U Click Me...I Click U Back

Friday, March 14, 2014

Cuti Rehat Khas | Aish Demam | Ambil Darah

As salam..
Hari ni terpaksa ambil CRK sebab dak Aish demam panas malam tadi..
Seawal pagi dah gerak ke Klinik Kesihatan Setapak..
Dr cek suhu dak Aish 38°c..
Then Dr suruh ambil darah..

Mau melalak dak Aish kena ambil darah..
Belum apa2 lagi tengok muka nurse dia dah tak senang duduk..
Macam dah tau2 nak sakit lps nih..
Dak Aish ni makan ubat payah..
Ambil darah pun sakan mengamuk..
Segalanyala payah..hahaha..

Lepas ambik darah nurse tu tutup luka dgn plaster..
Dia cabut baling kat nurse tu..
Pongoih bak hang!!
Nurse tu gelak je..
Sambil nangis kuat2 tu dia buat.
Nurse tutup balik dgn plaster kuat2..
Dia tak blh bukak lagi dia marah..
Memang dia tak suka kot plaster tu ada kat tangan dia..
Alahai anak...

Result darah Dr bagitahu takde apa yang serius..
Tapi kena datang jgk isnin dpn untuk repeat ambik darah..huhu
Risau jugak aku..
Siap Dr tanya hubs ngan aku ada sakit apa2 tak??
Alhamdulillah..so far aku ngan hubs ok je..

Tapi aku rasa sbb dak Aish menangis kuat masa darah tu kena ambik..
Kot ada ralat dlm result darah tu..
Dulu HKL ada bagitahu..
Kalau stress msa darah kita kena ambik..
Result tu macam kurang accurate sikit..
Wallahualam..

Doakan dak Aish cepat sihat..
Risau hati ni kalau anak2 tak sihatkan..
Macam2 berlaku sekarang ni..
Jerebu..
Denggi..
Catuan air..
Dan yang paling terkesan di hati..
Pesawat MH370 masih belum ditemui..
Semoga Allah permudahkan urusan mereka yang sedang berusaha mencari pesawat tersebut..amin

P/s : hampir seminggu kehilanganmu.. #PrayForMH370

posted from Bloggeroid

5 comments:

Aeen said... Reply Comment

cepat sembuh yeh Aish...

Falsya said... Reply Comment

siannye dak aish..harap2 just demam biasa je..kak rin cite psl cucuk nak amek darah kan, esok falsya nak bwk mek qisya tuh gie cucuk..adehhh, harap2 la kejap je melalaknye...hehe

Nad MamaZN said... Reply Comment

aish, rajin2 mkn ubat k!
baru cepat sehat, leh main ngan kakaks

Umi Qi said... Reply Comment

Aishhhh cepat sembuh tau....mmg anak2 sebaya Aish termasuk QI kalo amik darah kemain yer la jeritt...sian kan...

LydSunshine said... Reply Comment

jadi cemana aish sekarang? Luth pun sama rin, kalo amik darah kt tangan menangis tersebu sedan. Kita plak yg sedih. Heheh.. Mak-mak ni plak mmg emo. Nak buat cane.