U Click Me...I Click U Back

Wednesday, March 26, 2014

Aish Iskandar 17 Bulan | Dah Pandai Apa??


As salam..

alhamdulillah..
syukur sangat sebab dak Aish dah sihat walafiat..
setelah 5 hari demam on off...
risau tau aku sebab dak Aish ni actually kerap sangat demam lately..
tak tahula silap kat mana..
huhuhu

alhamdulillah once again
sebab dah mencecah usia 17 bulan..
kira tahun ni bulan okt akan cecah umur 2 tahun..
semoga membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh..
amin..

gigi pun dah ada 10 batang...
alhamdulillah...tumbuh gigi pun smooth jek..
takde lagi demam setahu aku la..


ohhh...ini budak suka munggah...
semua benda dia nak punggah..
setinggi gunung baju aku lipat..
dia runtuh kan aje tanpa perasaan bersalah...
hahahaha

tapi yang ajaibnya ummi dia hanya mampu gelak je..
tetiba ajaib tak marah pun..
abahnya selalu mengusik..
kalau anak dia buat sengih je sampai ke telinga
entah...tak rasa nak marah pong...
kikikiki

lagi 1 dak Aish suka sangat tarik kad astro...
kakak2 selalu sentap je sebab tengah sedap2 tgok movie..
tetiba dia tarik kad astro!!!
bahahaha..
dia suruh kakak2nya gi study instead of watching the tv..
cerdik dak Aish!!!

dak Aish punya pongoih masih ada lagi..
mulut tu asik ketap je geram kat orang
kang tak pasal2 tetiba je dia pegi cakau abah dia punya muka..
terkejut abah dia
gigit jangan cakap la..
tetiba datang kat aku gigit tang peha..
hadooiiii...dah la banyak isi..
kemahen sedap ko gigit ek dik..
takpela  dik..
gigitla..ummi tak marah..
muehehehe...

apa lagi ek??

kalau kita nak letak dia kat dalam buaian nak suruh tido..
dia cakap "taknak..taknak"
dengan siap geleng kepala..
pandai tak mo masuk dalam endoi...
hehehe..
kesian plak bila dengar dia cakap camtuh..
kikiki..

masih suka tengok hi-5 kat youtube..
nak bagi dia dok diam dalam kereta atau kat mana2 jek..
so bagi dia tengokla kan??
kalau boleh aku takmo biasakan dia dengan tab..
actually banyak keburukan kalau biasakan anak2 kecik berkepit dengan tab jekan??
tapi so far dak Aish tak berapa sakan sangat dengan gadjet2 nih..
masih terkawal lagi la..


so far makan takdela memilih sangat...
makanan pedas pun pekedehal gitewww..
baru2 ni aku buat kari ayam..
try bagi dia makan cicah ngan roti..
punyala sakan dia makan roti cicah kari..
macam mamak la ko dik..
kemahen suka kari mari nih..

tapikan anak2 aku semuanya suka kari..
kalau kari tu laju je makan tau..
sakan betul!!

tu je kot update dak Aish setakat 17 bulan nih..
pejam celik pejam celik sekejap je dah besar anak2 kitakan??



gambar fresh!!
gambar semalam..
syiok2 berselfie guna monopod beli dengan rara...
belinya dah berkurun kot..
dari bulan 2 kot kalau tak silap..
tapi baru rasmi bulan 3 nih...
kahkahkah..

nanti aku review soon k..

14 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

comel aish!
moga membesar bagai johan!
cepat kak review... saya tgh dok mencari gak ni

TeacherAzimah said... Reply Comment

Comelnya aish...mcm anak omputih dgn rambut blonde dia tu. Ooo patut lar...ummi dia pun vouge hihi terbaik!

Petak Bunga said... Reply Comment

anak buat comel..pak buat comot.
bebel kat anak pun dia bukan faham..bebel kat pak dia buat tak faham.
hi

eima said... Reply Comment

rambut aish ni perang kan .. cam anak omputeh ...
keturunan utara mmg suka gulai ..nyum2

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Mcm2 ragam ko dik nak membesar lah katakan.. Ehehe
Tang menggigit tu x menahan.. Hahahaha ummi kalau kena gigit sila gelak mengilai yerrr :-P

Aeen said... Reply Comment

aish ni sekali pandang dah mcm raees pulak...pandai tarik kad astro yeh..hehehe...

Rizziela said... Reply Comment

cutenya dia

Ibu Dilah said... Reply Comment

Alhamdulillah.. dak aish dah sihat.. betul la kak.. kalo anak kecik yg kaco kite wat keje boleh pulak kita x marah kan.. mana x nye, bila dah kaco dia boleh menyengih tayang gigi.. cair terus mak dia kan.. hahaha

Umi Qi said... Reply Comment

lawak tau umi QI baca pasai aish hehehehhe...mcm2 ye dia...waaaaaaa gambar cikgu semalam tuh cantikkkk...terpikat plak tgk...akak nanti up entry pasal petua akak cantik eh...nak tau hahahhaha

aThidEaN said... Reply Comment

ummi makin kuruih.x mcm anak 4..jelez woooiiii

Allene said... Reply Comment

aish... amboi. gans ye main tarik2 kad astro.

syawalsimpsons said... Reply Comment

comeynya dak aish ni tau

LydSunshine said... Reply Comment

Kerap demam tu yg tak best dengar. Hati ibu mesti akan risau kalau anak demam atau sakit. Macik Lyd doakan Aish sentiasa sihat dan dilindungi Allah.

Yg suka punggah tu kelakar je. Mmg camtu kot budak yg tgh nak membesar ni. Pastu betul plak tu, kita tgk kita tak rasa marah pon. Mungkin sbb kita faham yg ini proses pembelajaran dia.

Falsya said... Reply Comment

Aiishhhhh..nape comel sgt nie..tergelak2 aunty sya baca kerenah aish tau..

Si mek tembun falsya tuh xtau la mcm mana peel die bile dh beso nnt..;)