U Click Me...I Click U Back

Friday, December 13, 2013

Cuti2 Port Dickson ~ Pantai Teluk Kemang..Here We Come!!

As salam..
meh nak sambung cerita cuti2 PD last 2 weeks..

pepagi lagi dah bangun hari ke-2 tuh..
pakat2 dengan anak2 hubs yang nak turun kul 9..
nak cari tempat sarapan dulu..

 muka anak dara dan anak bujang pepagi..
freshhh sajok!!

 anak dara tahun depan nak masuk tingkatan 1..
macam tak caya pun ada!!
hubs kata dah tinggi nak kalah aku dah
aku tak tahu nak nangis ke nak vangga!!


 umminya pun nak tumpang posing jugak..
kenangan posing pepagi di PD gitewww..

aku takmo review pasal restorang / gerai nih sebab makanan derang tak besh!!
tapi syukur alhamdulillah..dapat jugak merasa rezeki sarapan..
makanan dia biasa2 jep..
tapi aku kompius kenapa ramai umat makan kat sini..

 sebab aku tengok nasi lemak dia kurang cemerlang..
so aku ordered roti arab jep..
pun kurang cemerlang sebab tak sedap..
rm5 bagi aku mahal..hmmm


lepas tu terus gi cari pantai nak lepak dan mandi manda dengan aman..
















 memula sampai sini tapi tempat dia tak sesuai untuk budak2..

lepas tu terus ke........

 Teluk Kemang!!!... here we come!!!


 

sakan betul anak2 aku mandi..
memang takmo naik2 ko..
aku memang takdela nak mandi..
kurang gemo sikit mandi air laut..
hahaha..
#ayatbelagak

 dak Aish with his kak intan..

hubs dengan anak keciknya..ngee

yang tudung merah dengan hitam tu anak perempuan hubs aku..
yang tengah tu dah kawen..yang kanan tu still available
#promote

yang 3 orang ni pong anak perempuan hubs tau!!
semua single..tapi NOT available..
sapa tanya tu meh bagi pelempang FOC!!
#garang

dak Aish ketakutan di situ..
anak jate nih!!!
buat malu ummi abah jep..


kepenatan dibuli kakak2 ngan abangciknya..
terus lena!!
hahaha

kakak intan teman gi basuh kaki..

yang bertudung tuh mehantu menantu hubs aku..

dak Aish kemain gewdiks bila dapat pegang belon2 tuh..




 selesai entry Teluk Kemang..
lepas tu kami ke Muzium Tentera..
tapi takde yang menarik pun..
plus cuaca panas..

budak2 semua ketiduran dalam kereta..
hahaha..
so aku tak join pong..
just jaga dak Aish main kat luar jep..
anak2 hubs aku adala yang masuk tapi sekejap jep..

masuk ke Muzium Tentera PD is FREE yep..

tq for reading ≧◔◡◔≦


7 comments:

Allene said... Reply Comment

wah.. besar family akak yek...
lin da selalu g teluk kemang ni. dekat dengan rumah atok. =)

Umi Qi said... Reply Comment

Totally awesome percutiannn akak tau...sonok tgk aish kena buli ngan kakak2 dia mandi pantai hahahhahahha cian dia...boipren ju tuh oppsssss hehehhe

Ibu Dilah said... Reply Comment

meriahnya sis.. memang best bila bercuti ramai2 ni.. kadang2 kalo tempat x best pun tp sbb ramai2 ngan family boleh jadi best jugak kan..

LydSunshine said... Reply Comment

seronoknya nampak anak2 rin. saya dapat feel keseronokan tu melalui gmbr2 ni. teluk kemang elok je langit ceghoh. kat pantai timur masih mendung. heheh...

tak sedap ke roti arab tu? nampak cam sedap je>

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

tak penah sampai lagi teluk kemang ni.. mahalnya roti arab tu sampai rm5..

fuza said... Reply Comment

kemain swimming

ZazaMyMoon said... Reply Comment

seronok dapat bercuti sesama family besar mcm Family Rine.. bonding sangat :))