U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 18, 2013

Cuti2 Port Dickson ~ Medan Ikan Bakar MPPD

As salam..

setelah kepenatan mandi kolam..
malam tu semua pakat2 nak makan ikan bakar yang dikatakan popular di PD

Medan Ikan Bakar MPPD

belum pernah makan kat sini..
so ni kira festimela makan..

sampai2 je nampak banner nih..


will see this at the entrance..

 the view..
cantikkan??

posing bertiga..
sorang lagi sakan merayapan dengan kak intannya..

anak dara sulong..


our BIG family...



antara makanan yang kami ordered..
banyak lagi tapi sebab meja besar..
so mana yang dan jela ada gambar ek..
kira aci la ek??
 





ada beberapa ekor ikan yang tak sempat aku snap sebab semua dah kelaparan..

meh nak review sikit pasal Medan Ikan Bakar di PD nih..

1) sebab kami datang musim cuti sekolah dan weekend plak (sabtu), maka kena tunggu orang habis makan jugak untuk dapatkan tempat duduk (kena berebut jgkla)
2) suasana memang cantikla..tempat pun selesa untuk bawak anak2 makan kat sini..especially to those yang ada anak kecik sebab tempat dia luas..but have to extra careful sebab dia attaching to the sea..
3) sebabkan kami pergi musim cuti..so makanan pun lambat okeh..almost 1 hour waiting for the food..perut dah berkeroncong sesangat..pfftttt...
4) the food takde sesedap expectation aku..(ke dorang yg tak pandai order)..tapi memang rasa tak kenyang sangat..dan masakan ikan dia so so jep..
5) dia punya sotong celup tepung sedap dan sayur dia pun mabeles..
6) tak dapat nak review harga sebab aku tak tahu berapa rm depa bayar..ngeee..
7) secara keseluruhan bolehla kalau nak datang sini try food kat sini..sebab aku rasa mostly makanan dia sedap kot..cuma aku je takde feel sebab dah kelaparan sangat..so mood pun spoilt..(boleh jadi)

last but not leasttt....

gambar tuan tanah kedaung..


BUKTI me was here meh!!!!








sesapa yang nak try makan kat sini..
Medan Ikan Bakar ni dekat jep dengan Lexis, Grand Lexis dan Glory Beach Resort..

tak silap aku 5-7 minit dah boleh sampai gitewww...

alamat :

Medan Ikan Bakar MPPD
Batu 1 1/4 | Jalan Seremban-Port Dickson, Port Dickson 71000, Malaysia
0177475010
 
 
apa susah..
WAZE kan ada???

8 comments:

mrs kayrul said... Reply Comment

kak rin, kita pun pergi PD jugak...beria2 nak makan ikan bakar sekali x dapat makan...huhuhu

ZazaMyMoon said... Reply Comment

I think this is more better place compared to other kedai yang kat tepi2 jalan kat PD tu.. almost kedai tepi2 jalan tu kotor.. dah lah kotor, tak sedap plak tu.. tgk Medan Ikan bakar yg Rine pergi ni macam selesa je tempat dia.. i'll fine the place one day nanti.. thx for the info Rine :)

eima said... Reply Comment

cekgu ni hot mommy la.. terbaik ...
tak penah lagi kes ini slalu nk mkn ikan bakat pd tu mkn je restoren2 tepi2 jalan tu

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

Wah macam best je tempat makan ni sebab kita pun tak pernah pergi lagi. kalau berkesempatan nak terjalah ikan bakar ni..hehe

DYatie said... Reply Comment

tengok gambar makanan terus teringat makan kat sabah hari tu kak. oh seafood!!! :D

LydSunshine said... Reply Comment

sotong dia je la yang sedap ye. Mungkin sebab dah ramai sgt so, mutu pun tak terjaga kot.

Falsya said... Reply Comment

Very the hot mama lah akak nie..bdn selim melim jerrr..hehehe..xsabar nk abis pantangggggg...nk mknn ikan bakarrrr..;)

Umi Qi said... Reply Comment

Sungguh teruja baca entry nih cikgu....by the way tempatnya sgt luas dan cantik...bersih itu mmg keutamaan ju tgk dulu....sonok yer big family mkn beramai2....aishhh napa mama awak nih kurus sgt haaaaaaaaa....jeleeeesss tau Qi hahahah umi Qi saya montok sgt hahaha