U Click Me...I Click U Back

Friday, November 1, 2013

Sharing is Caring ~ Dengan Siapa Saya Wajib Berhijab dan Haram Bersalam?


benda ni pun kadang2 nampak macam simplekan?
tapi berdosa jika kita melakukannya..

hmmm...
peringatan untuk diri aku jugak..
sharing is caring..
semoga kita menjadi muslimah yang sejati..
amin..

10 comments:

ily♥ said... Reply Comment

Betul..bende simple dan orang anggap remeh tapi hukumnya besar disisi Islam..
Dulu dengan sepupu lelaki memang main sauk je salam..sebab tak tau..kita ingat sepupu, sedara boleh salam...rupenya TAK...huhu~
Bila dah tau, nak betulkan tu mmg susah...sebab orang lain tak tau..jadi langkah awal, either pakai sarung tangan, or alas je dengan tudung, or kalau kita jenis berani cakap, bagitau elok2 to not embarrass others...just my 2 cents. sebab bari bertatih nak ubah jugak =)

DYatie said... Reply Comment

Tapi bukan senang kan kak? Saya pun tengah berusaha.

Mimy Hamid said... Reply Comment

bagus ni gak...saya siap save tu print hehe

TelingaBulat said... Reply Comment

thans for sharing ;)

ZazaMyMoon said... Reply Comment

w/pn nampak berselirat je carta tu.. hakikatnya itu ada lah kebaikan yang patut kita ikut. thx Rine ;)

NM03 said... Reply Comment

tengkiu sharing cekgu!

eima said... Reply Comment

sbb yg camtu kita senang dpt dosa ... hmmmm
wlupun berselirat aku pening..kena gak kaji huhu

Umi Qi said... Reply Comment

Good job cikgu....umi Qi mohon share ye cikgu... :)

Mama Zharfan said... Reply Comment

tq :)

SweetLikeWhat said... Reply Comment

nice info akak!!!tq share nih...