U Click Me...I Click U Back

Thursday, March 20, 2014

Sadisnya!!

As salam..

lately mood nak update pun dah ke laut..
waktu free mengajar baru sempat nak story2 kat sini..
bkn apa..sekarang ni balik rumah je terus flat..
macam kerja mencangkul jadi dang kebun tiap2 hari
bahahaha..
aptb
drama je lebih ko ni azrine!!


macam semalam balik rumah nak dekat kul 3
ada kursus VLE Frog kat sekolah..
jangan ditanya apa tu frog..
aku pun tak berapa expert nak terang kat sini..
but benda ni macam blog jugak sesikit..
cuma dia lebih kepada berkongsi ilmu dan update benda2 terkini berkenaan dengan kpm..
hebat sekarang cikgu memang kena bermain2 dengan komputer jek..
tu sebab balik semalam rasa pening yang hamat..
telan 2 bijik panadol baru larat nak masak for dinner

ala masak pun simple2 jek..
wat sup sayur..ikan bilis cili api ngan sotong kicap je
dah tak mampu nak masak hebat2 sekarang..
huhuhu..
dok berjanji ngan anak2 nak buat kek coklat kukus pun tak buat2 lagi..
alahai..

sekarang plak musim hujan...
kain baju banyakla yang tak kering..
rumah aku kalau postpone 1 hari laundry terus jadi banyak kain baju..
maklumla 6 orang punya pakaian..
sehari baju derang je dah sorang 2 pasangkan??
baju sekolah lagi...
uhukkk..
#kuatbetulmerungut

bukan merungut..
ni saje nak luahkan penat sebenarnya kalau badan tak sihat..
pastu balik tengok rumah plak tak senonoh..
nak tunggu minggu cuti sekolah ni nak mengemas banyak benda..
alas meja makan pun dah nak kena tuko..
dah macam haper je aku tengok..
uishh..banyak benda nak kena setel nih..





















ini cerita malam tadi..
belum dinner lagi..
aku baru nak jenguk hp nak cas sebab batery dah bunyi2 nak kena cas..
dak Aish boleh plak main pejam2 mata sambil lari..
konon nak buat lawak la..
sekali ko terhantuk dekat bucu kerusi kayu aku..
nangis punya kuat..
abahnya pergi angkat pujuk..

yang aku plak dah meraung suruh tengok kat muka dia kot2 berdarah mulut ke apakan??
abahnya cakap takde..takde..
sekali nah ko..
terbelah sikit..
takde banyak darah yang keluar..
pujuk2 sapu minyak je..
takde bengkak or benjul ke apa..

alahai..
terus takde selera nak dinner...
pagi ni tengok dah nampak ok sikit..
tunggu 2-3 hari la nak katup..
hubs aku tak bagi boh apa2 kat situ 
sebab nanti takut berparut katanya..

aku pun blurrr jugak actually..
hopefully takde la serius sangat..
jangan risau lukanya tak dalam...
sebab tu tak banyak darah...

dahla baru baik demam..
pastu terhantuk berdarah plak..
dengan aku yang tak sihat semalam..

dugaan Allah bagi..
alhamdulillah...

11 comments:

TeacherAzimah said... Reply Comment

takpe rine jgn risau, budak lelaki tgh nak membesar mmg mcm2..takpe bg depa jadi anak yg lasak sket. jgn risau sgt ok. rine tu kena jaga kesihatan jugak, be strong for ur kids ok. kerja2 kat sekolah? abaikan sket apa yg patut. buat priority hehehe... "kalau tak mampu buat semua, jangan tinggal semua"
ikhlas dari jauh...

Falsya said... Reply Comment

Allah..siannye aish..

Nad MamaZN said... Reply Comment

aish!!!!

aish kuat tau! aish kan boy hukhuk
ciknad tgk pun gerun huhu

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

sian..dah bertanda dahi..mak saya kata takpe..budak nak besar mmg gitu..

saya pun penat je sekarang..nak sidai baju pun liat.. adehh laa..

Gieyana said... Reply Comment

Siannya aish...beb, aq yg anak dua pon rs penat juga..bj adik handwash n bj school kakak pon hndwash. Aq rs klau hb x tolong mau pitam aq..haizz!

Siti Zara Nurhaidah said... Reply Comment

bucu meja kayuuu ???? aduuiii.. zara ikut ngiluu tgk luka tuu..

ieza ashaari said... Reply Comment

Aduii.. tgk pn ngilu rasa. Cpt smbuh ye.. nnti darwish dh lari, ntah cmne rupanya. Huhu..

Shark Kay said... Reply Comment

aduh..
tgk pn dah rsa pedih nie..
hope lepas ni xdek lagi tanda dh..
kesian aish

Ayu Firzara said... Reply Comment

alahaiiii ciannye diaaa...hhuuhuhu..

ameris said... Reply Comment

Rin, dekat sgt dgn mata. Sib baek xde pape. Aish jgn noty2 yer...

LydSunshine said... Reply Comment

dalam tak sihat2 pun rin boleh lagi masak 3 jenis lauk. kalo saya dah surrender dah tak masak. Sila beli je la. Heheh. Aish ni, bagus anak lelaki. Kena lasak.