U Click Me...I Click U Back

Wednesday, January 29, 2014

Pagi2 Dah Haru!!

As salam..


Ni nak habaq mai..
Tadi anak2 aku dua orang tu lambat mai sekolah..
Punca dari kunci kereta hilang..
Semalam sebelum balik rumah aku singgah giant beli barang dapur..
Pastu masuk rumah aku tak sangkut kunci kt tmpt yang selalu aku sangkut..
Dah pagi ni nak start enjin kunci takde..
Sudah!!!


Selalunya aku balik kalau tak sangkut kunci aku letak kat meja sebelah kabinet tv..
Tapi takde kat situ..
Jenuh cari setiap ceruk umah..


Pastu terpikir ni mesti dak Aish yang main kunci kereta..
Sebab jenuh dok pikir takde sapa yg keluar umah bukak kereta ambik barang ke..bukak bonet ke..
Dah lewat dah pukul 7.10 dah masa tuh..


Ko faham jela kalau dah kelam kabut..
Cari apa pun kadang tu payah nak jumpa..huhu
Pastu try cari kat bakul mainan dia..
Terus jumpa..
Lega okeh!!
Kalau tak mau pukul 8 derang sampai sekolah..
Dahla sekolah jauh jugak!!
Pffttt..


Lepas tu terus gerak hanta derang gi sekolah..
Dah tu pulak dah 2-3 minit perjalanan..
Baru teringat purse aku tak bawak..
Duit banje anak2 belum bagi lagi..
Selalu aku ingat malam terus aku bagi..
Semalam terlupa plak..
Patah balik...pffftttt...
Hadaoii..pepagi dah bikin stress ummi ko ek..
Aptb!!


P/s : yeayyy..esok dah mula cuti panjang..sampai selasa depan..rabu baru mula sekolah balik..best!!

13 comments:

Tina Othman said... Reply Comment

adoi dapat bayangkan haha sebab selalu jgk jadi mcm tu

time tu lah semua hilang, lupa segala kan, selamat bercuti rin

Ibu Dilah said... Reply Comment

betul tu sis.. kdg2 bila kita cari barang dlm keadaan stress payah nak jumpa.. bagi cool kejap pastu mesti jumpa.. nasib baik la jumpa kunci kete tu sis..
happy holiday!!

Petak Bunga said... Reply Comment

dulu selalu gak hilang kunci kerata pagi2..
lepas tu buat tempat penyangkut kunci kat dinding, remind tiap kali nak letak..letak kat situ.

juelee said... Reply Comment

kunci dalam kotak menan perginye hihi... selalunya bila gini kalut lepas satu mesti satu yg lupa kan....

kita pun kdg2 jadik camni gak.. xpe pasni cuti panjang hehhee

Falsya said... Reply Comment

Even falsya baru anak satu yg baru baby lg, pagi2 pun dh kelam kelibut..first day start keje nak anto gie umah nenek die lg la..double kelam kelibut..sbb xdpt flow lg..berpeluh2..tp skang nie dh dpt flow kurang dh kelam kelibut pagi2..hehehe

Mama Zharfan said... Reply Comment

hehheh kdg2 me pun jd gak bab2 lupa dan hilang brg tu

msredcheesecake said... Reply Comment

kalau sy hilang kunci kete memang tempat first tengok toy box anak...hhee

LydSunshine said... Reply Comment

heheh... mmg boleh mendatangkan hangin satu badan kalo mengalami kelam kabut bertimpa-timpa macam tu. ingatkan lepas jumpa kunci dah selesai. Rupanya ada lagi.

Hafizah said... Reply Comment

haha..masalah jugak budak dh pandai menyimpan ni..sumer die simpan. kalau sepah senang skit nk jumpe.haha

eima said... Reply Comment

alisha paling suka sorok brg ..slalu puting die die sorok merata nk cari ... tmpt pertama cari tmpt yg die suka pi la.... penah sekali puting tu hilang dekat 3-4 bulan la... rupanye die bubuh dlm beg baru die .... sabo je la....

tp seb baik cekgu jumpa klu tak lagi kalut la nk pi skool budak2 tu

Fuza said... Reply Comment

U r superwoman..hehe

Fifi Nadhrah said... Reply Comment

memang kelam kabut kalau macam tu.. lepas tu ganggu mood!~

Nad MamaZN said... Reply Comment

Adoi, kecut perut gak klu saya yg alaminya tu huhu