U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 7, 2014

Lunch di Restoran Abdullah Chan, Melawati

As salam..
ni kejadian last Friday..
aku nak gi update buku ASB aku kat Maybank..

lepas punch card kat sekolah..
aku keluar sekejap ke melawati..
sebab kelas aku setiap Jumaat ialah pukul 5..
tapi dah dapat jadual baru berkuatkuasa hari ni..
dah takde privilege tu ek..
bahahahaha
bawak kak ngah teman sat..

sampai Maybank punya ramai umat..
aku terserempak dengan hero Tanah Kubur..
handsome dah tak tua macam dalam drama siri tu ko..
actually memang selalu jumpa dia kat Melati (area umah aku)
dia memang stay situ kot..ek??

actually aku nak masukkan duit kat ASB tapi tak boleh plak..
sebab dia kata q panjang..
kalau nak update q tak berapa panjang..
pfftttttttt....cisss...deeerrrrrrr
# merungutjemanjang
kalau aku tahu aku gi post office jep..
huhuhu..

setel kat Maybank..
aku gi makan kat area Maybank tu jugak..
masuk la Restoran Abdullah Chan..
adala nak dekat 10 tahun kot aku makan situ..
hahahha..
saje nak try mee wantan dia..

sumber : Pakcikgoogle



sory ek korang kalau tak berapa nampak dia punya harga..
tapi kat sini mostly chinese foods la..
dah owner dia pun Chinese converter kan??

 the list..

tapi unfortunately mee wantan dan nasi ayam takde hari tuh..
hadoiii...frust jugak aku
#sambilketuk2meja

takkan nak keluar balik plak..
dah lapo tahap perut nyanyi joget2 sekali lagu hindi weyhh..
so makanya aku orderla nasi goreng jep..

nasi goreng cina daging for kak ngah..

nasi goreng Kam Heong untuk aku..

ribena laici for kak ngah
and carrot juice was mine..

menyengih je ko pandai ek kak ngah..

secara kesimpulannya..

  • makanan dia not bad la rasa cuma bagi aku biarla menu2 utama dia ada setiap masa..means jangan putus kan??
  • harga sepatutnya berpatutan dengan hidangannya..sebab orang datang makan sure ada sebabkan..contohnya gambar ko so tempting ko promote..dengan udang sampai udang besar 4-5 ketul..tapi bila sampai udang hanya seketul setoet..dan satu lagi udang dipotong2 tiga..frust je aku..
  • nasi goreng cina dengan daging tu daging dia ada la 3 slices jep..frust jugak!!
  • air jus dia sedap tapi gelas dia kecik..also tak sepadan dengan harga..

sorry ek..
aku just review apa yang aku experienced..
dan ianya berlaku dekat branch melawati jep..
branch lain aku tak penah makan..
so no offend..

bukan aku nak marah ke hape..
tapi kalau ko makan kat restoran thai kat tepi2 jalan tu pun 
u can get better than this..
with a big portion..
with a lot of seafood..
and much cheaper..

aku tak kisah harga ko mahal berjuta pong..
cuma please la..
jangan bodohkan customer.. 
and bila orang datang kedai ko mesti dia nak yang terbaik..kan??
mesti dia mempunya high expectation bout ur food or so on...
and we as a customer have a right to complaint
to show our dissatisfaction

just my 2 cents..
peace..


10 comments:

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

masyuk orang beratur nak update buku ASB kan..hehehe..

Ratu Hatiku said... Reply Comment

Tq sharing... :)

fuza said... Reply Comment

EHEM..ASBmu ASBku jua..hehehe

Allene said... Reply Comment

linp ernah mkn 2x kat situ... tp tak berapa nak selera la.. pergi pun mkn biasa2 je. husband sibuk nak mkn itik... lin tak suka itik...

eima said... Reply Comment

aku rasa aku penah review juga kat yg melawati ni .. hmmm

yg kat bangi tu pun .. hmmm
lebih kurang kot ....tp aku jrg tumpukan perhatian terhadap gambar dlm menu ngan hidangan... tp dimsum die sedap

Nad MamaZN said... Reply Comment

Penah makan kt sini jugak..
Tp tak kena dgn selera
Huhu

Haslinda Sadiken said... Reply Comment

ermm..selalu dgr tp x penah pg,nanti bleh ajak bang aji laa..sabtu ahad bukan kan kak?

Falsya said... Reply Comment

Baru je falsya lalu itu hari kat kedai nie..baru je nak ajak somi gie try makan sana..heheh

Cik Puan Rara said... Reply Comment

ooo bawang tu mmg buh mentah2 gitu je eh kak.

fazitaismail said... Reply Comment

selalu lalu lalang kat depan kedai nie bila g melawati tp penah pun berkesempatan nk singgah sbb area tu asyik jemmed jek manjang..hihi