U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 25, 2014

Semalam dan Isnin

As salam..

saat aku menulis entry nih mata aku terkedip2 menahan mengantuk weyhh...
tapi sebab esok aku tak berkesempatan nak update blog..
maka nya hari ni aku buat entry scheduled..
hari ni hari yang sangat memenat yang hamat..

bayangkan dari kul 7pg dah keluar rumah...
kul 8 sampai SK Taman Permata..
then dok kat padang bertugas sebagai pegawai untuk MSSD Hulu Klang 
untuk acara balapan dan olahahraga since pukul 8pg hingga 6 petang..
dengan cuaca panas teriknya..
hanya Allah sahaja yang tahu..

esok ada sehari lagi kena dok berpanas terik di SK Taman Permata..
huhu
tugasan aku sebagai hakim penamat..
so memang berpanjangan duduk kat padang jela..
kalau ikut ni kali ke2 aku bertugas sebagai pegawai..
last was 2011 if not mistaken..
masa tu takdela kena berjemur sangat kat tengah panas 
sebab bertugas sebagai pengurus peserta..

jangan plak korang kata aku nak merungut ngomel kat sini tau..
tapi ni la kenyataannya kalau bekerja sebagai seorang GURU..
semua ko kena jadi..
jadi pegawai berjemur tengah panas tak dapat apa2 bayaran ye..
jangan ingat jadi pegawai camni ada plak elaun ke hape yang derang bagi..
even t-shirt free untuk cikgu pun nan hado..
kami ni sebagai cikgu hanya redha dengan tugasan yang diberi..
KAMI YANG MENURUT PERINTAH!!!

kang nanti ada je yang cakap cikgu2 ni asyik merungut je tak sudah2..
ni sekarang pun kecoh pasal derang tak nak mansuhkan PBS tuh..
nak kaji la nak kentot la..
mansuhkan aje...
aku tak nampak mana hala tuju dan kebaikan untuk murid2 kita..
serius..rasanya menggalakkan murid2 tak belajar lagi hado..

opppsss...
out of topic..sory!!

krikkk..krikk..


ada beberapa keping gambar yang sempat aku snap semalam..
dan ada juga dari wasap kekawan...
sebab memang tak dan nak pegang2 hp bagai..
sory ye kekawan yang aku tak jenguk blog dia semalam..
nanti aku balas kunjungan sekejap lagi k...

 beberapa murid perempuan yang menyertai acara olahraga dan balapan mewakili sk taman melawati 2

anak aku pun dapat mewakilkan diri dalam acara lumba lari..
hari ni dapat masuk final..
doakan terbaik untuk dia dan team SKTM2 ye..

kulit anak aku dah la semulajadi golap..
makin hanguih la dok berjemur tongah panaih camni..


nak snap2 bagai memang tak sempat..
ni pun ada gang yang sudi snap gambar dan wasap aku..
kalau tak memang takde la kenangan menjadi pegawai kat sini..
tu pun lepas break pukul 230 tu masuk balik padang baru kawan2 ajak bergambar..
uhuk!!

lupa nak citer..
semalam masa bertugas tuh..
kena gigit serangga tau sampai masuk2 dalam baju..
ngokngek betul!!!
sampai sekarang tangan aku masih miang2 sebab kena gigit dengan serangga..
ada yang naik atas muka pun iye..
hadoii!!!

***********************************************

balik semalam Nina ajak gi dating makan2 cendol.
dia cakap dia lapo sampai berdangdut perut dia..
kebetulan dah nak dekat pukul 6..
kul 650 nak ambik alyaa kat sekolah..
so aku tak balik la rumah dah..alang2 tunggu sampai kakak keluar sekolah..
so aku teman la dia kejap..
katanya nak pekena rojak mamak kat gerai2 tepi sekolah aku tuh..
aku pun ikut jela..

kami layan rojak mamak telur campur sotong..
sedap sangat..
ada macam2 jenis rojak...
pilih je yang mana nak...
kehkeh 


 rojak telur + sotong rm4

pekena plak dengan cendol pulut campur jagung..
terus terangkat bont bila makan..
kahkah..

p/s : nasib tinggal hari ni MSSD berlangsung..esok dah free..yeahhh!!!

13 comments:

Shark Kay said... Reply Comment

mmg xleh nk imagine duk tgh padang di atas padang,
mmg terasa bahang dia,
tp kalau dh pekena cendol tu mmg terbaik tu.
terasa nikmat dunia.
hehe..

Falsya said... Reply Comment

Respect cikgu!!..hehe..gojes sungguh cikgu2 bergamboooo..hehe..kak rin, falsya kan dh lama tingin nk mkn cendol..smp skang xdpt2 lg..nk cendol tp nk cendol mamak kt taman tun..sedapnyeeee..

Gieyana said... Reply Comment

Phewwww....mmg panas nya cikgu! Tp rs best jer tgk bdk bsukan psl kita dulu pon aktif bsukan..:)

Nad MamaZN said... Reply Comment

Walau berpanas, cikgu2 tetap vogue! :)

Zara Nurhaidah said... Reply Comment

selamat pagi cikgu dan selamat mjalan tugas hariann.. ^^

msredcheesecake said... Reply Comment

takutnya serangga masuk baju... saba je la...

TeacherAzimah said... Reply Comment

mengong kan PBS ni!! susah btl 'depa' nak mansuhkan. yg jadi mangsa anak2 kita tau! sy pun tak suka PBS ni tah apa2. oit vouge wooo chekgu rine jd pegawai kat padang hahaha..
comel2! emmm...rojak tu mmg nmpk sgt enak. pekena plak dgn cendol time2 panas ni perghhhhh mantoppp!!

ameris said... Reply Comment

sib baek tak jd cikgu dulu. parent ni dok suruh la jd cikgu. yer laa dulu kan cikgu ni dh mcm YB, org respek betul...

Amanda Suria said... Reply Comment

dulu kan masa sekolah..time sukan2 ni la paling best sebab boleh mesra2 ngan cikgu cikgi yang garang...hehehehe....gambar last tu mmg buat i terliur..sabar jer la...

lieyalatif said... Reply Comment

gitu laa tugas guru kan rin...bukan setakat kat kelas..sampai ke padang hah kene betugas....besar jasa guru nieh....Allah aje yg mampu membalasnyer....

wahhhhhhh teliur2 tgk rojak ngan cendol tuh...mmg regu terbaik cendol ngan rojak...lagi2 cuace panas nie mmg heaven laaaa hirup cendol...

anajingga said... Reply Comment

begitulah tugas dan amanah yg dipikul oleh seorang guru, tapi memang parahlah duk kat padang time2 bahang macam ni cikgu...by the way rojak dgn cendul tu zluppss..

fuza said... Reply Comment

ooo...kerengga yer.... hahaha..opss tgh imagine ni..adoi..malu ke cucu

syawalsimpsons said... Reply Comment

yang penting cikgu2 mmg vogue