U Click Me...I Click U Back

Friday, January 10, 2014

Hectic Routine is Back

As salam..

sekarang semua entry dok dalam scheduled entry..
sebab dah tak sempat nak bawak keluar fresh entries macam dulu..
everyday is my hectic day..
ni bukan nak merungut tau..
every day, my day started early at 5:30 am..
kadang2 bangun lewat jugak kul 6..
tu kes dah bangun kunci jam kul 6 plak..
hahahaha

pastu memang dah tak tidur2 dah..
kalau ada masa terus masak siap2..
so malam dah boleh rilek2 untuk dinner dengan family..

selalunya aku membasuh kain memalam..
esk baru sidai..
so siang dah tak payah nak tunggu pusing kain dah..
bolehla sapu2 sampah kat umah sikit2 kan??
weekend baru sempat nak jemur2 karpet bagai..

alhamdulillah nasib dak Aish sekarang ni tidur lama tau..
bangun pun takde awal2 pagi sama cam aku bangun..
paling awal dia bangun kul 8
kalau lewat tu kul 10 pun penah..
kalau dulu dia bangun awal sebab sedar2 aku takde kat sebelah..
best sebab banyak kerja boleh siap tanpa gangguan cenggitu..

*********************************************************
alhamduliilah..
3 orang anak dah sekolah untuk tahun 2014 nih..
nak tunggu dak Aish gi sekolah plak tunggu lagi 4 tahun la ek..
hahahaha..
umminya yang tak sabar sangat nih..
nak tengok dak manja tu plak gi sekolah..
sebab kakak2 nya tak de plak yang nangis ke sekolah..
kalau yang boy sorang ni nangis..
pecahla rekod..hehehehe

kak ngah ngan kak cik Yaya sekolah sesi pagi..

kak ngah di Tahun 5

kak cik Yaya di pra sekolah..
motip gaya camtuh ambik gambo??

they are sisters!!!

aku datang sekolah sebelum kul 12 sebab dah fetch kak cik Yaya kat gate B
then terus hanta kak cik Yaya ngan dak Aish kat umah Yumi..
sebabkan jadual aku kul 2 takde kelas kecuali Jumaat..
so isnin - khamis aku boleh keluar hanta kak ngah sekolah agama..
penat memang penat..
tapi dari biarkan dia sorang2 jalan kakikan?
a BIG no la to me...huhuhu
dulu ada kakak still ok lagi sebab sekolah agama tu dekat je ngan sekolah kebangsaan..


kakak dah tingkatan 1..sekolah petang..
sekolahnya sebelah je sekolah aku..
dah jadi kawan teman aku drive gi sekolah..
kehkeh..

tu jela kejenya..
selfie manjang!!!

sempat panggil umminya enterframe..
abaikan ketembunan aku di situ..
pfffttttt.......
#pasrahsebablatelymakanbanyaksangat

8 comments:

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

sweetnya mak dengan anak berselfie.. tak sabar nak selfie ngan anak dara sorang..hehehe..

Tina Othman said... Reply Comment

Hihi bestnya dpt ambik anta anak sekolah

Tetamu Istimewa said... Reply Comment

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

Si DauN CeRi said... Reply Comment

kak azrine. ur skin looks glowy laa.. tips?


hihihi

Nana said... Reply Comment

macam kakak ngan adik je... =P

Ayu Firzara said... Reply Comment

kak, chomelll sangat la spek akak tu..berkenan sungguh...

apa nama kedai tu ek? brand? harga? ehhehe mind to share with me? rasa berkenan sungguh2 ni...

Umi Qi said... Reply Comment

Cikguuuuu....
Cikguuuu........
Cikguu....
Cikgu dah pandai pakai hasg tag lah sekarang waweeeeeeeee...suka ar anak sendiri selfie ngan mama dia...mcm kawan2 plak tgk...haishhh suka arrr tgk :)

LydSunshine said... Reply Comment

Sama la RIn, kehidupan saya bermula kul 5 pg. Kalau bgn lambat nnt banyak benda tak setel. Nak-nak kalau kalau anak saya dah bgn. Byk la ragam dia, berak la, nak susu la. Mmg bagus kalau budak tecik tu boleh tidur lena bangun lambat. Skrg ank sy masih lagi tak boleh kalau tgk saya takde kt seblah.

Elok la Rin yg htr kakcik ke skolah agama. Biar kita penat takpe. Yang penting kita usaha untuk keselamatan anak2. Tak gitu. *hey, mana ada tembun lah!