U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 18, 2014

Hari Ini Hari Untuk Kak Ngah

As salam...


jarang sekali cerita pasal kak ngah kan??
ni la anak kedua aku..
named Nur Athirah Hj Abdullah..

rupa lain sikit dari adik beradiknya yang lain..
perangai pun sangat lain..
kalau baik tu baikkkkkk sangattttttttt
kalau mood dia tak elok..
rasa nak cubit2 jek..
wuwuwu

sejak dah masuk tahun 5 nih..
dah suka sangat pakai shawl..
ko tengokla kot mana pun nak jugak pakai shawl..
dah takmo pakai tudung instant tu dah..


sangat rapat dengan adiknya dak Aish..
tapi dak Aish tak berapa suka kak ngah
sebab kak ngah suka sangat menyakat adiknya..
cubit pipi la..
cuit kaki la..
marah betul dak Aish kalau dia mengusik gitu..

tapikan bila kak ngah dia balik sekolah agama..
singgah umah pengasuh semata2 nak jenguk dak Aish..
kemahen lagi dia mintak suruh angkat..
macam rindu kat ummi dia tapi lepas kat kak ngah dia..
kak ngah pun boleh!!!
hahaha


kebetulan sejak aku pergi ke sesi pagi nih..
banyak kali dapat relief kelas dia..
dan inshaAllah akan mengajar dia sains soon..
to be honest la..aku tak suka sebenarnya mengajar anak sendiri..
dah pernah mengajar dia 2tahun berturut masa kak ngah tahun 2 (sains) dan tahun 3 (maths dan guru kelas)
tak sesuai kot untuk aku mengajar anak sendiri kat dalam kelas
sambil dikelilingi oleh kawan2 dia..
rasa awkward jek..
hehehe

dapat hadiah daripada kawan2 dia..



hari ni 18 Februari 2014 genap umur kak ngah 11 tahun..
alhamdulillah Allah masih memberi aku dan hubs membela amanah Allah ini..
anak no.2 ni special sikitkan peelnya..
degil pun semacam tau..
hehehe


We Just Want U To Know That It Is Really Awesome 
To Have Such A Lovely And Obedient Daughter Like U

Happy Birthday My Dear Kak Ngah



13 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Hepi bday kak ngah!

Syahada Ahmad said... Reply Comment

Saya pun anak nombor 2. Parents saya pun kata saya lain macam sket antara adik beradik yang lain. Katanya, masa kecik-kecik, rasa macam nak penyek2 masuk dalam perut mak balik. Hehe.

Bila dah besar, hak no 2 ni la tak pernah duk jauh ngan parents, kecuali masa belajar dulu2. ;-)

JaSSNaNi said... Reply Comment

Selamat hari lahir kak ngah.. :)

LydSunshine said... Reply Comment

Happy bday kak ngah. Kalau kakak yg suka mengusik ni mmg adik tak suka skit. heheh. padahal adik tu tak tau betapa kakak tu syg kat dia, cuma cara ekpresi sayang tu lain skit.

Saya dgr pun rasa mcm awkward je nak ajar anak sendiri dlm kelas. Kalau nak tanda kertas exam nanti kang org tuduh kita bagi markah free plak. Ceh sampai ke situ aku fikir.

Cik Puan Rara said... Reply Comment

happy buffday kak ngah! hehehe.sy xnk tanya akk.sy nk tanya anak akk.apa perasaan dia bila mak dia ngajar dia.hehehe

Rizziela said... Reply Comment

Happy birthday kak ngah..kita sama..anak no 2

syawalsimpsons said... Reply Comment

happy bufday kak ngah..sweetnya dier

nurfadilah suardi said... Reply Comment

hepi besday kak ngah

lieyalatif said... Reply Comment

cantik anak dare rin...bile die pakai shawl mcm tu mmg nampak dah anak dara die heheheeh

oohoo besdei kak ngah yeak...selamat hari lahir puteri cantik...moga menjadi anak yg bijak, sihat dan solehah....

Zara Nurhaidah said... Reply Comment

lain anak, lain ragam nya kn ? hehe. zara dan suami blm d kurnikn cahaya mata lg tp byk dgr crita dr kakak dan abg2 yg dah miliki anak.. ^^

TeacherAzimah said... Reply Comment

happy birthday kak ngah! moga menjadi anak yang solehah kebanggaan ibu dan ayah ya.

eima said... Reply Comment

Hepi besday kak ngah ....

mesti kawan2 die jeles...
cam ne ek nk samakan anak sendrik ngan murid lain ...

kak ngah panggek cekgu ke umi ni ??




ai kat KPM la

Linda Ishak said... Reply Comment

Happy Belated Birthday Kak Ngah..