U Click Me...I Click U Back

Monday, December 30, 2013

Misi Membeli Keperluan Sekolah Anak2

As salam..

eceh tajuk tu dah macam nak pergi cari harta karun naa...

last 2 weeks dah setel membeli barang2 keperluan sekolah anak2..
sekarang yang tinggal hanya beg sekolah derang jep..
hubs aku bizi mengalahkan PM..
so kita tunggula last2 minit sikit lagi..

***********************************************

meh nak gebang citer kami sopink!!!

lepas setel kami pergi ke Semenyih tengok kawasan rumah kami..
terus laki aku ajak aku ke Tesco Kepong aje sudaaah..
katanya nak beli baju sekolah anak2..
aku yang penting jangan crowded..
tak gemo nak membeli..
dan ada tempat mesti ada ekon sebab aku bawak anak kecik berjalan..
so aku nak dak Aish selesa..

gitewww....

 belambak..
kain pun elok..
dan yang penting ada sales...
ater baju nak beli banyak..
untuk 2 orang kakak dah Aish
so harusla cari yang menang membeli..menang memakai..
gitewww..


 orang kat sini tak ramai sangat..
so takdela nak laga2 vontot aku kau..
lega!!
dapatla aku shopink dengan aman..
kehkeh..

 memula cari baju untuk kakak dulu..
dia dah kena beli kain biru..
sebab tahun depan dah tingkatan 1
ambik terus 3 helai kain biru..
beli labuh sikit sebab kakak cepat tinggi..


dah nak kalah aku tingginya kakak nih..
wuwu..
*nangis

kak cik aku letak kat dalam ni jep..
dokla ko diam2..
abahnya tolak stroller dak Aish..
nasib dia dok diam jep..
so takdela adegan nak bekejar2 bagai..
senang hati sikit aku nak memilih2..
kalau tak memang mentarzan jela manjang..
maklumla cikgu cikgi ni sore dia tak boleh nak tune bagi kurang sikit volume dia..
sory okeh!!


 anak2 aku ni cerewet jugak..
nak beli pensil tiktik tu pun nak jenama2 bagai..
kalau bukan pilot tak mo beli..
aku cakap jenama driver takde ke??
*bengang

belum penuh lagi troli sebab aku belum shopink habis lagi barang2 dapo..
tu pun mana yang sempat jela..
yang aku rasa memang dah takde langsung kat rumah..
*abaikan beg laptop ngan kasut kak cik Yaya kat situ


tu tambah lagi dengan bakul kecik..
sempat rembat tshirt sahan untuk dak Aish
 dah setel membeli..
tengah beratur nak membayar...
ni candid sebab anak2 aku pegang hp ambik2 gambo..

beratur pun tak panjang..
dan banyak kaunter yang bukak..
actually festime aku sopink barang2 sekolah anak2 kat tesco ni..
not bad experience la bagi aku..
next time boleh datang lagi..
sadis area umah aku takde tesco

 ni bukan beli kat tesco..
aku beli kat kedai kasut ONE STOP kat melawati..
anak2 aku suka sangat kasut spako nih..
so belila kat sini sebab kedai kasut lain hardly to find..

*********************************************************
sabtu baru ni anak aku Nur Alyaa selamat berorientasi Tingkatan 1 di SMK Taman Melawati
yang seronoknya bila dah masuk Tingkatan 1 nih takde da la sesi berteman2 macam masuk darjah 1
keterujaan mak pak pun dah lain la aku rasa.

rasa tak percaya pun ada..
sebab dah ada anak masuk sekolah menengahkan?
cabaran tu dah makin meningkat kekdahnya..
tegur2 dia buat salah pun mesti dengan cara psikologi..
dah tak boleh dah main bedal je cam masa dia kecik..
kalau tak muka tu manjang je SENTAP!!

nak kena gali balik ilmu psikologi masa belajar kat U dulu..
erkk??

kakak Alyaa..

p/s : as usual..this is scheduled entry..now i am at school and having our 1st school meeting with all the SKTM's teachers and hopefully this meeting will be going smoothly and steady.. and really hope that in 2014 i will doing my job professionally, sincerely, happily, excellently and will be blessed by Allah..amin

14 comments:

Rilla said... Reply Comment

One Stop Melawati! Nostalgianyaaa.. Dulu Rilla beli kasut sekolah kat situ jugak.

msredcheesecake said... Reply Comment

besar da kakak.... time beli barabf sekolah anak ni mak2 kekadang eksaited lebih...hheee

Anonymous said... Reply Comment

Salam, Bli umah kat semenyih?. . .Berjiran le kite nti. . .Sya bli kat semenyih gak.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... Reply Comment

kita pun ada gak beli kt tesco...stoking murah je 3psg Rm6...kasut spako ni byk jual kat Giant...kt siap beli kasut spare utk damia, sbb kaki kecik susah nak cari size. tgk melambak2 jual ni, siap2 beli spare senang...kita beli sikit2 so tak terasa duit yga berdezup keluar...

Nurul Izayani said... Reply Comment

Kak Rine, gud luck for 2014 :)

ZazaMyMoon said... Reply Comment

ohh ingatkan saat2 akhir ramai orang yg still shopping brg anak sekolah.. rupanya kt tesco kepong tak ramai ye..
Rine, bestnya anak dah besar..dah anak dara lagi tu.. Kawin awal ye..

Mama Zharfan said... Reply Comment

have a nice day..a happy year 2014 :)

Nad MamaZN said... Reply Comment

Sonok soping kt tesco ni
Saya pun suka
Excited nak beli brg skolah zakwan nnt bila tgk akak soping hee

Ps: akak, nk tanya pasal pendaftaran skolah tahun 1, bleh x? Kot2 akak tau n bleh tolong...

Haslinda Sadiken said... Reply Comment

tesco seremban pun sama..ramai nau org dok beli brg2 nak naik sekolah...

fathiyah jamaludin said... Reply Comment

huhhhuuu...
x de experience lagi shopping barang skolah anak2..
tp cam happy je..
mesti ada sayu2 sikit kan..anak tibe2 dan besar...

apapun semoga semuanya berjaya jd anak solehah n soleh

fathiyah jamaludin said... Reply Comment

huhhhuuu...
x de experience lagi shopping barang skolah anak2..
tp cam happy je..
mesti ada sayu2 sikit kan..anak tibe2 dan besar...

apapun semoga semuanya berjaya jd anak solehah n soleh

ameris said... Reply Comment

lambat lg nak merasa soping baju skolah.. huhuhu

Mimy Hamid said... Reply Comment

seronok kot kak beli baju anak anak...lagi ramai ni..macam 2 kerenah..teringat sy dulu nak itu ini..hahaha

Cik Puan Rara said... Reply Comment

akk.muka akk tu cm tgh memikir je.apa lg nk beli.apa lg apa lg.hehehehe.sbr kak sbr.teringat lak zaman rara dulu.nk baju canggih aja.pas tu brg pen pensil pon nk pilot je.mcm akk ckp tu lah.driver xde ke.hahahaha