U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 7, 2014

Cerita Dak Aish Kena Ambik Darah | Makan Prosperity Burger

As salam..

this week will be my hectic weekdays..
datang sekolah pun kelam kabut..
sebab nak fetch up kak cik Yaya takut dia tggl keseorangan kat sekolah..
cikgunya pra sekolahnya esok baru balik dari cuti bersalin..
so esk just tunggu ngan cikgu ayien jep..
aku fetch kat dalam kelas lagi senang!!

**********************************************
tinggal citer pasal sekolah..

last 2 weeks dak Aish ada kena demam cacar air tuh..[Link]
pastu bila dah kering ciken pox dia..
tetiba demam dedar2 plak..
aku rasa pelik sebab dia baru je demam panas due to ciken pox dia tuh..
so decided bawak ke HKL untuk further check up..

aku pergi hari Sabtu..
ramai jugak ummat manusia..
takpela dah namanya gov kan..
pasrah jela menunggu..
dapat bilik yang DR pun belum sampai...
pasrah lagi!!

then tiba giliran dak Aish..
DR Indian..perempuan
very nice..
polite and friendly..
so abaikan kelewatan beliau..
aku banyak la soal dia itu ini..
sebab query kan why dak Aish asik demam je..
aku susah hati sebab dak Aish penah demam lama til warded..
so aku memang cepat cuak sikit kalau dak Aish yang demam..

so DR cakap nakkan kepastian kena ambik darah..
so pergila amik darah..
melalak si dak Aish tak payah cakapla ek..
sebab dia ada struggled masa nak ambik darah..
so platlet darah dia ada naik sikit..
but the others reading are normal..
kiranya takde apa2 yang boleh merisaukan aku la..
syukur alhamdulillah..

lupa nak citer..
masa aku gi HKL tuh..
sebelum met the DR..
pembantu perubatan tu ada ambik temperature..
36.5 degree jep..
so memang tak demam dah..
alhamdulillah..sampai sekarangla tuh takde demam..
lega la umminya..

masa aku gi HKL tu aku bawak kak cik Yaya jep..
yang kakak2 tinggal kat rumah..
dah cranky2 si Yaya sebab lama sangat bertapa kat situ..
so bawak dia gi makan McD..

dah lama menunggu nak makan ..
tak termakan2..
bila unplanned..baru ada rezeki..
syukur...hehehe

 aku bagi 1 bijik fries suruh dia dok dendiam..
1 bijik tu mau setengah jam baru habis..
derrrrrr...
lambatla ko makan dik!!!

 saje melayan kak cik Yaya nak makan bubur ngan ayam goreng giteww..

 berpeluh berlemuih kak cik Yaya..
aptb!!!...


bila la nak habis dik??
sikit..sikit ko masuk dalam mulut tuh..
kalau bagi kat kakak2 nya yang makan mau 2 kotak tu pun tak cukup..
hahahaha

10 comments:

eima said... Reply Comment

alhamdulillah xde pepe ....
risau jugak kan skrg ni mcm2 penyakit

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

risau bila anak anak demam kan...

Cik Puan Rara said... Reply Comment

terliur pulaknk mkn prosperity! hehehe.amboih aish.makan jimat2 ye.ehehehe

Gieyana said... Reply Comment

Dak aish ni mmg comey..sian dier sure meronta2 tume nk amik darah..gws k aish..demam pls go away..:)

lieyalatif said... Reply Comment

laa aish pun kene campak yeak...mcm dayyan la ni...lieya rase mmg musim campak laa...kawan2 opis pun ade 2-3 org anak kene campak hah....mcm dayyan kene campak halus...sian betul tgk die gatal2....

nyum!! lieya pun berhantu dgn prosperety nieh....rase nye dah 4 kali pun pi makan....lieya suke beef....slurp!

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

wah orang dah sihat makan pun slow...untung bawa aish belanja makan ni,tak banyak habis duit...hehehehe

Hanis MY said... Reply Comment

comelnyaaaa Aish makan fries!

Nad MamaZN said... Reply Comment

Uiyooo rambut aish perang ek?
Omputeh gitu
Hihihi :)

Falsya said... Reply Comment

Lamanye aish nak abiskan satu fries tuh..kalau tembun gitu mau selebihnya masuk mulut mommy die..lambat nau..ahahahha

LydSunshine said... Reply Comment

Biar lambat yang penting habis jugak. Bagus rin ajar dia habiskan jgk makanan. Lamanya tak makan prosperity.