U Click Me...I Click U Back

Wednesday, February 26, 2014

Jom Sesama Kita Undi Sokong Atau Bantah Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS)

As salam..


aku nak war2 kan kat korang 
sama ada sebagai guru, ibu bapa , pelajar dan sesiapa sahaja 
untuk memberi pandangan anda dengan mengundi di


Selamat Mengundi!!!

9 comments:

Umi Qi said... Reply Comment

Baiklah...Umi Qi nak join mengundi....poll is open...let shout out :D

Ayuni said... Reply Comment
This comment has been removed by the author.
Rai Ourkizuna said... Reply Comment

saya sebagai parents menolak PBS setelah baca penerangan dari satu blog yg diorang share kat FB aritu.. dan saya tak faham kalau orang sokong PBS..

(1) PBS dari segi ideanya bagus.. tapi masih belum sesuai dilaksanakan sbb macam buah separuh masak.. banyak yg diorang dlm stage cuba-cuba dulu..anak saya bukan bahan ujikaji!
(2) kesian pada guru2 sebab kakak ipar saya cikgu.. masa kami bercuti sekeluarga..dia stay up 3-4 pagi nak login sistem utk key in.. mungkin orang lain kata.. haa tu la..key in last minute sapa suruh.. saya kerja dgn sistem.. pada saya..sistem yg tak boleh support mass access dalam satu masa is bullshit..haha..

so dari dua segi ni dah cukup nak kata bahawa.. kementerian pelajaran malaysia belum cukup syarat nak laksanakan PBS..

jangan perjudikan masa depan anak kami..serius!

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Masa Khairine darjah 2 cikgu kelas dia ada terangkan dekat I pasal PBS ni.. on that time I kureng paham apa yg dimaksudkan.. dat time jg 1st time dgr pasal ni.

bagi I ok je kot at least ada sesuatu pembaharuan.. cuma mcm pelik sikit bab2 peperiksaan.. tanjat jg bila anak2 I kata tak ada exam (on that year) bila wujudnya PBS ni budak2 dah tak duduki peperiksaan mcm dulu2.. hujung2 ada pulak result guna BEN.. lagi tak paham mcm mana diorang kira BEN tu..

lain2 I tak reti nak komen.. hanya cikgu2 je lah yg boleh menilai PBS ni.. correct me me if im wrong ya Rine.. *peace* :p

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Oppss sorry bukan BEN tapi BAND :)

Fifi Nadhrah said... Reply Comment

ok.. nak g mengundi sekarang!~

eima said... Reply Comment

http://yangsukasukasahaja.blogspot.com/2014/02/pbs-pandangan-peribadiku-selaku.html

sape belum paham boleh baca ni ...
tak mo komen lelebih sbb PBS ni opis aku buat ... lalalalala

TeacherAzimah said... Reply Comment

Nak undi juga demi masa depan anak2 kita!

LydSunshine said... Reply Comment

PBS ni tujuan asalnya ialah nak mansuhkan exam kan? ini adalah supaya malaysia tak hasilkan pelajar yang exam oriented. saya setuju niatnya jika tanak bagi student tu exam oriented. cuma sistem PBS yang dicadangkan tu perlu dikaji balik supaya tak bebankan guru2. memang kesian dgn cikgu2 ni. jadi mangsa keadaan.