U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 21, 2014

Aish Iskandar ~ Perkembangan 15 Bulan

As salam..
rasa macam dah lama tak cerita dak Aish kan??
gambo tu sokmo je tempek kat sini..
cuma tak sempat nak cerita progress dia sekarang...

bila tengok nampak bolat jekan??
masa aku tengok gambar ni aku rasa nak picit2 je dia..
geyammm okeh!!


alhamdulillah dah genap 15 bulan dah anak boboy Ummi ucuk acam ni sorang..
alhamdulillah banyak benda dah faham..
dah pandai sangat dah..
perangai pongoih  cepat melenting tu masih available lagi..
pffftttt..
tapi takpe..
slowly kita kasi buang ek dik..

kepala tu tak payah cerita la..
dah berapa kali asik terhantuk aje..
naik risau betul aku..
abah aku dah bising2 cakap jangan bagi selalu terhantuk..
tapi seyes bukan sengaja biar dia jatuh tak memasal kan??
#PASRAH


hari ni genapla dia 15 bulan..
sebut abah dah lulus..
sebut ummi belum lagi...derrr
ajak mandi dah pandai suruh bukak baju..
kalau tanya dia "adik berak ke?"
terus datang kat kita pusing bagi bontot suruh cek..
bahahaha..

pantang bukak pintu nak keluar..
dia yang lari dulu keluar..
kalau kita angkat bawak masuk tutup pintu..
nangis jerit2 nak keluar jugak..
kesian tapi umminya keluar nak jemur kain..
memang takla umminya nak bawak keluar..
tak sempat nak tengok pun dah ada kat tangga..
pfftttt..
dok je la kat dalam ye dik...


 one of his favourite..
main buaian..
menyengih je manjang!!!

ohh..lagi 1..
kalau aku nak keluar ke kedai ke..
bukak pintu start enjin kereta..
diala orang pertama yang gedik2 kaki tak nyabo nak keluar nak naik kereta jugak..
nampak aku pakai tudung terus sua tangan suruh dokong..
alahai anak..

dia jadi manusia paling lorat..
ko tak dokong dia jerit2 marah suruh jugak dokong..
nasib ummi ni sabo dik..
ada jugak masa aku marah jugak dia..
bahahahaha


masih cintakan kucing..
ni sama macam perangai abahnya..

sekarang ni dah pandai sebut "dah..dah"
nak nyusu terus landing atas aku cakap.."nak te"...
k tu hilang..sweet je kalau dengar...hehehehe
kalau aku jawab "tak boleh"
dia start buat bunyi..
lagi best nyakat..hahahaha

apa lagi ek..
bab makan..banyakla benda dia dah makan..
pedas sikit2 pun dia layan..
cuma aku takde la bagi banyak..
takut perut dia tak tahan..kan

aku notis dia suka makan spageti carbonara..
kalau bagi dia makan banyak sangat..
macam takmo benti..
abahnya suruh stop jangan bagi makan banyak sangat..
aku rasa lebih pada 8 suap kot dia makan..
so dah tahu favourite dia apakan??
next boleh buat lagi..
gitewwwww...


 gambar fresh kami anak beranak semalam..
sorang je takde..kak ngah
sebab dia sekolah pagi..
kak cik yaya tu baru amik dari sekolah nak hanta umah pengasuh..
cer tengok aish..dia nak main stereng tu yang muka tak puas hati tuh...hahahaha

terserlah kegedikan dak Aish..
hahahaha

tq for reading this...≧◔◡◔≦ 

9 comments:

Nana said... Reply Comment

comelnye aish...
rambut perang pulak tu...

Umi Qi said... Reply Comment

Amboiiiii aishhh dah 15 bulan sekarang nih mcm2 dah dia pandai yer....cerdikkkk yer panggil abah...akak sis, anak2 take times nak sebut umi...tp Qi akan panggil Umi bila dlm keadaan tersesak hahahhaha

lieyalatif said... Reply Comment

teruna terhangat kat umah gituuu dak aish ni ekekekeek..mcm dayyan gak....

sonok tgk perkembangan anak kan...lucu je kadang2 tu tgk gelagat die....bab keluar bile nampak pakai tudung tu lieya rase mmg tu le peel budak2 skrang kan...die dah biase nampak pakai tudung ke seluar panjang ke means nak keluar so pantang laa tgk bile kite sarung tudung n seluar ekkekekeek...bijak dak aish nieh...

puan.mila said... Reply Comment

best tgk ank2 akak, y sulung dh bsr..akak pun maintain mida dn cun! hehe

Falsya said... Reply Comment

comel comel comel...geram jugak tgk aish...cantik kak rin..ade lesun pipit lagi u'olls..hehe..

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

perang rambut dia..

bebudak mmg belajar panggil ayah/abah dulu berbanding mak kan.. grr..semua anak saya camtu.. haha..

LydSunshine said... Reply Comment

Senang kan kalo dah tau makanan feveret dia. Lenkali excited je nak masak lagi.

Cerdik Aish ni. Makin banyak perkembangan positif dia.

JaSSNaNi said... Reply Comment

Assalamualaikum..
wow.. aisy dah 15 bulan.. dah cerdik dah.. sama fiyya pun suka kucing.. :) hehehe..
comelnye kakak.. dah sama mcm ibu dah.. ibu lak muda jelita.. :)

Noor Izmaliza said... Reply Comment

besar nanti mesti ensem kan ....