U Click Me...I Click U Back

Tuesday, March 4, 2014

Jenama Paste Thai Tomyam Yang Sedap

As salam..

ni baru ceq free nak berblog...
sejuk je hari ni..
semalam hujan tersangat lebat..
syukur alhamdulillah..
sejuk bumi kita..
even jerebu is still there..
but at least kan??

alhamdulillah...

*************************************

hari ni ceq nak gebang citer2 masak2 nih...
hahaha..
aku suka je share benda2 yang memudahkan korang nak masuk dapur nih..
kot la korang pun tercari2 paste tom yam yang sedap kan??
macam aku biasanya guna cap2 biasa yang ada kat pasaran nih..

then 1 day kawan aku bawak mai sekolah..
jual kat sekolah la paste ni..
thailand nuh maqhi...
bak hang!!!

aku pun try la beli 1...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

ni la rupanya paste yang aku beli tuh
aku google jep...


korang jangan order kat aku ek..
aku tak jual..
dan kawan yang jual kat sekolah pun dah habis stok..
kot2 ko pergi belah utagha memang ada sos ni..
tak payah p thailand sinun!!!

kehkehkeh...

korang jangan plak nak mintak resepi plak..
kang aku tangan2 kan kang!!!
#tunjukgangster



ni dipanggil tomyam bodo2 jek..
boh ayam semata2 sebab anak2 aku je yang nak makan...
abahnya takde outstation 3 hari kat CH...

masak benda yang senang2 je udah...
tapi sedapnya sampai licin kuah2..

#sambillibas2rambut

16 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi sedap ni ..nak2 pulok en asbeen sue suke ngan tomyam...nak try carik la area sini, mana tau ada kan

eima said... Reply Comment

aku si fahim pun la ni pandai dah dok mintak tomyam .. tp tak leh buat pedas la kena merah tp tak pedas .. huaa ssh betui ..yg ni pedas tak klu guna pes je

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

alahai..terliurnya.. hujung bulan ni kalau dapat pegi utara boleh terjah cari paste ni.. harap2 jumpa.. husband saya mmg suka tom yam..

Cho Zila said... Reply Comment

anak saya suka sesangat tomyam.. tapi jarang masak sebab suami ngan mertua tak makan sangat.. tapi tuler kalau dapat paste sedap senang kejekan..

juelee said... Reply Comment

tomyam nampak sedappppp.. da lama x mkn tomyam sejak pas pantang jadik tak biasa lak mkn pedas. kalau tak dlu hantu cili padi kita ni

SyimaSyaz said... Reply Comment

adoi kak.... dah lama tak menikmati makanan yang sedap2 gini... hari2 ikannnnnnnnnnnnnnn je.muka pn dah mcm ikan....

sbb apa ikan? petua nak kaki baik cepat kata orang yg pernah patah kaki

Falsya said... Reply Comment

Haiyoooo tomyam..sedapnye..

TeacherAzimah said... Reply Comment

ni klu bulan pose kena ada stock ni utk masak berbuka. kat area sini mana nak dpt ni rine? ada jual kat tesco? giant?

JaSSNaNi said... Reply Comment

garang betui chekgu ni.. takot aihhh..
hahaha.. sedap sangat nampak.. bodo2 tomyam tu pun habis.. dasyat siot..

ZazaMyMoon said... Reply Comment

ooo tak pernah try ni.. selalu guna cube tom yam chap knorr je..

Fai CeritaCinta said... Reply Comment

hubby memang minat betul tom yam thai ni.. agak2 rasanya sama dgn dgn tom yam asli? nak kena cari jugak ni.. nk masak tom yam sebiji mcm org sana mmg failed

lieyalatif said... Reply Comment

ala rin kejam ni rin...dah tunjuk sekali takleh order lak....amik le order rin...tak penah jumpe plak tomyam pes nie...lieya selalu pakai yg tom yam knor tu jek.....

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Reply Comment

salam..dah lama tak masak tomyam..sedapnya mkn time panas2.Tak sedar nambah nasik (^_^)

LydSunshine said... Reply Comment

alamaakkkk cikgu nak tangan2 kan ke sape yg mintak resepi.. garang cikgu. hehehe.

Anonymous said... Reply Comment

saya ada menjual pes tom yam thai asli. Sesiapa berminat boleh contact sy melalui sms/whatsapp/call Siti 017-4239952.

Ms.market by naris said... Reply Comment

Minta izin tuan blog ,,
Saya ada jual paste tom yum thai dan juga produk2 thai yg lain ,,,
Kalau sesiapa berminat boleh hubungi saya mlakui blog dan jug fb/page SABUN KRIM THAI
TERIMA KASIH