U Click Me...I Click U Back

Monday, December 2, 2013

Dunia Sekarang Menakutkan.

As salam..
tetiba tergerak hati nak berceloteh kat sini pasal benda nih..
sebab aku rasa makin lama makin takut baca paper sekarang..
kalau bukan diri sendiri..
risau pasal anak2..
anak2 ni derang kalau buat benda selalu pikir hal derang jep..
mana tau pikir keselamatan diri sendiri kan??

jenuh la ummi ko ni berleter..
aku kalau derang nak gi playground ngan sepupu2 dia pun aku tak bagi..
kecuali aku la yang bawak..
sebab aku lebih suka membayangkan benda2 yang tak baik dulu..
sebab keliling ko ni dah banyak sangat kes2 yang SCARY yang ko hadap tiap2 hari..
kalau tak baca paper pun sat je dapat berita via online..
 
fb tu medium paling cepat berita tersebar..
tak yah nak tunggu berita tv3..hahaha
dah tu macam2 versi plak tuh..
pening kadang2 baca..
tapi apa yang dapat aku selami ialah betapa kecewanya parents mangsa..
sedara mara mangsa yang terlibat..
camnela perasaan derang bila dapat tau anak2 derang mati kena bunuh, mati kena rogol..
nauzubillah.. 
mintak dijauhkan dari keluargaku ya Allah!!
 
aku memang tak dapat nak hadam la..
tergamak CILAKA nih bunuh kanak2 yang tak berdosa nih..
memang BINATANG betul orang camnih!!
tak dapat dimaafkan la perbuatan ko tu sialan!!

hanya Allah sahaja yang dapat membalas perbuatan ko!!



dulu kes Nurin tu..
korang ingat tak??
kira kes paling tragis yang melibatkan kanak2..
sampai satu tahap mayat dia pun dah tak dapat dicam oleh parents dia..
tapi bila cek DNA..terbukti mangsa adalah Nurin..
memang menyedihkan.
sampai skang pembunuh laknat tu masih lagi bebas..
tapi takpe..balasan dunia ko terlepas..
ko tunggu balasan akhirat sok..sok..
 
yang latest plak melibat 3 beradik sekaligus..
cara kematian pun cam tak masuk dek akal..
semua mati di lain2 tempat..
motif pun belum dikenal pasti..
masih dalam siasatan..
dan yang menjadi persoalannya sekarang..
kenapakah 3 beradik tu dibunuh?
apakah motifnya??
 
setelah dibedah siasat..laporan mengatakan kakak yang sulong mati akibat 'dilemaskan'..
dan yang sadisnya mangsa ditemui hanya dengan bercoli sahaja..
tapi tiada bukti mangsa dirogol..

apa2pun marila sesama kita berdoa supaya pembunuh sebenar 3 beradik ni cepat2 ditemui..
dan semoga segala persoalan dapat dirungkai..
Al-fatihah untuk ketiga2 mangsa bunuh..
dan Takziah untuk keluarga mangsa..
 
Kisah 3 beradik mati dibunuh boleh tengok [SINI]

15 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said... Reply Comment

sy pun rasa gerun.malaysia memg xselamat.kena berhati2.kdg2 sikap terlalu berhati2 menyebabkan org ingt kita sombong.nak buat baik tp takut org laen berniat jahat.huhu..susah.

JunAina said... Reply Comment

Al-fatihah...

Paling sedih yang umor 3 tahun tu, apalah yg dia thu kecik sgt lagi.

mrs kayrul said... Reply Comment

betul la kak rin...dunia dah x selamat...klu boleh nak duduk dalam rumah jer...huhuhu

Ratu Hatiku said... Reply Comment

Mmg takut sgt dgn keadaan sekrg nie..lbh2 lg sy ada ank dara sgt merisaukan.. apapun hanya mampu berdoa smoga perkara yg buruk xterjadi pd keluarga kita smua.. Amin

Salam perkenalan jugak... :D

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

takutnya membayangkan masa depan anak anak..

YanaUjang said... Reply Comment

takut kan kakkkk...adoii kita ni ada ank gegurl lagi lerr riso..hari² soh papa ajar silat...boleh?? biar la kan muda lagi..umo setahun dh belajar silat..haha duk rmh pn rs tak selamat kak...tiap mlm check semua tingkap,pintu..check lampu...hehh -.-'

Mimy Hamid said... Reply Comment

dunia tak kejam tapi manusia yang kejam...Astagfirullah...auh kan lakita semua dari bencana kekejaman manusia

ZazaMyMoon said... Reply Comment

mmg scary Rine.. manusia skrg ni dah mcm tak ingat neraka kannn.. sama2 lah kita berdoa agar dijauhkan dari keluarga kita.. InshaAllah

Huny eda said... Reply Comment

betul3x...skrng semakin berani je orng ne membunuh kan..alahai..nak kluar rumah pun dah jadi takut

Azian Elias said... Reply Comment

sangat tak selamat. macam USA pulak dah..

Falsya said... Reply Comment

Tau xpe kak..skang nie mcm2 tau bende jadi..silap2 si tembun falsya tuh bile dh besar gie memana semua berhantar berjemput..risau sgt..semoga kite dijauhi dr perkara2 mcm nie..amin3..

Petak Bunga said... Reply Comment

macam2 hal

Aty_Fared said... Reply Comment

yer lah kak...betul tu...memang saye pon pranoid giler....even saye sendiri nak kuar umah pon takut...dan sama macam akak jugak..tak kasi orang lain handle anak saya...siyes takut sangat...

Cik Puan Rara said... Reply Comment

hadoih kak.ntah lah kak.sy pon risau.ntah mcm mana lah kan anak anak kita nanti.risau sgt.kita xboleh leka lah.kena selalu alert lah kan kak.jgn bg anak kua senag2 je kua mlm mlm.haih risau.

NM03 said... Reply Comment

ye la weh... dunia skang semakin seram. moga keluarga kita terlindung dari segala bahaya dunia. amin