U Click Me...I Click U Back

Tuesday, December 31, 2013

ALL IS WELL...InshaAllah

As salam..

hari ke-2 meeting hari nih...
lepas tu esok dah masuk tahun 2014
then back to usual routine..
pagi hanta anak2 ke sekolah..
aku seperti biasa mengajar sesi petang..
even permohonan aku untuk ke pagi tak diluluskan..
#pasrah

biasala..
nak bengang sangat pong aku rasa macam malas sangat nak pikir..
dah 3 tahun aku dok sekolah nih..
tapi still takde rezeki aku nak pergi ke sesi pagi..

honestly..deep in my heart..
i still love my job in afternoon session
i still love my bff around me
still love the environment..
but for the sake of my children..
i still keep on trying the application to the morning session
and I'm still not living to work in the morning
and i leave it that matter to Allah..
Allah knows better...
sure there is a wisdom..
inshaAllah..

#terluah plak kat sini

aku sedapkan hati je nih sebab kakak sekolah di sesi petang..
so adala kawan aku sebelum gi sekolah..
bolehla bila aku nak masak dia tengokkan dak Aish..
kak ngah ngan kak cik sekolah pagi..
so everyday will be my hectic day..
but its ok..
ALL IS WELL
inshaAllah

eh..btw..
semalam dah dapat jadual..
alhamdulillah
waktu tak pack sangat..
tapi still kena mengajar PJ
dah tolak dengan madam last year
tapi madam cakap dah tak cukup cikgu..
takpela madam..
SAYA YANG MENURUT PERINTAH!!

ini kisah malam semalam..
keluar pergi cari toiletries dak Aish
singgah makan fries kat kedai mamak..

NESCAFE 1!!!
as usual!!
ngeeeeeeeee..........

15 comments:

Cik Puan Rara said... Reply Comment

yelah kan kak.kalau dpt pg mst best sket kan.xpelah kak.sbr ye.ada hikmahnya semua tu.hhehehe.selamat tahun baru sis.

Nad MamaZN said... Reply Comment

In shaa Allah..
Moga dipermudahkan segala urusan harian akak..

erin said... Reply Comment

xpe kak, blum rezeki, ada hikmahnya tu :)

Umi Qi said... Reply Comment

Cikgu!!!!!....
Cikgu napa sedih2 nih...kami kan ada selalu teman cikgu baca blog cikgu....cikguuuuuuu, kalo nk suh kami jga aish waktu petang pun boleyyyyyyy...leh Qi ada kawan....

Cikgu!
Cikgu!
Cikgu!
Sayang Cikguuuuuuuuuu! Mmuahhh hahahhahha

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

saya pun tak berapa suka sekolah petang..tapi melihat sebagai pelajar la..saya rasa cikgu pun sama je.. tapi sementara waktu ni tengok je dari sudut positif kak.. pagi tak kalut sangat ngan orang nak pegi kerja :D

NinaAz said... Reply Comment

All is well!! insyaAllah. selamat tahun baru yea sis! :)

LydSunshine said... Reply Comment

Takpe la Rin, pastu Allah tau yang terbaik untuk RIn, yang rin sendiri tak nampak kenapa masih tak berjaya nak mengajar pagi.

Ajar PJ okay lagi, kalo kena ajar muzik lagi la mati kutu. Heheh.

fazitaismail said... Reply Comment

sabar ye kak..
in sya allah nanti tiba jua akk ditukar ke sesi pg..hehe

Nadt said... Reply Comment

dugaan dalam mencari rezeki kan kak. jangan jadik cam abang saya kak, dia xsuke dapat sekolah shift petang, terus dia berhenti jadik cikgu. sengal sangat kan.hehehe..

Mimy Hamid said... Reply Comment

sabar eh kak...tahun depan ada lagi mengajar sessi pagi...

DHHassan said... Reply Comment

mcm sedap je fries tu

Gieyana said... Reply Comment

Insyaallah mn tau thn dpn dpt ker...:-)

Si DauN CeRi said... Reply Comment

uiiihh canggih akak mkn fries kat mamak taw.. hihi keliur pulak sy tgk nescafe tarik tu, mulut sy plak yg berbuih kang.. gegege



takpe kak, mesti ada hikmahnya blom dpt tukar ke sesi pagi tu.. :)

Kak Aya said... Reply Comment

salam tahun baru...semoga 2014 memberikan lebih bunga-bunga bahagia

TelingaBulat said... Reply Comment

semoga semua nye dipermudahkan olehnya ;)