U Click Me...I Click U Back

Tuesday, December 24, 2013

Aish Iskandar ~ Update 14 Bulan

As salam..

esok cutikan??
krimas is coming..
sure ramai yang terlajak cuti nih..
nak berholiday sakan ek!!!

#####################################

bila anak dah masuk umur setahun ni..
makin terlupa jep nak update month by month kan??
kalau dulu pantang je beralih bulan..
sure nak update segala-galanya
segala pesen gambo nak tempekkan??
hahaha
over ummi ko dik!!


ni lah kepandaian dak Aish sekarang..
menjelir lidah kemahen lagi ko dik..
nak kena lepuk nih..

bab buat memek muka bagila kat dia..
ko tunjuk je memek camne yang ko nak dia buat..
kompem dia buat versi dia..
versi dak Aish kompemla comelkan??
#pujianaksendiri

 dak Aish punya fav adalah belon..
jangan tunjuk kompem dia nak!!!



hari ni aku baru nak bawak dia gi dapat injection untuk setahun..
so aku tak boleh nak update berat ngan tinggi dia sekarang..
tapi ramai dok tegur dia dah makin tembam..
dak Aish ni makan semuanya bedal..
bubur aku dah tak berapa bagi dah..
dia tak gemo dah lembik2 nih..
hahaha
so far aku notis dia suka sangat coklat cadbury tuh..
aku bagila sikit buat dia rasa2..
tapi tak penahnya cukup..
mulut tu asyikla ngomel.."nah..nah" (read : nak)

lagi satu ko janganla minum air depan dia..
sure dia pun nak tumpang sekaki...
pastu habis tumpah2 kena tuko baju..
pastu nak main penutup botol..
hadoiii
ada 1 botol tupperware aku sampai kesudah tak jumpa2 penutup..
pfffttttt...

 renunganmu membuat ku tak tidur malam..
ecehh


ohoii..
ini budak sekarang suka manjat..
buat ummi ko urut dada je dik..
mana2 tempat yang dia rasa tinggi suka bebenor dia nak gi..
lagi ko lari nak ambik..
lagi cepat dia panjat tau..
nakal!!!

ko tengok..siap buat muka cheeky dia..
kemahen!!!

tapikan dak Aish tak pandai lagi makan sendiri..
aku bagi dia koko crunch bubuh dalam bekas..
dia tuang je kat atas karpet..
sabo jela wahai anak..
pfftttt...


lagi satu ni budak memang tak boleh tengok aku dok santai2..
pegang hp BW ke..
layan mentenet..
nanti sure dia buat aksi suruh aku layan dia..
nangis2 manja..
selagi ko tak layan selagi tula dia nangis..
nangis plak sorenya..hadoiiiii
nyaring!!!!
macam aku dera plak!!!

kesimpulannya sekarang nih dia dah panjang akal sangat..
noty2 boy sangat!!

perangai pongoih dia tu still ada lagi..
siap stok ketap2 bibir..
ko jangan la cari pasal ngan dia..
dia balas balik nih..hahaha
siap pedepuk2 kepala kak cik dia 4x..
aptb!!

 

sekejapan jek dah 14 bulan anak aku..
semoga terus membesar dengan sihat ye nak..
ummi sayang boboi ummi yang sorang nih..











last but not leasttt...


budak koya nak bawak van abah dia..
hahahaha

8 comments:

NinaAz said... Reply Comment

hehe.. biasa budak2 ni segala benda yang kita makan dinaknyaa. nak.nak. comel!

Umi Qi said... Reply Comment

Hahahha gambar last tuh garang bebenor umi Qi tgk tau aishhh...tanjat Umi Qi hahahhaha tp aish nih hencem sgt2...x tau ar nanti besar ramai dok follow dak aishhh....nanti Umi Qi jeles...haishh kena buat anak pompuan nih hahahhahah...mohtip??

Leh dpt menantu omputih cm aish hahahahhaha :p

eima said... Reply Comment

comey nye muka putih cam pak die la

ZazaMyMoon said... Reply Comment

suka tgk muka ash yang dalam gambar second last tu.. homeyyyy hangattt

Ibu Dilah said... Reply Comment

dak aish dah panjang akal dah skrg ni ye.. dah beso la katakan... tp menten encem..hihi

lieyalatif said... Reply Comment

alhamdulillah aish membesar dgn sihat....makin besar makin hensem hah...sonok tgk perkembangan anak kan rai...dari baby sampai laa besar gini.....bile dah besar gini rindu plak zaman die baby tembam2 kan.....

ermm perangai mcm dayyan gak laaa...pantang tgk org minum air, laju jek kecek same pastu nak minum sendiri...adoiii ilang sabar bile tumpah2 nieh....

Amalina Hussain said... Reply Comment

comel dan bijak...anak saya dah masuk setahun hari tu.. :)

LydSunshine said... Reply Comment

tgk gmbr2 aish ni buat makcik Lyd hepi. Sebab gmrbnya semua ceria. menghiburkan hati. Gigi dah berapa batang ada? Kelakar je part yg bagi koko crunch dicurahnya tu. Kekek.