


kemahen posing macam model korang dua orang ek..
sapa la yang suruh nih??
wakakaka


sorang tembam
sorang sekempeng..
alahai anak!


ni dah besar sikit
memasing dah sekolah katanya...
so nampakla kemas sikitkan??


dah naik tahun 4 kakak dah rekues nak pakai tudung...
so here u are...
semoga terus berkekalan ye kakak..
jangan dah lepas2 umur 18 tahun sok 
ko gatai nak tayang aurat plak..
masa tu ummi tarik2 rambut kakak..
(jangan memahen!!)


ni masa kak ngah baru masuk tahun 1 di SK Taman Setia..
dah masuk tahun 2 baru aku bawak gi sekolah yang aku ngajar sekarang...



sekarang ni derang dua orang ni suka juga bercakau..
benda kecik pun boleh bergaduh..
pasal beg sekolah aku mahal lagi beg sekolah ko pun bergaduh...
yang kakak tak kisah sangat pasal adik dapat lebih dari dia
tapi kakngah jangan..mulala tunjuk moncong 21 inci..huhuhu
normal kot ek??

kalau rapat segala rahsia kakak tu nak bagitahu kakngah...
yang syoknya kak ngah pun kadang2 terpecah jugak kat ummi dia
haru betul!!!

ada banyak lagi nak cerita nih...
esok aku sambung erk..
ni baru 2 karenah...
ada lagi 2 karenah lagi tak dan nak cerita..
bahahaha...

11 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

kadang tu senyum sorg bila igtkan balik kan
tp masa nak hadapinya tu la..kena 'sob ba ro' yg lebihhhh sket, hehe..

saya yg baru 2 org ni pun kadang tu asek gelegak je jiwa raga haha!
ksian dorg...

syawalsimpsons said... Reply Comment

suke tgk perkembangan anak2 akak...seronok bila ank pompuan jadi BFF sama2 ummi kan...bila la nak rasa ni..kikikiki....yang tak menahan yang dalam stroller tu, mulut menguap pon sempat peace kan

Umi Qi said... Reply Comment

Seronok plak tgk gambar kak long ngan kak ngah masa diorang tecik2...lain benor ruper diorang ye cikgu...makin besar pandai dh pakai tudung...bagus kak pupuk masa tecik2...kak cik yaya pun time ni dok dlm stroller lg kan heheheh...aish mana..aishh....aishh hehehhe boipren selamanya

aThidEaN said... Reply Comment

bahagianya tgk:)

semoga semua jadi anak solehah
aish je jd anak soleh k

aThidEaN said... Reply Comment

bahagianya tgk:)

semoga semua jadi anak solehah
aish je jd anak soleh k

Falsya said... Reply Comment

Lain muke bile dh besau..yg si kakak sgt suweet muke bile pakai tudung..;)

fuza said... Reply Comment

kejap je dah anak dara


Dress tu ok tak utk me?
Komen jap ramai2

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/giveaway-by-sha-malek.html

CikNaa said... Reply Comment

lain anak lain peel nye kan kak.. bertuah akak dah 4 anak.. :)

Aty_Fared said... Reply Comment

seronok anak dah besar2 anak dara boleh diharap yer.. :)
-kak..saya wassap tuk beli shawl..tapi tak reply pon..huhu-

sdk said... Reply Comment

dah 4 anak... ermm.. kuatnya semangat.

LydSunshine said... Reply Comment

pongoih tu perkataan asal dia perengus kan? Ari tu tgh drive sorang2 teringat pekataan tu yg rin cite pasal aish. pastu dok terfikir, apa maksud pongoih tu. Agak je la perengus. Heheh..