U Click Me...I Click U Back

Friday, April 25, 2014

16-04-2014 ~ Genap 6 Tahun Aku Sebagai Cikgu (Sambungan)

As salam..



ok..dah janji nak sambung cerita ni kan??

so mohla kita...

hari tu stop sampai mana ek??

ooo..aku 'dipaksa' tuko sekolah tuh kan??

lepas 2 tahun ni SKGS..
then tetiba bulan disember 2010 masa cuti sekolah
aku dapat panggilan daripada office sekolah yang aku kena redeployment ke SK Melawati (2)
kata GB aku guru sains kat SKGS berlebihan..

masa tu aku memang macam nak meraung pun ada..
serius aku belum prepare dengan benda2 camni..
aku belum prepare nak terima environment baru
aku belum lagi bersedia mental fizikal
baru 2 tahun jadi cikgu
belum puas lagi aku berbakti di SKGS..

tapi tula ketentuan Allah
tiada sesiapa pun dapat menolak dan menyangkal...
janji Allah itu PASTI

here I am..

berkhidmat di SK Taman Melawati 2 sampai sekarang..


in 2012 during teacher's day
was preggy to aish
tak silap masa ni baru 4 bulan lebih...
badan pun berisi..muka pun ada kembang..
hehehehe

in 2013 during teacher's day too
purple theme...
sweet kan kami???

ni masa potluck..
SKTM2 dengan potluck memang serasi sangat...
bahahaha
selalunya bila ada apa2 farewell ke atau nak raikan sesapa la..
memang happening sangat..
sebab cikgu2 ni semua rajin sangat masak...

ni kawan belanja makan pizza hut..
sebab dapat APC..
apalagas siap open table gitewww...
hahaha
siap bertema2 bagai...
semoga murah rezeki hajar selalu ye...

hitea kat Hotel Corus..
tak silap tahun 2011..
sebab 2012 aku tak dapat join
pantangkan dak Aish
eh..lama dah tak fefeling macam orang kaya makan kat hotel...
sejak jadi cikgu dapat jugak merasa makan kt hotel tau
pernah makan kat Dynasty, Corus, Grand Season ngan Menara KL

ni kat Hotel Corus

 Restoran Berputar Menara KL...
terbaek dan best ever!!!


 Hotel Grand Season

nak jugak sorang2 fefeling remaja

dinner hari guru 2013..
dak Aish kecik lagi masa nih
tinggal kat abah dia..
so aku bawak Yaya jela teman aku..
ohh..dinner ni dekat melawati je..

ngan bff kesayangan aku..
since aku dapat mengajar sesi pagi ni dah jarang jumpa hani bucuk nih..
so keep in touch tru wasap jela..
tu pun kadang2 tak sempat...
huhuhu

cukup2la tuh banyak sangat dah menempek gambar
aku malas nak letak watermark bagai...
memang kerja tengah banyak ni..
ni pun entry aku schedulekan..
hahaha


happy reading uols!!!

9 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

ada hikmah kot di sebalik perpindahan tu ;)
nampak akak lebih happy kt tmpt baru
heee, nampak dr gmbr je la hakikat sbnr saya taktau :)

apa2puj happy tgk akak ngan cikgu2 lain tu. mcm2 xtvt buat sama2 siap bertema bagai yg semestinya xtvt makan! :P

Petak Bunga said... Reply Comment

betl.
tmpt br pn baguskan?

Zara Nurhaidah said... Reply Comment

wahhh.. meriah nyaa picture.. =D

ZazaMyMoon said... Reply Comment

all the best to you rine..
im sure u are one of the happy teacher kannn.
kalau x minat jd cikgu for sure you x happy mcm skrg kann chekgu Azrine! hehehe

Aty_Fared said... Reply Comment

seronok pulak baca kehidupan seorang cikgu.... :) besar jasanya tu...

Mama Zharfan said... Reply Comment

hidup penuh warna warni :)

aThidEaN said... Reply Comment

akak mesti terrer main bola jaring kan?

umie shahidah said... Reply Comment

muke akk same je...hehe... cantekkk..

abah umie cikgu jgk...dlu la.. skrg keje kt PPD Klang...hehe...

LydSunshine said... Reply Comment

kena tukar skolah secara pakse rupanya. tapi lama2 pun dah suka kan ngajar kat sktm2 tu.