U Click Me...I Click U Back

Friday, February 14, 2014

Aish Iskandar ~ Approaching 16 Months

As salam..
dah lama rasanya tak update pasal dak tecit nih..
sekarang akai dah banyak sangat..
ya ampun..makin kurang rest la ummi ko dik..
tapi yang peliknya badan makin berisi nih..
hadehhhh!!!
#tensi ummi ko


ko tengok muka dia tuh..
memang penuh dengan idea jek..
akai panjang!!
nak ambik gambar asik bergegar jek..
jenuh tau nak suruh dia dok statik nak ambik gambar dia...
hadoii la anak!!!

masa ni kat kenduri kezen aku kat UTC Gopeng
dapat plak kat lobby UTC tu luas..
kemahen lagi dia berlari sana sini..
seronok bak hang!!!


alhamdulillah dah nak masuk 16 bulan dah 21hb nih...
banyak dah words boleh sebut
contoh kalau panggil abah dah sebut dengan betul dah.."abah"
sebut ummi jek tak pandai lagi...sedihhhh!!!

kalau nak tak nak dah pandai geleng kepala ngan angguk kepala..
dah faham kalau ummi atau abah dia suruh ambikkan barang..
dah pandai cakap "dah" right after bf dia..
hehehe..
sweet je dengar lepas dia lepas kan nipple kita tuh terus cakap "dah..dah"
hehehehe..
sebut nama dia sendiri "Aish" pun dah boleh sesikit..
kadang2 dengar dia sebut betul2 sebutannya..
kadang2 dengan pangkal2 jek..hahaha

kalau ajak mandi dah pandai buat2 nak bukak baju..
pastu menuju ke toilet..

nak makan ke nak minum ke tunjuk kat arah makanan cakap.."nak..nak"..
mendayu2 je mintak...hhahaha
sangat suka minum air putih..
satu botol kecik tu sekejap je habis...
good boy aish!!!
kadang2 suruh kita ambik lagi air bagi minum..
kembung perut nak oiii!!!




apa lagi ek??

uittss..kegarangannya semakin menjadi2..
especially dengan kak ngahnya yang suka sangat sakat adik..
kalau kak ngahnya cubit dia sikit..
dia datang tarik rambut atau cakau muka kak ngahnya..
haaaa...jangan memain ko!!!
ini budak banyak pongoih nih...
aku pun kadang2 takut..hahaha
gigit abah ngan ummi dah selalu dah..
abahnya menjerit ok kena gigit...
sakit!!!!


tapi dalam garang2...
dalam hati ada taman...
suka sangat kucing..
menurun perangai abahnya..
orang cakap orang yang suka kucing ni penyayang ek??
aku takdela suka sangat...

itu jela kot nak cerita..
nanti update lagi pasal dak Aish..
tunggu lagi sebulanla..
hehehehe

12 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Nampak tggi dah dak aish ni..
Alhamdulillah memebesar bagai johan! :)

Nana said... Reply Comment

alahhh comeinye dia

syawalsimpsons said... Reply Comment

nampak kak..muka banayk akai ni

Aeen said... Reply Comment

comel la aish....dah makin byk akai yeh..sama la ngn Raees ..makin ligat...:)

Umi Qi said... Reply Comment

Aishhhh....besar dh ye kamu aishhh...tanjat umi Qi tgk...hihi baguss ni, perangai aish lebih kurang je cm Qi...suka gigit dan suka tgk kucing hehhe aish encem :)

umie shahidah said... Reply Comment

makin besar mmg makin byk akal... kemain aish ye seronok lari sane sini kat utc tu...

Ibu Dilah said... Reply Comment

nampak aish dah besar la kak.. geram tengok dia.. budak bijak ni.. hihi

msredcheesecake said... Reply Comment

jap je aish da besar.... garang ek? sama ngan ank akk no 3...

LydSunshine said... Reply Comment

cerdik ni. dah pandai cakap dah bila siap nyusu. Hansome boy ummi dia ni.

eima said... Reply Comment

terbyg palak aku gaya die pas nyusu ..hihi

Ardini Humaira said... Reply Comment

darwish lak skrg takut kucing. huhuu

Zara Nurhaidah said... Reply Comment

aktif nya dia ni..^^