U Click Me...I Click U Back

Friday, March 7, 2014

Mengandung Anak Ke-5??

As salam...

hahaha..
jengjeng...
tajuk kontroversi sungguh ko ek..

sekali sekala tajuk mengundang kontroversi..
jangan buat kontroversi hampeh macam HS udah la ye..


krikk...krikk...


nak annouce nih secara officially
yang aku TAK mengandung pun tau..
setakat yang kami (aku dan hubs) rancang...
cukupla kot ada anak 4 nih..


tu pun dah bising macam haper dah umah aku..
ummi ngan anak2 berperang..
laki aku geleng pale jep..

biasa ar...
anak2 perempuan banyak kan??
bertekak mulut tu is a must la..
aku rasa kalau orang yang ramai anak lelaki nih..
takde kot nak berperang2 mulut camni..
mungkin berperang emosi tu mungkin jugakkan??

ke camne??
sapa2 yang ada anak bujang besar..
cer korang citer sikit...
hehehehe..


kalau ikut hati aku memang nak sangatttttttttttttttttttttt anak ramai..
kalau boleh aku nak ada anak 6 orang ke atas..
miahahaha..
tapi bila mikir pasal badan sendiri yang nak membawa anak sampai kandung 10 bulan..
terus rasa alahai..
cukupla rezeki yang Allah bagi nie..
amanah besar yang Allah bagi ni pun dah tak terduga  sebenarnya..

tapi kalau Allah kata kunfayakun..
aku terima dengan redha..

tapi serius aku rindu nak bau baby..
hikkss..
masa tau aku mengandungkan dak Aish..
aku agak excited sangat nak tau jantina..
sebab aku belum ada boy masa tuh..

masa aish dalam kandungan aku 5 bulan..
Dr (pusrawi) dapat detected yang aku preggy baby boy..
menangis aku beb..
siap kol hubs nangis2 excited gilos...
pastu Dr suruh aku belanja dia makan kononnya..
hahahaha..
yelar dia tahu aku memang kepingin giler boy..

bila dah dapat dak Aish 
so aku dah MOU dengan hubs yang aku dah taknak mengandung lagi..
banyak faktor aku dah takmo baby lagi..
dah takde daya dah kot nak meneran..hehehe
penjagaan selepas pantang pun penting jugakkan..
rasa dah tak kuat badan ni untuk mengandung lagi...








inila Aish fresh from oven...
syiok kalau gomol ni kan??

sekarang dah banyak akai..
teringat2 kat dia nih...
alahai..

nak baca pengalaman bersalin dak Aish..
boleh refer link Part 1 dan Part 2


tapi kan aku rindu sangat saat aku mengandung anak2 aku..
bawak perut kemahen lagi..
tapi memang berbezala kalau kita mengadung boy atau girl..
sebab aku mengandung girls kembang je aku..
muka kembang...
badan kembang..
bonts kembang..
hahahaha..
segalanya kembang..

tapi mengandung boy kurang sikit kekembangan dia..
bahahaha..

tak pecaya??
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

 yang paling syiok aku dapat pergi Bandung masa usia kandungan 6 bulan..

ni masa 29 weeks...


ngandungkan baby boy ni pun perut kecik tak sebesar ngandung girl..
itu kalau aku la ek..

korang2 camne??
cer share pengalaman korang....

10 comments:

Amanda Suria said... Reply Comment

mak aii...SA punya pengalaman 10 tahun yang lepas...lama giler..rasanya mengandungkan Dania SA x besar mana pun sebab SA kecik..berat badan masa tu dalam 54kg je...hehehehe....seronok ada anak ramai ni...SA sorang tu je la..

TeacherAzimah said... Reply Comment

Alahai rine...kuatnya mu, prgnnt 6bln blh pi over the sea. Sy pi aeon pun balik teruk gila rasa hahaha.. ni anak2 dok sibuk tanya bila nak pi hotel, punya dah lama kitorang x bercuti. Erkss.... xtau arr camne klu prgnnt baby girl, xde pnglmn huhu.

Umi Qi said... Reply Comment

Seriussssssssss!
Tgk aish masa baby cm anak org putih...dah mama dia putih haruslah encemmm aish...gerammmmmmmmm....huwaaaaa pi bandung? tingin nak pi bandung x pernah lg pi hehehhe

Falsya said... Reply Comment

Kak rin!!..sama la pulak ayat kite yg "fresh dr oven" tuh..hahahaha..selimnye kak rin waktu ngandungkan dak aish..;(

Falsya time pregnant si mek tembun tuh mmg semua kembang kak rin..gemuk gile tau..skang nie bile tgk gambo time preggy dulu boleh fengsan..hehe..

Falsya said... Reply Comment

Alamak..dh kenapa sedih..*;)*

LydSunshine said... Reply Comment

malu la nak share. pengalaman kita tak menarik tertarik kau mmg deboom. cuma, masa sebelum pregnant saya gemuks, pastu start preggy alahan sampai kurus, turun 13kg. Bila dah dpt balik selera makan, naik semula 13 kg, tapi nampak macam tak naik pun berat badan sebab dikira daripada berat selepas alahan. *tak pergi check sampai kandungan 5 bulan. sebab takut kena minum air gula. kehkeh. tapi kena jgk sebab jujur pegi tanda dlm buku pink tu ada sejarah emak ayah diabetes.

rin, saya ni kalo ikutkan pun rindu jgk bau baby, dan karektor baby masa dia baby. suci murni tulus sgt. rasa nak gentel, uli-uli je. hehe.. tapi... belum ready. nak girl plak pasni kalo ada rezeki. nak girl yg rambut curly mcm megi spring toink toink. comelnya.

Cik Puan Rara said... Reply Comment

tp nanti mst rindu bau baby kan kak.hehe

Petak Bunga said... Reply Comment

cikgu menteng comel lagi dah beranak 4.. kita ni..huh tak terkejat dah.

Nad MamaZN said... Reply Comment

Rindu nak peknen lagi...!

eima said... Reply Comment

dr baby sampai la ni muka aish tak berubah dagu mahai tu ...