U Click Me...I Click U Back

Saturday, December 14, 2013

Menu Petang ~ Serawa Durian

As salam..
anak2 aku rekues semalam nak hari Rabu nak makan serawa..
maka umminya gigih #konon# cari durian..
beli yang murah2 sudah!!
kata tengah bulan nak oiii..
hehehe..
setakat nak buat serawa aku beli yang selonggok rm10
beli 2 longgok kot2 derang nak makan2 kan?


durian tu aku just letak camtuh jek..
takde nak leraikan dari bijinya..
pastu boh santan, gula satu senduk, gula kabung, garam bagi lemak sikit..
jangan lupa daun pandan nak bagi wangi giteww...















makan dengan roti jep..
sebab anak2 tak suka pulut..

makan saja pun sodap!!!

nanti nak buat jemput2 durian plak..
sedapnya!!!
#terbayang2


5 comments:

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Rine, 1stly im sorry..lama tak bertandang kat blog you hehhee.. but now I come back to BW :))

oiitt sedapnya lah serawa durian tu.. kalau anak2 u pun fav, apatah lagi tekak I ni.. :)

Umi Qi said... Reply Comment

Ya Ampunnnnnnnnnnn cikgu...petang2 cm nih dah lah ujan...tgk sera durian meletupssss...mmg akak nih betul2 pandai memasak...salute!

fuza said... Reply Comment

sodap tuh

Nurul Izayani said... Reply Comment

Sedapnya cikgu!

JaSSNaNi said... Reply Comment

Assalamualaikum cikgu.
Akak pun suka maman serawa doyan ni.. Best cicah roti.. Kalau roti bakar lagi wangi.. Perghhhhh