U Click Me...I Click U Back

Monday, December 23, 2013

Jemputan Kenduri Sana Sini

As salam..

bila dah ko kata musim cuti sekolah..
memang kompem banyak sangat jemputan kahwin sana sini..
ada yang tak sempat nak pergi pong..
kawan baik sendiri kahwin pun aku tak sempat pergi tau..
sedih sangat aku!!!
dek kerana aku kena balik Penang sebab sepupu aku kahwin giteww..

tapi cerita kat Penang tu takde gambar ek..
memang tak menang tangan nak bergambar bagai..

ni aku kumpulkan jemputan kahwin..
jemputan majlis doa selamat pun ada jugak..
senang aku kumpulkan buat 1 entry... 

meh nak gebang!!





 ni kenduri kawasan kejiranan jek..
anak tokey kedai runcit yang selalu aku beli kelapa kat dia..
hehehe
last 2 weeks kot if not mistaken..
aku datang nak dekat kul 3 petang dah..
so tak sempat nak ngambik gambo pengantin..
pengantinnya ada 2 pasang..
jimatkan kalau buat cenggitu..
bagi aku la..

****************************************************
esok tu aku gi Merbuk Sempak, Sg. Buloh
sedara belah hubs aku buat rumah baru kat situ..
gabak sehhhhh umah derang..
terliur aku tengok...hahaha

masa otw tuh sesat ke barat jugak kami..
tapi nasib ada WAZE membantu..
ngeh..ngeh..

 besar betul living room derang buat..
boleh main kejo2 kot..
ai is LIKE!!
hahaha

 anak2 aku lepak kat luar rumah..
ko mampu gi kenduri doa selamat pakai seluar??hahaha
sebab kami nak terus ke Melaka lepas tuh..
melawat besan hubs aku masuk hospital..

 dalam banyak2 aku berkenan yang ni la..
KUFI ART!!
tengok benda ni tak saba aku nak beli letak rumah sendiri..
ecewah!!
berangan itu FREE khennnnn???

ko nampak tak gezebo tuh..
aku berkenan sungguh nak letak kat umah aku nanti..
inshaAllah..
kalau muatla..bahaha..
berangan lagi!!!!

yang pakai baju ungu yang berdiri pegang mic tu la owner rumah nih..
jangan memain..
tu imam Masjid KLCC nun..
haaaa!!!!

ni yang paling tempting dalam bebanyak menu yang provided..
kambing wa cakap lu!!!
menjilat jari okeh!!
hahaha..
2 ekor kambing yang berjaya ditumbang dan digolek..
alhamdulillah..rezeki kami hari tuh...

*********************************************************

last but not least..
Sabtu lepas punya kenduri..
ni kenduri kerani sekolah aku..
sebab aku pun takde agenda apa pun..
maka mehla dengan ikhlas hatinya kita pergi mengeratkan silaturahim sesama rakan sekerja..
ecewahhh!!!

sempat berselfie bersama anakanda terchenta giteww...

 dak Aish dah mengantuk masa nih..
tu sambil aku suap nasi sambil terlentok2 dia nak tido sebenarnya..
hahaha

 with my colleague..Hajar..
dok semeja kalu... meh kita posing sedas..
mostly yang jumpa pun semuanya colleagues..
rasa macam eh..aku ni kat sekolah ke kat kenduri nih..
bahaha...poyo!!!

aku suruh kak ngah gi ambik sekeping dua gambar pengantin..
yang pengantin perempuan tu la anak akak kerani sekolah aku..
cantikkan??
selamat pengantin baru ye adik!!!
hehehehe

sempat posing sedas kat sini..
sebab tak ramai bolehla selamba posingkan??
kalau tak takdenya ar...hahaha
itu je cerita makan kenduri kami so far..
untuk tahun 2014 pun dah ada jemputan sampai CNY..
fuhh semangat...

korang rajin tak memenuhi undangan kenduri musim cuti sekolah nih??

10 comments:

ZazaMyMoon said... Reply Comment

fuyyooo macam artis jemputan lah Rine.. attend wedd sana sini.. hehehe

NinaAz said... Reply Comment

Cantikkk gezebo tuuu. Hihi. Laman umh akak mesti luas kannn. Kalo umh sy xmuat dahhh ; (

msredcheesecake said... Reply Comment

seronokny gi makan kenduri

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

musim cuti sekolah memang meriah dengan kenduri kawen kan.. hehehe.. best best..

Nad MamaZN said... Reply Comment

Beso nye hall!!
Best nye!
Rezki dia kan
Seronol btul!
Kambing! Feveret saya gak ! =)
Saya suka p kenduri hihi
Klu sempat mmg nk penuhi semua undngan
Tp apakan daya...
Hubby keje xmenentu masa dh skrg

mOoN said... Reply Comment

Hehehehehe...save bajet dapur tau...

mOoN said... Reply Comment

Hehehehehe...save bajet dapur tau...

Zara Nurhaidah said... Reply Comment

best nyer.. nyummy laa tgk mknn tu.. ^^ selamat pgntin bru buat pasangan suami isteri yg di raikan tu.. ^^

Ibu Dilah said... Reply Comment

cuti sekolah kan.. ramai la yg wat majlis kawen.. seronok la anak2 dpt g jejalan kan..

TelingaBulat said... Reply Comment

besanye living room tuh..puas budak2 main kejar2 situ hehe