U Click Me...I Click U Back

Thursday, March 13, 2014

Alhamdulillah...Selamat Sampai di Bandung, Indonesia

As salam..

lega sangat rasa hati sebab anak dara sulong aku dah safely landed at Bandung...
flight delayed semalam dari kul 3 ke 3.40..
alhamdulillah dapat wasap dari mehantu aku yang dia dah selamat sampai kat Bandung..
syukur sangat..

festime anak ummi naik kapal tobang katanya..
masa nak take off tu mehantu aku cakap kemahen lagi pegang kerusi..
ohh..alya dengan penakut memang NGAM sangat..
tak dapat dipisahkan gitewww...
ngeeee...



upon arrival at LCCT...
aku tak gi hanta pun..
abahnya yang menghantar kat LCCT..
yelar aku kan kerja..
tak payah kot nak ambik cuti menghantar sangat..
hahahaha..
abahnya ada pun boley...

dengan anak sedara dia Aina..
actually abah Aina ni anak sulong hubs aku..
diala sponsor kakak alyaa gi Bandung ni..
hadiah UPSR katanya..
anak hubs aku ni kerja kat Bandung..
buat Hiway kat Subang, Bandung...

rezeki kakak dapat jejak kaki kat sana..



trip ni anak2 hubs aku yang lain pun ikut..
kiranya trip family la ni..
jangan tanya kenapa aku tak join..
hahaha..
ahkak dah 2x pergi dik..
kompem hubs ahkak tak bagi dah..
nanti binik dia jadi mental dok menyopink kain sulam kat sana..
bahahahaha..
buat perabih duit dia jek...ehhhhh!!!???
tak pergi pun belambak2 kain sulam aku dok kirim kat mehantu aku nih...
dia setahun 3x kot pergi...
kihkih

safely landed...
alhamdulillah..

trip ni sampai sabtu..
kemahen ko kakak..
ponteng sekolah 3 hari..
sakan!!!

takpe ummi bagi chance kakak berjalan2 form 1 nih..
nanti dah masuk form 2 tu dah kena tumpu for big exam nx year tuh

neway a big thank you utk anak tiri aku adli dan isteri fuza sebab sudi ingat nak bawak kakak jejalan over the sea...
thanks ek..

13 comments:

aznor ibrahim said... Reply Comment

mehantu katenye..hahaha

syawalsimpsons said... Reply Comment

seronok anak2 jalan ye jauh yee

Nad MamaZN said... Reply Comment

alhamdulillah rezki kak long ;)

ZazaMyMoon said... Reply Comment

gittuer.. bertuah badan ko kakak..
len kali request pi jauh2 sikit yer ;P

ieza ashaari said... Reply Comment

Mehantu pn blh..huhu..huntunglah tempat shopping dia bandung..lol..

Fai CeritaCinta said... Reply Comment

tak dapat ikut, kirim pun jadilah ye kak. hehe.. fai tak pernah jejak lagi ke sana. confirm fai pun akan rambang mata jugak nanti..

lynn kamarul said... Reply Comment

seronoknya dapat adiah holiday camni.. x penah smpai bandung lg. penah jejak medan je tu pun thn 2009 dulu

diana said... Reply Comment

mehangntu pun mehantu la..hehehe

eima said... Reply Comment

wahhh untung kakak.....

Falsya said... Reply Comment

wahhhhh....kakak dh lps ke bandung..bestnyee...;D

aThidEaN said... Reply Comment

hahahhahaha nak tergelak sbb lmbT tangkap ape itu mehantu...

fuza said... Reply Comment

Alhamdulillah...
Alya mmg sakan happy dapat jalan2.

Kenapa me MEHANTU?
hah..coz..coz..coz..

I pun tak tau..hehehe

LydSunshine said... Reply Comment

Kalo dah 3x setahun pegi, bleh bisnes la ni kan. Baik hati derang sbb ceponcer adik dia gi jenjalan. Bertuah la adik.