U Click Me...I Click U Back

Thursday, January 16, 2014

Hampir 7 Tahun!!!

 As salam..

wahhh...terujanya rasa..
sebabnya..
i've been blogging since 2006 rupa2nya..
dah almost 7 years la get involved dengan diary kehidupan ni erk..
since ada 2 anak sampai sampai dah ada ompek anak!!

actually aku start berblogspot ni in 2009..
sebelum ni aku pakai tapak fotopages (FP) jep
dari 2006 - 2009 guna FP

aku punya header untuk fotopages
korang nak tengok boleh klik

memang banyak sangat kenangan suka dan suka kat FP nih..
aku start menulis ni masa aku belajar cikgu kat UPSI, Tg Malim..
masa tu aku ada dua orang anak jep..
pastu 2008 baru aku dapat kak cik Yaya..
masa tu aku dah habis belajar..
dan menunggu untuk posting..

2009 aku decided nak move ke blogspot..
tapi masa tu menulis pun syok sendiri jep..
istilah BW pun takde pada aku..
rasa segan giler nak pegi blog orang lain yang kita tak kenal and say hai..
hahahaha..
sekarang benda ni dah normal dah dalam berblog kan??
sampai jadi kawan baik di alam maya pun ada..
penangan menjadi blogger..

niat aku cuma satu jep..
nak tinggalkan kenangan untuk anak2 aku bila derang dah besar nanti..
boleh la tatap gambar sendiri masa derang kecik2..
baca cerita pasal derang..

duit hasil dari iklan (CPUV) tu hanya sekadar bonus je utk aku..
takdela masyuk sangat sebab blog pun suam2 kuku jep..
sapa nak bagi kat kitakan?
dengan menulis blog pun boleh dapat side income..
alhamdulillah..

semua gambar2  ni aku ambik dari FP aku..
terharu aku tengok gambar anak2 aku masa kecik...


what a wonderful memories!!!!




 rindu Kakak masa kecik..ada rupa kak cik Yaya sikitkan?
sekarang dah besar melampai..
dah tingkatan 1 dah weyhhh..
#macamtakpercaya


kak ngah si hitam manis..
masa baby memang banyak muka dak Aish sikit..
sekarang dah 11 tahun..
pun tinggi melampai!!

 kak cik Yaya masa kecik paling adorable..
badan pun mengkal..
sekarang dah 6 tahun..
wuwuwu..
#nangis

alhamdulillah..
selepas kak cik yaya 5 tahun..
aku dapat plak anak lelaki sorang..
jadila daripada takde kan??
tu pong anak accident..
bahahaha..
syukur atas kurniaanMU..


kakak2 semua badan mengkal..
dak Aish je slim river..
pfffttttttt....

12 comments:

Petak Bunga said... Reply Comment

baru berjinak2 nga blog..
ketinggalan zaman huh

Nad MamaZN said... Reply Comment

Alhamdulillah.. Anak2 akak membesar dgn sehat..
Tq gak kt blogspot sbb blogspot la saya ramai kawan seluruh malaysia, hehe..
Almaklum, housewife, mana nak ada kawan sekerja :p

ZazaMyMoon said... Reply Comment

congrats Rine.. lama dah yer berfotopage + blogging..
yer lah.. actually social network zaman skrg ni kita as mak2 suka sbb boleh meninggalkan seribu satu kenangan hidup.tpi ada jg yg menyalahgunakan social network.. lagi sedey kalau ada yg dtg baca blog kita lps tu ngutok.. hurmm.. padahal niat kita utk sharing info & nak berkawan... kannn

Cik Anita said... Reply Comment

wah. bestnya kak..

mesti akak konsisten kan tulis blog, semoga terus sukses!

:)

Allene said... Reply Comment

lamanya cekgu... and still gigih updat till now.. wow... boleh jadi inspirasi ni...

Falsya said... Reply Comment

Lama jugak kak rin kan..anak2 dr kecik comel dh besar..falsya dr thn 08 tp xactive..2thn lps baru start active blk..hehehe

~ NANA ~ said... Reply Comment

lamanyaaaa! i pulak stat tulis blog 2009 sampailah sekarang...hihi

lieyalatif said... Reply Comment

eh cikgu kite same laaa...lieya pun mule ngan fotopages jugak....tapi tu laaa...lame2 tukar ke blogspot plak ...sampai laaa skrang aktif kat sini...kat fotopages ntah ape jadi....kakaakakakak

comel jek tgk pic anak2 mase baby kan....gebus betul yaya....aish mcm dayyan laa badan halus slim jek...takpe2 cikgu yg penting sihat kan.....

tenku butang said... Reply Comment

wow.. lama tuu.. 7 tahun yea? tahniah masih bertahan..

LydSunshine said... Reply Comment

Comel2nye masa derang kecik. Rin mesti rasa tak sangka dah besar anak2 rin bila tengok blk gmbr2 lama derang masa kecik kan?

LYAfrina said... Reply Comment

lya pon mula bblong 2009.. tp sblum tu mmg x pnh ada FP... ntah la..tiba2 je trasa nak menulis.. igt suka2 nak temepk pic asya mbesar & alhamdulillah... kekal smpai skarang bgelar blogger..maybe krn tlalu sayangkan knangan klo x diabadikan..

mOoN said... Reply Comment

comel je anak2 akak tau.. :) happy blogging sis..