U Click Me...I Click U Back

Wednesday, January 22, 2014

Berjangkit-jangkit

As salam..
Sekarang ni musim demamkan?
Kalau ada sorang yang demam..
Sure 2-3 hari pulak sorang lagi plak yang demam..
Alahai..kesian betul..
Hari tu hubs demam teruk jugak..
Adala dalam 4 hari panas badannya..
Ambik darah DR cakap ok..
Kita risau takut denggi..
Alhamdulillah..takde apa..
Recovering..
Pastu berjangkit pulak dekat kak ngah..
Demam urat orang panggil..
Sakit2 badan n flu..
Tapi 2 hari je then baik..
Sekarang kakak pulak demam..
Dari hari Ahad dia berasa badan dia tak sedap..
Dok sok sek je hidung tuh..
Yang ni pesen payah makan ubat..
Beli air badak tu je kasi dia sejukkan badan..
Aku suruh dia rehat kat rumah tak yah sekolah takmo pulak..
Dah tu bila nak recover kalau tak cukup rest..
Pffftttt...
Aku berharap sangat jangkit2 ni habis sampai kakak2nya aje..
Berharap sangat tak berjangkit kat adik2nya..wuwu
Alhamdulillah selalunya Allah bagi mak2 ni kuat kan?
Aku harap aku tak dijangkiti viral2 ni supaya aku boleh tumpu pada suami, anak2 dan kerja aku..
InshaAllah..
Aminnnn...
Korang2..dah sarapan ke?

12 comments:

Falsya said... Reply Comment

skang nie mmg musim kan kak rin..ramai yg demam..semoga family kak rin cpt sembuh..

ZazaMyMoon said... Reply Comment

baru lepas bfast tadi.. blom sempat minum je niha hehe..
apa pun take a gud care of your kiddos yer Rine.. sian budak2 kalau demam kita sebagai mak mst susah hati.

Umi Qi said... Reply Comment

Dah breakfast ngan buah hati pengarang jantung walid Qi kt restoren mamak...order roti canai sardin phewwwwwwwww....sodappp

cikgu, sakit demam urat tuh lg teruk dari sakit demam biasa...seriussssss sbb pernah rasa terukkk

Umi Qi said... Reply Comment

Dah breakfast ngan buah hati pengarang jantung walid Qi kt restoren mamak...order roti canai sardin phewwwwwwwww....sodappp

cikgu, sakit demam urat tuh lg teruk dari sakit demam biasa...seriussssss sbb pernah rasa terukkk

Umi Qi said... Reply Comment

Dah breakfast ngan buah hati pengarang jantung walid Qi kt restoren mamak...order roti canai sardin phewwwwwwwww....sodappp

cikgu, sakit demam urat tuh lg teruk dari sakit demam biasa...seriussssss sbb pernah rasa terukkk

Kuazue Mohd said... Reply Comment

alhamdulillah.. dah sahur terus cikgu.. mm lebihkan air jer la pada yg belum kena jangkitan itu...

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

ye lah...memang musim demam,cuaca pun asyik mendung je,saya dah kena demam suami isteri,tapi isteri demam macam mana pun kerja rumah kena buat juga,kalau tak,tak makanlah orang rumah...

Gieyana said... Reply Comment

Alhmdulillah..moga kita semua dberi kesihatan yg baik. Angin awal thn mmg cpt dpt sakit..

Nad MamaZN said... Reply Comment

Zakwan nayli pun baru baek demam...
Harap sgt biar mak dia xdemam
Abes sume tunggang langgang umah ni nnt..
Anak2 ke mana, kerja umah ke mana huhu

Lynda Che Lah said... Reply Comment

Haah..musim kot..Qoid selsema batuk..then skrg hubby..sy pun mcm nak kena tp preggy takleh mkn ubat sebarangan plak

TelingaBulat said... Reply Comment

skg mmg musim demam ,batuk,selesema..complete set dapat..tb baru lps baik lps 5 hari demam

Noor Izmaliza said... Reply Comment

semoga semua nye cepat sembuh ..jgn mak nye plak sakit sudah sape nk jg depa2 ni semua ...