U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 21, 2014

Kegilaan Terbaru ~ Deko-deko Rumah

As salam..



hahaha..tajuk tu macam nak muntah pun ada..
puiiiii..
yang nyata yang atas tu BUKAN RUMAH AKU ek..
konon saja nak kasi gempak2 sikit..
padahal aku takde pandainya nak deco2 bagai okeh..
tapi seriusly suka sangat dengan tema merah..
so far la..


cuma lately kan..
aku punya kegilaan usha blog2 deco dah melanda aku sekarang nih..
paling suka tengok blog kekawan sendiri la..
especially blog Nana dan blog Aty..
derang ni dah macam sifu plak aku tengok..
terror betul bab2 mendeco nih..
tak caya nanti aku share gambar rumah derang..
hopefully derang tak kisah..hehehe
suka jugak tengok blog lieyalatif..
banyak lagi blog2 lain tapi tak kenal..hahaha

dan sekarang aku selalu bukak FB terus tuju kat group deco rumahku syurgaku..
kat situ banyak sangat idea yang boleh dijadikan sumber inspirasi..
ecehhhh...
banyakla ko ek..

tapi seyes la..sejak aku join group tu banyak no idea yang dok dalam kepala..
tapi rumahku lambat lagi siapnya..
takpe2..mana2 gambar lelawa dah selamat aku simpan dalam email..
bahahaha..
bukanla nak cilok..
cuma nak dijadikan idea2 dan sumber rujukan sajok..
tapi serius la lagi lama aku tatap group deco kat fb tuh..
makin membuak2 semangat nak mendeko rumah baru nanti..
#berangan itu free

ok..meh nak share umah sifu2 aku..
yang ni memang aku kenalla sebab penah jumpa laga2 vontot lagikan??


 kredit blog :  Aty

kredit blog : Nana

yang bawah2 ni semua sumber google..
tq to pakcik google


yang ni pun not bad kan??
betul2 nampak moden..
dan suka sangat efek cermin kat wall dia buat nampak living hall lagi besar..




so far memang minat giler dengan kabinet tv atau panel tv yang pasang siap tuh..
cuma design je belum tau lagi nak yang camne..
wahh..giler berangan nak mati nih..
hahahaha


this is oso nice kan??
sejuk je mata mandang..

hamboi..rambang mata ceq..
sekarang ni siapkan aje duit..
dapatla apa kita nakkan??
masalahnya duit tak berapa nak banyak..
camne nih??

korang2 suka design moden ke retro ke antik2 ke camne??

17 comments:

ZazaMyMoon said... Reply Comment

I suka konsep moden Rine.. tapi tema mesti kaler meroh coz I suka kaler merah..

Allene said... Reply Comment

lin suka minimalist.... =)

kosong... tp dapur modern.

kalau la poket tebal... xde halnya.. masalahnya poket nipis je...

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya suka yg biasa2 je.. Mcm gmbr2 yg akak share ni.. Tak suka yg sofa kerawang2, jati ngan antik2.. Nnt saya pening sbb nmpk semak haha

Gieyana said... Reply Comment

Cantik umah Aty kan..:)

ctmah said... Reply Comment

kak azrine!saye suka gambar 1st tu..so merahhh auwwww

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

Ros pun ska simple tp byk asben yg main peranan :-P hehe. Hasilnya xtau la. Hahahaha

~ NANA ~ said... Reply Comment

alahai segan pulak kita sis...rumah biasa2 je pon...hihi

i suka konsep english moden...tak suka sgt yg classic/antik...moden minimalis suka jugak tapi kena pandai pilih perabot/hiasan supaya tak nampak 'biasa' sangat...hihi

lizz said... Reply Comment

semuanyer lawo2 nih...saya berkenan deko umah nana tuh..sejuk jek mata memandang...

lizz said... Reply Comment

semuanyer lawo2 nih...saya berkenan deko umah nana tuh..sejuk jek mata memandang...

missayu said... Reply Comment

#myscandinaviandreamhome ...tu lah misi ayu skrg....

Aty_Fared said... Reply Comment

Eeerrr sifu..??!!! Pitam terus kak..umah saya biasa2 jer.... tu gambar lama tu.. haaa skrg mmng dah lain sikit... ngeeeee

mrs kayrul said... Reply Comment

kita suka deco2 jugak tapi masalahnya kat rumah nie kebanyakan bukan barang sendiri tapi mak mertua punya...asal diorg beli perabut baru jer diorang lanting yg lama kat kitorg..tu macam mana nak ada konsep rumah nie...huhuhu

NinaAz said... Reply Comment

yg kredit to nana tuuu cantik gilerss kottt... kenan sgt!!!

Falsya said... Reply Comment

Wat masa nie falsya kene stop mendeco2 umah..nak kemas umah pun xboleh skang nie sbb si tembun asyik la nak melepek je..xkasik chan mommy die langsung..hehehe

Mai Azmi said... Reply Comment

kita pun suka deco-deco walaupun rumah sewa je..janji puas hati kan

Pn.Kacang said... Reply Comment

Saya pun join group DRKSK tu
Rambang mata tgk design lawo2. Ni nk masuk rumah baru jd semangat plak nkdeko rumah sendiri. Asih mencari idea yg simple je sbb ank tgh lasak.

mizzleenaothman said... Reply Comment

Salam perkenalan .Ni first time i singgah blog u.for me i prefer modern english concept classy.
jemput singgah blog yer